Annonsera på Avpixlat

Den tyska tokvänstern uppvisar samma demokratiförakt som den svenska

Vänsterextremister under de våldsamma upploppen i Köpenhamns-stadsdelen Nörrebro 2006. Många fruktar att liknande scener kommer att utspela sig i tyska Köln på lördag. Foto: Jordogbeton.

TYSKLAND / POLITIK Den kommande helgen ska invandrings- och EU-kritiska Alternative für Deutschland hålla partikonferens på ett hotell i Köln. I sedvanlig brist på både argument och respekt för demokratin planerar ett stort antal vänsterextrema organisationer försöka hindra det invandringskritiska partiet från att genomföra sin konferens. Alternative für Deutschland tros komma att passera femprocentsspärren och bli representerade i den tyska förbundsriksdagen i höstens val. Samtidigt har dock partiledaren Frauke Petry aviserat att hon tänker avgå.

EU- och invandringskritiska Alternative für Deutschland (i översättning: Alternativ för Tyskland, förkortat AfD) bildades 2013 och har därefter snabbt samlat förhållandevis många sympatisörer i Tyskland. Förra året, när anstormningen av asylsökande var som störst, indikerade opinionsundersökningar att c:a 15% av de tyska väljarna tänkte rösta på AfD.

I aktuella väljarundersökningar har partiets stöd sjunkit till omkring 10%. AfD tros dock fortfarande utan större svårigheter kunna passera den femprocentsspärr som gäller i val till den tyska förbundsriksdagen. Detta skulle innebära att partiet kommer in i förbundsriksdagen när tyskarna går till val i september.

På lördag ska AfD-medlemmar samlas för en större partikonferens på ett hotell i centrala Köln. Ett 60-tal vänsterextrema, påstått “antirasistiska” organisationer har aviserat att de då ska genomföra en gemensam aktion i syfte att hindra AfD från att genomföra sin konferens. De som står bakom aktionen säger att omkring 50 000 “aktivister” från hela Tyskland väntas komma till Köln för att protestera. De har för avsikt att stå eller sitta utanför det hotell där Afd ska hålla sin partikonferens, och på så sätt hindra AfD-medlemmarna från att komma in. Detta är – enligt de s.k. aktivisterna själva – ett exempel på fredlig, s.k. civil olydnad.

Alice Weidel, 38, har i tysk media pekats ut som tänkbar efterträdare till Frauke Petry. Med sin doktorsgrad i ekonomi anses Weidel ha tyngd i ekonomipolitiska frågor. Foto: MAGISTER.

Det finns emellertid skäl att fråga sig hur pass fredliga extremvänsterns planerade manifestationer kommer att bli. Myndigheter i Köln har aviserat att områden kring hotellet kommer att spärras av för att AfD, i demokratisk ordning, ska kunna hålla sin konferens. Enligt uppgifter i tyska medier har organisatörerna av den vänsterextrema manifestationen svarat med att uppmana aktivister att “ta sig förbi alla hinder“.

En mängd butiker i centrala Köln har redan gått ut med information om att de kommer att hålla stängt på lördag. Både butiksägare och personal fruktar förstås att extremvänsterns “fredliga manifestation” ska urarta i våldsamt upplopp och omfattande skadegörelse.

Den tyska gatuvänsterns inställning till AfD liknar i hög grad den inställning den svenska gatuvänstern har till Sverigedemokraterna. Eftersom AfD uttryckligen är kritiska mot hög invandring och islamisering utmålas de som “rasister”, “nazister” och “fascister”. Tokvänstern saknar som vanligt både argument och respekt för demokratin. Följaktligen ger de uttryck för sina åsikter genom upploppsartade, ofta våldsamma “manifestationer”.

AfD:s planerade partikonferens är av särskilt stort intresse, eftersom partiledaren Frauke Petry nyligen aviserat att hon tänker avgå. Häromdagen publicerade hon ett filmklipp på sin officiella Facebook-sida, i vilket hon sade att hon inte har för avsikt att leda partiet i höstens val till förbundsriksdagen.

AfD har haft stora problem med interna konflikter. I tysk media har ekonomen Alice Weidel pekats ut som en tänkbar ersättare för Frauke Petry.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson