Annonsera på Avpixlat

Över 150 bilar skadade i anlagd garagebrand i Malmö, många brandattentat över hela landet

Arkivbild. Foto: Choe Kwangmo.

SVERIGE BRINNER På fredagskvällen utbröt en kraftig brand i ett underjordiskt garage i den ökända, starkt invandrardominerade Malmö-stadsdelen Rosengård. Under lördagen uppgavs att 35 bilar blivit mer eller mindre förstörda i branden, medan ytterligare 120 fått sotskador i skiftande omfattning. Anlagda bilbränder och andra typer av brandattentat rapporterades även på en rad andra orter i landet, bl.a. i Göteborg, Helsingborg, Kristinehamn, Karlskrona, Eksjö, Skellefteå, Kalix, Boden, Avesta och Södertälje.

Kl. 21.39 på fredagskvällen fick räddningstjänst och polis det första larmet om att det brann i ett större, underjordiskt parkeringsgarage vid Von Lingens väg i “utanförskapsområdet” Rosengård i Malmö. Branden bedöms ha startats genom att någon krossat rutor till flera bilar och därefter tänt eld på bilarna.

Under fredagskvällen och natten mot lördag uppdaterades polisens och lokaltidningens uppgifter om branden vid flera tillfällen. Inledningsvis uppgavs att sex bilar brunnit, därefter att 10 – 15 bilar brunnit, och senare att 23 bilar brunnit. När räddningstjänst och polis under lördagen fick fullständig överblick över förödelsen uppgavs att 35 bilar var helt utbrända eller fått kraftigare brandskador, medan ytterligare c:a 120 bilar fått rök- och sotskador i skiftande omfattning. Själva garagebyggnaden ska också ha fått omfattande skador.

Under natten mot lördag rapporterades ytterligare två bilbränder i spännande, mångkulturella Malmö. Även dessa två bränder bedöms ha varit anlagda. Vid tvåtiden på natten brann en bilLimhamnsvägen. Strax efter klockan fem på morgonen brann en bilBennets väg, som också ligger i illa beryktade Rosengård. Vid den sistnämnda branden skadades även två bilar som stod parkerade intill den brinnande bilen.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av brandattentaten i Malmö

* * *

Några minuter i ett på fredagseftermiddagen krossades två rutor till en lägenhet i ångermanländska Kramfors. Den boende i lägenheten var hemma vid tillfället, men hann inte se gärningspersonen/-personerna. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 13.48 på fredagseftermiddagen fick polisen i Arjeplog i Lappland in en anmälan om skadegörelse. En ruta i en balkongdörr i en bostad hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Under fredagen tvingades räddningstjänsten i Västerås vid två tillfällen rycka ut till mopedbränder vid Pettersbergsskolan. Det första brandlarmet inkom vid 15.30-tiden på eftermiddagen och det andra strax före kl. 19 på kvällen. Åtminstone den senare av bränderna bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och polisen tycks inte ha några misstänkta.

* * *

Kl. 17.52 på fredagen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till korsningen Kanslivägen-Elmetorpsvägen i Kristianstad. Det brann i en container bakom en restauranglokal. Det ska ha varit fråga om en mindre brand, som kunde släckas snabbt. Branden bedöms ha varit anlagd och polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före kl. 19 på fredagskvällen brann en bil på Edsgatan i centrala Vänersborg. Bilen ska ha stått parkerad intill ett förråd och det ska ha funnits risk att elden skulle sprida sig till förrådet. Som tur var kunde branden släckas snabbt. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid 19-tiden på fredagskvällen brann ett garage i anslutning till Kalix folkhögskola i Kalix i Norrbotten. Branden bedöms ha varit anlagd och polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 20.51 på fredagskvällen brann det på en offentlig toalett i Vildparken i småländska Eksjö. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns emellertid inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet. C:a 40 minuter efter toalettbranden ska det ha brunnit i ett sopkärl intill en livsmedelsbutik på orten. Det är oklart om även den senare branden bedöms ha varit anlagd.

* * *

Strax före kl. 22 på fredagskvällen ska en bil ha brunnit i området Kungsmarken i Karlskrona. Det verkar, av polisens händelserapportering att döma, som om branden bedöms ha varit anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 22.27 på fredagskvällen upptäcktes en brand vid Älvsborgs Fotbollsförenings klubbstuga i Västra Frölunda, i södra Göteborgsområdet. En brand hade anlagts i ett sopkärl, varpå elden spridit sig till en trätrappa. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 22.47 på fredagskvällen mottog polisen en anmälan från en boende på Östra Gärdet i Falkenberg. En ruta i bostaden hade krossats genom att någon kastat en sten mot den. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Kl. 22.49 på fredagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett källarförråd i ett flerfamiljshus vid Arvidsgatan i Avesta i Dalarna. Branden kunde släckas förhållandevis snabbt och de boende i huset behövde inte evakueras. Branden bedöms ha varit anlagd. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand och en teknisk undersökning ska göras på platsen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Sent på fredagskvällen ska det ha brunnit i ett garage i området Gränby, i norra Uppsala. Branden tros ha startat i en parkerad bil. Brandorsaken uppges vara oklar. I lokaltidningens notis om händelsen antyds dock att branden misstänks ha varit anlagd. Tidningen skriver: “Händelsen kan komma att rubriceras som skadegörelse genom brand. Alternativt mordbrand.

* * *

Under den sena fredagskvällen och natten mot lördag brann bilar i tre av Södertäljes ökända, invandrardominerade “no go-zoner”. Kl. 23.06 larmades räddningstjänst och polis till Granövägen i Hovsjö. Där brann en bil och elden hade hunnit sprida sig till ytterligare två bilar som stod parkerade intill. Bara några minuter senare kom nästa larm. Då brann en bil på Fornhöjdsvägen i området Fornhöjden.

Nästa bilbrandslarm inkom kl. 02.23 natten mot lördag. Då brann en bil på Klockarvägen i området Geneta. Ytterligare en bil som stod parkerad på platsen fick värmeskador. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av dåden.

Senare under natten, kl. 04.15, skedde ännu en brandrelaterad incident i Södertälje. Då utlöstes brandlarmet i Rosenborgskolans lokaler. I lokalerna låg vid tillfället c:a 300 personer, huvudsakligen barn/ungdomar, och sov. Skolan användes nämligen som övernattningslokal för deltagare i Scania Cup, en basketturnering för ungdomar. Lokalerna fick tillfälligt evakueras.

Det visade sig att brandlarmet utlösts av att mindre mängder papper antänts på två platser i byggnaden. Bränderna ska dock ha varit så små att det inte bedömdes ha funnits någon spridningsrisk. Det finns inga uppgifter om huruvida man lyckats identifiera den/de som anlagt bränderna.

* * *

Tjugo i ett natten mot lördag larmades räddningstjänst och polis till Läkarvägen i området Södra Svartbyn i Boden. Där hade en kraftig brand utbrutit i ett garage i anslutning till en villa. Elden hade därefter spridit sig till själva villan. Fastigheten fick omfattande skador. Lyckligtvis befann sig ingen människa i villan vid tillfället. Branden tros ha varit anlagd och polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Halv två natten mot lördag upptäcktes en brinnande bil vid vägkanten på Stora Köpinge byväg, strax utanför Ystad i Skåne. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring klockan två natten mot lördag fick polisen i Västernorrland in en anmälan om att några ungdomar vält en bil så att den låg upp och ner. Detta ska ha skett vid en livsmedelsbutik i ångermanländska Junsele, norr om Sollefteå. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten.

* * *

Vid tretiden natten mot lördag upptäcktes att en bil stod i brand i ett friluftsområde strax utanför Veberöd i Skåne. Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 03.10 natten mot lördag fick polisen larm om att bilar brann på en parkering vid Stackgatan i Skellefteå. Det visade sig vara en omfattande brand. Enligt lokaltidningen stod hela fem bilar i brand. Polisen misstänker att branden var anlagd och en teknisk undersökning ska göras för att med säkerhet kunna fastställa brandorsaken. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 03.35 natten mot lördag larmades räddningstjänst och polis till Brytstugans koloniområde i Helsingborg. Där brann det i en allmän toalett och ett förråd. Båda byggnaderna totalförstördes. Branden misstänks ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före klockan sex på lördagsmorgonen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett ödehus i Benestad, strax utanför småländska Alvesta. Elden hade spridit sig till delar av ett intilliggande skogsparti. Huset gick inte att rädda, utan fick brinna ner. Det verkar inte vara fastställt om branden var anlagd eller om det fanns någon naturlig förklaring.

* * *

Vid åttatiden på lördagsmorgonen upptäcktes en mindre brand i en källarlokal vid Norra torget i värmländska Kristinehamn. Lokalen används av en målerifirma och det ska bland annat ha brunnit i gamla färgburkar och annan bråte. Lyckligtvis kunde branden släckas innan elden hunnit sprida sig. Polisen misstänker att branden var anlagd och har inlett en utredning om misstänkt mordbrand. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson