Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i bland annat Gävle, Uppsala, Västerås och Hagfors

Arkivbild. Foto: Telefonkiosk.

SVERIGE BRINNER Under tisdagen och natten mot onsdag sattes bilar i brand i Gävle, Västerås och Uppsala. Andra typer av brandattentat skedde bland annat i Hagfors och Tranås. I stadsdelen Porsön i Luleå omhändertogs två tonåringar av polis efter att de bland annat krossat rutor, och i Ösmo, strax norr om Nynäshamn, drabbades en skola av omfattande skadegörelse.

Kl. 21.39 på tisdagskvällen ska polis och räddningstjänst ha fått larm om att bilar brann på Villavägen i Uppsala. Det visade sig vara en relativt stor brand. Tre bilar uppges ha blivit totalförstörda och ytterligare två ska ha fått mindre skador.

Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och polisen tycks inte ha några misstänkta.

* * *

På tisdagsmorgonen upptäckte personal på Försäkringskassans kontor i Bollnäs att deras arbetsplats utsatts för skadegörelse under påskhelgen. En ruta till lokalerna hade krossats med en sten. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Omkring kl. 14.20 på tisdagseftermiddagen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till en brand i ett miljöhus på en innergård vid Wieselgrensgatan i Växjö. I polisens knapphändiga notis om ärendet framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Några minuter efter kl. 19 på tisdagskvällen brann en moped vid idrottsanläggningen Stråhallen i Karlskoga. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax före kl. 20 på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann på taket till Nyckelbergsskolan i Köping. Enligt vittnen hade två ynglingar placerat trädgrenar på skoltaket och sedan tänt på dem. När blåljuspersonal kom till platsen brann grenarna. Plastdetaljer på taket hade smält, men elden tycks inte ha fått fäste i taket. Polisen rubricerar det inträffade som försök till mordbrand. Det finns inga uppgifter om att de misstänkta ynglingarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens notis om incidenten.

* * *

Under tisdagskvällen ställde ett gäng ungdomar till oroligheter i området Porsön i Luleå. Oroligheterna ska ha börjat omkring kl. 20 och pågått till omkring 22.30. Situationen utmynnade i att en yngling greps av polis, misstänkt för skadegörelse, medan en annan yngling omhändertogs för störande av allmän ordning. Ungdomarna ska ha krossat rutor till minst två företagslokaler i området. Varken ungdomarnas åldrar eller deras nationaliteter/etniciteter uppges i rapporteringen om incidenten.

* * *

Kl. 20.16 på tisdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann vid Talldungeskolan i Kortedala, i norra Göteborgsområdet. På plats kunde blåljuspersonalen konstatera att två barnvagnar satts i brand. Det ska inte ha funnits någon risk att elden skulle sprida sig till byggnader eller fordon. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Kl. 22.35 på tisdagskvällen upptäcktes att en bil stod i brand vid Bangatan i Västerås. Bilen stod på en parkering vid en livsmedelsbutik. Branden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 23 på tisdagskvällen brann en bil på en parkering utanför en Netto-butik vid Blanka Ängars väg i småländska Mönsterås. Bilen uppges ha blivit utbränd. I lokaltidningens korta notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid halv ett-tiden natten mot onsdag upptäckte en passerande polispatrull av en slump att en utescen brann i Blinkenbergsparken i värmländska Hagfors. Scenen gick inte att rädda, utan blev totalförstörd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kvart över två natten mot onsdag hördes glaskrossning från en skola i södermanländska Ösmo, strax norr om Nynäshamn. En person slog larm till polisen. När poliser kom till platsen kunde de konstatera att ett flertal rutor krossats på skolan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Under natten mot onsdag brann två bilar på olika platser i Gävle. Kl. 03.26 fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på en parkering vid Måsbergets Idrottsplats. C:a 50 minuter senare inkom larm om att en bil brann på Rullstensvägen. Båda bränderna bedöms ha varit anlagda. Ingen har gripits för dåden och polisen säger sig inte ha några misstänkta.

* * *

Kl. 04.30 natten mot onsdag omhändertogs en man i 30-årsåldern av polis i Sundsvall. Mannen var kraftigt berusad och misstänks ha gjort sig skyldig till skadegörelse. Han ska ha krossat en ruta i en port på Nackstavägen. Mannens nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om incidenten.

* * *

På onsdagsmorgonen upptäcktes att okända personer under kvällen/natten varit inne i kök och matsal på Lindeskolan i Lindesberg, strax norr om Örebro. De hade bland annat kastat ut matrester i lokalerna. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. En liknande händelse skedde på samma skola för bara några dagar sedan.

* * *

Vid lunchtid på onsdagen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till en skola på Ängarydsgatan i småländska Tranås. Skolan i fråga är sannolikt Ängarydsskolan, en kommunal högstadieskola. Där hade en brand anlagts i en papperskorg på en toalett. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under onsdagen upptäcktes att flera bilar vandaliserats på Ostvägen i stadsdelen Ersboda i Umeå. Minst fem bilar hade fått däcken sönderskurna. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson