Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i bland annat Malmö, Borås, Eskilstuna, Sundsvall, Luleå och Sjöbo

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Även under påskaftonen och natten mot påskdagen rapporterades många anlagda bränder och andra fall av grov skadegörelse. Bilar brann i bl.a. Malmö, Borås, Sundsvall och Eskilstuna. I Luleå rökfylldes ett trapphus efter att någon tänt eld på en barnvagn. En liknande incident skedde i ett bostadsområde i Kungsbacka. Och i det ökända, invandrardominerade problemområdet Vivalla i Örebro kastades det sten mot bussar.

Avpixlat har i en tidigare artikel berättat om storbranden i ett parkeringsgarage i den illa beryktade Malmö-stadsdelen Rosengård på fredagskvällen. På lördagen brann det åter i ett större garage vid samma gata, Von Lingens väg. Lördagskvällens brand, som ska ha börjat vid 21.45-tiden, blev dock inte lika omfattande som branden under fredagskvällen.

Enligt lokaltidningen brann fem bilar på lördagskvällen. Det är oklart hur många bilar som rökskadades. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 18.30 på lördagen fick polisen larm om att en man gjorde åverkan på bilar vid Armborstgatan i Mjölby. En polispatrull skickades till platsen och påträffade en misstänkt gärningsman. Han omhändertogs p.g.a. berusning och misstänks för skadegörelse. Han uppges vara i 20-årsåldern. Hans nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens rapportering om ärendet.

* * *

Räddningstjänsten tvingades på lördagskvällen rycka ut och släcka en mindre containerbrand vid Klockarebacken i Kumla. Detta skedde strax efter kl. 20. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid 21.30-tiden på lördagskvällen ska en man ha slagit sönder ett element i ett trapphus på Oxhagsvägen i Finspång, och därefter lämnat platsen. En större mängd vatten ska ha läckt ut från det sönderslagna elementet. I polisens notis om ärendet framgår inte om gärningsmannen identifierats eller gripits. Inget signalement uppges.

* * *

Strax efter kl. 22 på lördagskvällen hade någon tänt eld på en barnvagn i ett trapphus i området Hertsön i Luleå. Branden ska ha orsakat en del rökutveckling. Boende i fastigheten kunde på egen hand släcka elden genom att kasta ut barnvagnen i snön utanför huset. Ingen människa skadades.

Under natten mot söndag brann en bil på Höstvägen i stadsdelen Björkskatan i Luleå. Enligt lokaltidningen bedöms även denna brand ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av dåden.

* * *

Kl. 22.35 på lördagskvällen slog två busschaufförer i Örebro larm till polisen. Deras fordon hade utsatts för stenkastning när de körde genom Vivalla, en av stadens invandrardominerade “no go-zoner”. Polis ryckte ut till platsen där stenkastningen skett, men när de kom dit hade gärningspersonerna försvunnit. Det är oklart om det finns några signalement på de personer som kastade sten. Åtminstone uppges inga signalement i lokaltidningens mycket kortfattade notis om incidenten.

* * *

Strax efter midnatt natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett flerfamiljshus i bostadsområdet Björkris, strax norr om Kungsbacka. Det visade sig brinna i fastighetens källare och branden hade orsakat kraftig rökutveckling i trapphuset. Branden ska också ha lett till att en vattenledning gick sönder, med följd att stora mängder vatten rann ut. Samtliga boende i huset, omkring 40 personer, fick tillfälligt evakueras.

Det är oklart vad som orsakade branden. Polisen rubricerar dock ärendet som misstänkt mordbrand och en teknisk undersökning ska göras i syfte att försöka fastställa brandorsaken. Detta tyder förstås på att branden eventuellt tros ha varit anlagd.

* * *

Vid kvart i ett-tiden natten mot söndag larmades räddningstjänst och polis till Mått Johanssons väg i Eskilstuna, där det brann på en parkering. Det visade sig vara tre bilar som stod i brand. Bilarna uppges ha blivit totalförstörda. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och polisen tycks inte ha några misstänkta.

* * *

Kl. 01.26 natten mot söndag fick en polispatrull tag på en ung man som gjort åverkan på bilar på Nybrogatan i centrala Sundsvall. Han identifierades, men blev inte frihetsberövad. Det får antas att han har ett åtal för skadegörelse att vänta. Hans nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om ärendet.

Bara några minuter senare fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på en parkering i Birsta, i norra Sundsvallsområdet. En bil som stod intill den brinnande bilen ska också ha brandskadats. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 02.30 natten mot söndag startade inbrottslarmet i kommunhuset i västmanländska Surahammar. Polis ryckte ut till platsen. Det visade sig att en ruta krossats i byggnaden. Poliserna försökte spåra den/de skyldiga med hund, men detta lyckades inte. Alltså har ingen gripits för dådet och det finns inga misstänkta.

* * *

Omkring kvart i tre natten mot söndag brann en bil som stod parkerad vid Söderhöjdsgatan i Borås. Elden spred sig till ytterligare två bilar som stod parkerade på platsen. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Några minuter över fyra natten mot söndag slog en privatperson larm till räddningstjänst och polis om att det brann i en villa på Sjömansgatan i Säffle. Det tycks ha varit en omfattande brand. I lokaltidningen beskrivs huset som “totalskadat“. Som tur var skadades ingen människa i branden. De boende i villan var bortresta för att fira påsk på annan ort. Det är oklart vad som orsakade branden. Polisen rubricerar initialt ärendet som mordbrand, vilket tyder på att det kan finnas misstankar om att branden var anlagd.

* * *

Kl. 04.28 natten mot söndag larmades räddningstjänst och polis till en fastighet på Viktoriagatan i Filipstad, där en brand utbrutit. Branden hade börjat i en bil som stod parkerad invid huset och därefter spridit sig till en vägg. Det uppges finnas två lägenheter i huset. Boende ska ha varit hemma, men ska lyckligtvis ha klarat sig utan fysiska skador.

Brandorsaken är ännu oklar. Det tycks dock finnas misstankar om att branden kan ha varit anlagd. Polisen har inlett en mordbrandsutredning och ska göra en teknisk undersökning på platsen.

* * *

Kl. 04.36 natten mot söndag ska räddningstjänst och polis ha fått larm om att det brann i ett ödehus på Lilla Skarrievägen, i utkanten av Sjöbo i Skåne. Huset uppges ha brunnit ner. Branden misstänks, enligt lokaltidningen, ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Tjugo över sex på söndagsmorgonen påträffades en brinnande bil vid Välavägen, i utkanten av Helsingborg. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten framgår om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson