Annonsera på Avpixlat

SD ifrågasätter regeringens verklighetsbeskrivning

Oscar Sjöstedt (SD)

POLITIK “Vi i Sverigedemokraterna ställer oss frågande till Magdalena Anderssons beskrivning av samhällsutvecklingen”, skriver SD-ledaren Jimmie Åkesson och partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt i en debattartikel i Svenska dagbladet på torsdagen.

I tisdags presenterade finansminister Magdalena Andersson (S) och regeringen vårbudgeten, i vilken Sverige påstås gå som tåget och allt är frid och fröjd. Åkesson och Sjöstedt ser positivt på välbehövliga, om än otillräckliga, satsningar på bland annat polisen, förlossningsvården och försvaret. När det gäller finanserna var det dock tydligt att finansministerns bild var kraftigt förhärligad, menar SD-duon.

Andersson påstod bland annat att det så kallade utanförskapet i Sverige minskar. Att ca 50 procent av de utomeuropeiskt födda saknar arbete, en siffra som förvärrats något under de senaste 20 åren och som beräknas stiga ytterligare, togs dock inte upp.

Åkesson och Sjöstedt anmärker också på att Andersson talar om “sysselsatta” istället för arbetslöshet – ett begrepp som går att putsa till betydligt mer än just den faktiska arbetslösheten där man kan inkludera de i diverse arbetsmarknadspolitiska åtgärder.

Slutligen pratade Magdalena Andersson om Sveriges tillväxt, där man använder sig av BNP för att bevisa att Sverige är på rätt väg. I verkligheten säger BNP i sig absolut ingenting om ett lands välstånd, vilket finansministern själv medgav så sent som våren 2015. Om man i stället ser till BNP per capita, det vill säga utslaget över befolkningen, ser framtiden mindre ljus ut, då Sveriges tillväxt snarare beräknas sjunka från 2,1 procent till 0,9 procent fram till och med 2018. Det är onormalt lågt, i synnerhet med tanke på att vi befinner oss i en brinnande högkonjunktur.

Att gömma verkligheten bakom siffertrixande och kreativt språkbruk ger inte ett seriöst intryck, och för oundvikligen tankarna tillbaka till 90-talets så kallade AMS-politik, där fullt arbetsföra personer bland annat tvingades genomgå kostsamma arbetsmarknadspolitiska åtgärder som snarare försämrade deras möjligheter till fast arbete, för att inte nämna de massiva förtidspensioneringarna – även av unga – som även dom snyggade till siffrorna.

För att på allvar kunna vända den negativa samhällsutvecklingen och skapa trygghet i människors vardag är det viktigt att problemen identifieras, och här behöver regeringen bevisligen höja sina ambitioner. Svenska väljare är nämligen inte dumma, och Sverigedemokraterna menar att det är dags att Magdalena Andersson slutar behandla dem som det.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson