Annonsera på Avpixlat

Sveriges Förenade Muslimer förlorar statsbidrag: “Islam inte förenlig med demokratins idéer”

ISLAM I SVERIGE Den rättroget muslimska organisationen Sveriges Förenade Muslimer, SFM, förlorar nu sina statliga bidrag och tvingas även betala tillbaka drygt en halv miljon i bidrag som man redan fått. Detta efter att MUCF fått upp ögonen för att islam “strider mot demokratins idéer”, som man formulerar det i sitt beslut.

SFM har bland annat bjudit in internationella muslimska auktoriteter som föreläst om hur kvinnor inte bör få lämna hemmet utan sin mans tillstånd, måste klä sig i heltäckande kläder som dessutom inte får vara färgglada, inte använda parfym osv. I dessa föreläsningar som SFM filmat och lagt ut på sin webbplats hävdas också att 12-åriga flickor som inte täcker sig helt kommer att hamna i helvetet. Den åsikten har bl.a. uttryckts av SFM:s tidigare ordförande Muadh Zamzam.

I dessa föreläsningar sägs också att kvinnor inte får skratta och skämta och bara prata om det är absolut nödvändigt. Annars ska de hålla tyst och frukta Allah.

Tidigare har SFM även gett sitt stöd åt muslimska auktoriteter som kräver dödsstraff för homosexualitet. Organisationen har också belagts med att vilja avskaffa demokrati och mänskliga rättigheter och ersätta dessa med muslimsk teokrati under sharia i ett världsomspännande kalifat.

Alla dessa värderingar är helt okontroversiella inom islam men i Sverige har man från officiellt håll länge blundat för detta. Efter ett omfattande upplysnings- och opinionsarbete från Sverigedemokraterna och alternativmedia börjar det svenska etablissemanget nu så sakteliga att komma till insikt. I varje fall kan muslimska organisationer nu inte längre hursomhelst öppet deklarera vad islam står för. Då riskerar man som SFM nu att bli av med de frikostiga statsbidragen.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, hänvisar i sitt beslut om att stoppa vidare bidrag till SFM och kräva tillbaka redan utbetalda bidrag till de föreläsare organisationen bjudit in och som förklarat vilka värderingar om bland annat kvinnans underordnade ställning i samhället som gäller inom islam. MUCF skriver:

De uttalanden som gjorts om kvinnor i föreläsningar arrangerade av SFM strider mot demokratins idéer. SFM har inte tydligt och entydigt tagit avstånd från uttalandena eller föreläsaren. För att kunna ha statsbidrag måste det stå helt klart att en organisation inte kan ifrågasättas ur demokratisk synpunkt. Att SFM inte tydligt tar avstånd från dessa uttalanden (…) betyder enligt Mucf:s bedömning att SFM inte kan anses uppfylla kravet på att bedriva en verksamhet i enlighet med demokratins idéer.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson