Annonsera på Avpixlat

Bilar brann i Eskilstuna, Halmstad, Malmö, Umeå och Järna

Arkivbild. Foto: Ccecilia.

SVERIGE BRINNER Efter ett par dygn med mängder av brandattentat och annan grov skadegörelse var påskdagen och natten mot annandagen något lugnare. En del anmärkningsvärda dåd rapporterades dock. Bilar brann i Eskilstuna, Halmstad, Malmö, Umeå och Järna. I skånska Sjöbo förstördes en kolonistuga i en brand som bedöms ha varit anlagd. Norr om Örnsköldsvik detonerade en kraftig sprängladdning på isen på en sjö. Isklumpar flög vida omkring och orsakade skador på minst två hus i området.

Vid 18.30-tiden detonerade en sprängladdning på isen, c:a 100 meter från land, på Stor-Hattsjön, norr om Örnsköldsvik. Det tycks ännu inte vara fastställt vilket slags sprängmedel som användes, men explosionen ska ha varit mycket kraftig. Den skapade ett ungefär tio gånger tio meter stort hål i sjöns halvmetertjocka is. Isklumpar flög c:a 300 meter från detonationsplatsen och orsakade skador på minst två fritidshus i området.

En person som bor intill sjön ska i en kommentar till mainstream-media ha berättat att “marken skakade som vid en jordbävning, porslin föll ner i skåpen i huset och en fönsterruta på huset sprack“.

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 60-årsåldern, har gripits, misstänkta för att medvetet ha orsakat explosionen. Enligt lokaltidningen var de båda männen kraftigt berusade när de greps. Polisen rubricerar ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.

* * *

I Umeå rapporterades under söndagen och natten mot måndag ett par fall av skadegörelse samt en bilbrand som eventuellt var anlagd.

Omkring kl. 13 på söndagseftermiddagen greps en troligen berusad och/eller narkotikapåverkad man av polis efter att han setts göra åverkan på bilar och cyklar vid Axtorpsvägen. Mannen misstänks för skadegörelse. Han uppges vara i 20-årsåldern. Hans nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om ärendet.

Kl. 01.30 natten mot måndag slog två personer sönder en ruta till en bingohall vid Vasaplan. Det verkar, av polisens notis om ärendet att döma, inte som om gärningspersonerna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges.

Vid halv fem-tiden på måndagsmorgonen påträffades en brinnande bil på Byttgränd. Bilen ska ha stått mitt i ett körfält, men det fanns inga människor på platsen. Det är oklart om branden var anlagd eller om det fanns någon annan förklaring.

* * *

Vid 19-tiden på söndagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand på en offentlig toalett vid Lundbergsgatan i centrala Malmö. Det ska ha brunnit i en papperskorg på toaletten. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Strax efter midnatt brann en bil på Bronsyxegatan i området Jägersro. Det tycks ha varit en kraftig brand. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten framgår om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax efter kl. 21 på söndagskvällen började en bil brinna på en parkering vid Andersbergsringen i det invandrartäta området Andersberg i Halmstad. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Senare under söndagskvällen, omkring kl. 22.50, anmäldes ett fall av skadegörelse vid Halmstads sjukhus. En kvinna i 20-årsåldern hade krossat en ruta på sjukhuset. Kvinnans nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens kortfattade notis om ärendet.

* * *

Skånska Sjöbo har på sista tiden varit hårt drabbat av anlagda bränder. På söndagskvällen rapporterades ännu en brand som misstänks ha varit anlagd. Vid 22.40-tiden brann en stuga i ett koloniområde vid Sandåkravägen. Stugan ska ha fått omfattande skador. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.10 på söndagskvällen anmäldes ett fall av skadegörelse i Bureå, strax söder om Skellefteå. “Några yngre gärningsmän” hade krossat en ruta på Bureåskolan. Det finns inga uppgifter om att de identifierats eller gripits. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokalpressens rapportering om händelsen.

* * *

Vid ettiden natten mot måndag greps en kvinna av polis i Lyrestad, nordost om Mariestad i Västergötland. Kvinnan hade gjort åverkan på flera bilar, bland annat genom att kasta sten. I polisens ytterst kortfattade rapportering om ingripandet uppges varken kvinnans ålder, hennes nationalitet/etnicitet, eller vad som tros ha legat bakom hennes agerande.

* * *

Kl. 01.11 natten mot måndag fick räddningstjänsten larm om att en bil brann vid Tällebyvägen i Järna, strax utanför Södertälje. Bilen ska ha varit övertänd när blåljuspersonalen kom till platsen. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 01.54 natten mot måndag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till ett flerfamiljshus vid Gröndalsvägen i Hovsjö, ett av Södertäljes illa beryktade, invandrardominerade problemområden. Det brann i fastighetens trapphus. Det visade sig vara en barnvagn som brann, vilket orsakat kraftig rökutveckling och sotskador i trapphuset. De boende i fastigheten behövde dock inte evakueras. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under natten mot måndag brann tre bilar som stod parkerade vid Domaregatan i Eskilstuna. Bränderna bedöms ha varit anlagda. Det är dock, enligt lokaltidningen, oklart om en bil sattes i brand och elden sedan spred sig till de två andra, eller om det var tre separata bränder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På måndagsförmiddagen upptäcktes att en ruta krossats på en skola på Porsön i Luleå. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson