Annonsera på Avpixlat

Ännu en stor garagebrand i Malmö, brandattentat i bland annat Luleå, Boden, Borlänge och Linköping

Arkivbild. Foto: Coyau.

SVERIGE BRINNER Under måndagskvällen sattes åter bilar i brand i ett större parkeringsgarage i Malmö, denna gång i området Bellevuegården. Ett stort antal bilar fick rök- och sotskador. Anlagda bilbränder och andra brandattentat av skiftande omfattning rapporterades även i bland annat Luleå, Boden, Falkenberg, Borlänge och Linköping.

Under påskhelgen brann det vid två tillfällen i större parkeringsgarage i den ökända, starkt invandrardominerade Malmö-stadsdelen Rosengård (vilket Avpixlat tagit upp HÄR och HÄR). Strax före kl. 21 på måndagskvällen utbröt en liknande brand i ett underjordiskt garage vid Stensjögatan i området Bellevuegården. Enligt lokaltidningen hade tre bilar satts i brand. Ytterligare c:a 100 bilar fick rök- och sotskador i skiftande omfattning.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet. Lokaltidningen har i en uppföljande artikel om händelsen intervjuat boende på Bellevuegården. De boende tror att branden anlades av kriminella gäng som säljer narkotika i stadsdelen. Efter tidigare polistillslag ska kriminella personer ha hotat “sätta området i brand“.

Omkring en timme efter branden i garaget vid Stensjögatan brann en bil vid Hyllievångsvägen i det invandrartäta problemområdet Kroksbäck. Även denna brand bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i det ärendet heller.

* * *

Vid 14-tiden på måndagseftermiddagen brann en mindre förrådsbyggnad vid en förskola i “utanförskapsområdet” Bäckby i Västerås. Den brinnande byggnaden, som bland annat används för att förvara leksaker, kunde lyckligtvis snabbt släckas. Brandorsaken uppges vara oklar. Polisen rubricerar dock ärendet som skadegörelse genom brand. Brottsrubriceringen indikerar förstås att branden eventuellt misstänks ha varit anlagd.

* * *

Under måndagseftermiddagen rapporterades flera mindre anlagda bränder i Borlänge. Kl. 15.21 fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett buskage i närheten av Erikslundsgymnasiet. Kort därefter upptäcktes att flera mindre bränder anlagts i ett område mellan köpcentret Kupolen och Utanforsvägen. Det brann bland annat i en papperskorg. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Kl. 15.45 på måndagseftermiddagen ska ett gäng ungdomar ha kastat sten mot en buss vid Skogslunds busstation i Nykvarn, strax utanför Södertälje. En ruta på en buss ska ha krossats. De skyldiga ungdomarna tycks inte ha identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i lokaltidningens notis om incidenten.

* * *

Någon gång under måndagen utsattes Kyrkbacksskolan i Kopparberg, några mil norr om Örebro, för skadegörelse. En brand hade anlagts i en papperskorg på skolgården. Elden hade spridit sig till ett staket som också brandskadades. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 18-tiden på måndagen utsattes en spårvagn för stenkastning i den ökända, invandrardominerade Göteborgsförorten Biskopsgården. Stenkastningen resulterade i att Västtrafik tillfälligt ställde in spårvagnstrafiken i Biskopsgården och det angränsande området Länsmansgården. Stenkastarna har inte identifierats eller gripits. De ska tydligen ha blivit sedda av vittnen, eftersom de i lokaltidningen beskrivs som “två killar i 15-årsåldern“. Dock tycks inga närmare signalement ha offentliggjorts.

* * *

Kl. 21.15 på måndagskvällen brann det i en återvinningscontainer vid Nytorgsgatan i Hallsberg. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens korta notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

På sista tiden har flera anlagda bränder rapporterats i stadsdelen Björkskatan i Luleå. På måndagskvällen var det dags igen. Kl. 22.45 fick räddningstjänst och polis larm om att en större brand utbrutit i en fastighet vid Höstvägen. I fastigheten finns både en vårdcentral samt en skolverksamhet med vanlig skola, förskola och fritidshem.

Det ska ha blivit omfattande rökskador i lokalerna. Vårdcentralen, förskolan och fritidshemmet fick därför hålla stängt under tisdagen. Branden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.20 på måndagskvällen upptäcktes att en omfattande brand utbrutit i en 8000 kvadratmeter stor industribyggnad i Falkenbergs hamn. Byggnaden fungerar som företagshotell och en mängd företag har lokaler där. Branden visade sig vara mycket kraftig och svårsläckt. Släckningsarbetet pågick i närmare ett dygn, fram till tisdagskvällen. Först då hade räddningstjänsten elden under kontroll. Man kunde då konstatera att en halva av den stora byggnaden klarat sig utan större skador, medan den andra halvan var totalförstörd.

Polisen misstänker att branden var anlagd och en man i 30-årsåldern har anhållits, misstänkt för grov mordbrand. Den anhållne uppges neka till brott. Han erkänner att han på något sätt haft med branden att göra, men hävdar att det varit fråga om en olyckshändelse.

* * *

Omkring kl. 23.30 på måndagskvällen upptäcktes att en bil brann vid E10 mellan Töre och Överkalix i Norrbotten. Bilen ska ha stått övergiven på platsen några dagar. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid midnatt natten mot tisdag larmades räddningstjänst och polis till Östra Storgatan i nordvästskånska Kvidinge, strax utanför Helsingborg. Där brann en husvagn. Det ska ha funnits viss risk att elden skulle sprida sig, men detta kunde förhindras. Husvagnen ska dock ha blivit utbränd. Ingen människa skadades i branden. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten framgår om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 01.50 natten mot tisdag upptäcktes att ett flertal mindre bränder anlagts i centrala Boden. Det brann i flera soptunnor och papperskorgar längs Drottninggatan, i påskdekorationer på Medborgarplatsen, samt i postlådor på baksidan av en fastighet vid Medborgarplatsen. Ingen har gripits för dåden och polisen tycks inte ha några misstänkta.

* * *

Omkring klockan två natten mot tisdag sågs en man kasta sten mot en fönsterruta på apoteket i Bollebygd, väster om Borås. Polis tillkallades, men när de kom till platsen hade mannen försvunnit. Stenkastningen hade fått glaset att spricka. Det finns inga uppgifter om att gärningsmannen identifierats eller gripits. Inget signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

* * *

Vid tretiden natten mot tisdag sågs tre berusade personer krossa en ruta till en lokal på Hornsgatan på Södermalm, i centrala Stockholm. De tre personerna greps kort därefter av polis vid en tunnelbanestation i närheten. De omhändertogs för fylleri och torde ha åtal att vänta för skadegörelse. I polisens notis om ärendet uppges ingen som helst information om de tre personernas identiteter.

* * *

Kl. 03.43 natten mot tisdag fick räddningstjänst och polis samtal om att en bil brann på en parkeringsplats vid Magasinsgatan i Kumla. En explosion ska ha hörts i samband med att bilen började brinna. Bilen ska ha varit i det närmaste helt utbränd när blåljuspersonal kom till platsen. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring. Omständigheterna tyder förstås på att branden troligen var anlagd.

* * *

Kl. 05.15 på tisdagsmorgonen upptäcktes att bilar stod i brand utanför en verkstad på Gesällgatan i Linköping. Tre bilar ska ha brandskadats. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

Senare under tisdagen, omkring lunchtid, brann det i en radhuslänga i en annan del av Linköping, nämligen på Fårbogsvägen i området Tokarp. Ett radhus med fyra lägenheter uppges ha blivit totalförstört och en man ska ha fått allvarliga brännskador. Det finns misstankar om att även denna brand kan ha varit anlagd. Polisen har inlett en mordbrandsutredning och ska genomföra en teknisk undersökning i syfte att försöka fastställa brandorsaken.

* * *

Kl. 06.15 på tisdagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till Säbråvägen i Härnösand. En minibuss som stod parkerad i ett garage hade börjat brinna. Branden hade spridit sig till garagebyggnaden och därifrån vidare till fasaden på ett intilliggande flerfamiljshus. Lyckligtvis kunde elden släckas innan konsekvenserna blev ännu mera omfattande. Ingen människa ska ha skadats. I lokaltidningens artikel om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kl. 11 på tisdagsförmiddagen ska det ha brunnit i en container på en återvinningsstation vid Verkmästarevägen i Trollhättan. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens knapphändiga notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson