Annonsera på Avpixlat

Ett 20-tal bilar vandaliserade i ökänd Södertälje-stadsdel

Arkivbild. Foto: Daniel Ramirez.

SVERIGE BRINNER Efter flera dygn med mängder av anlagda bränder och annan grov skadegörelse verkar det under torsdagen och natten mot fredag ha varit förhållandevis lugnt. Några anmärkningsvärda incidenter rapporterades dock. I ett av Södertäljes invandrardominerade problemområden vandaliserades ett 20-tal bilar, och i Voxnabruk, i västra Hälsingland, förstördes en obebodd villa i en brand som misstänks ha varit anlagd. Bilar brann i Malmö och Sjöbo i Skåne, samt i Luleå och i närheten av Kalix i Norrbotten.

Strax före klockan tre natten mot fredag fick polisen larm om att bilar vandaliserats vid Granövägen i det illa beryktade, invandrartäta området Hovsjö i Södertälje. På platsen kunde man konstatera att rutor krossats på omkring 20 bilar. Skadorna tros ha åsamkats genom att bilrutorna beskjutits med någon typ av luftvapen.

Tidigare under kvällen/natten hade räddningstjänsten fått rycka ut och släcka två mindre bränder i området. Vid 23-tiden brann en plastdunk som låg kastad vid Björnövägen. Ett par timmar senare brann en mindre skräphög intill en byggnad vid Genetaleden. I lokaltidningens notiser om de båda bränderna uppges inte om de bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra orsaker. Omständigheterna tyder förstås på att bränderna sannolikt var anlagda.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna, vare sig för vandaliseringen av bilarna eller för de båda bränderna tidigare under kvällen.

* * *

Strax före kl. 22 på torsdagskvällen brann en bil vid riksväg 11, strax utanför skånska Sjöbo. Bilen ska ha stått övergiven på platsen en tid. Två timmar senare brann det i en container för tidningar på en återvinningsstation vid Sandåkravägen i Sjöbo. I polisens rapportering om incidenterna uppges inte om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra förklaringar.

* * *

Kl. 22.07 på torsdagskvällen ska räddningstjänst och polis ha fått larm om att en bil brann på en parkering vid Segevångsgatan i Malmö-stadsdelen Kirseberg. Bilen uppges ha varit helt övertänd när blåljuspersonal kom till platsen. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen framgår om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 22.30 på torsdagskvällen tvingades räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i ett sopkärl vid Majestensvägen i småländska Högsby, sydväst om Oskarshamn. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Under torsdagskvällen uppges en bil ha brunnit i Luleå. Bilen ska ha stått parkerad i en carport i närheten av Björkskataskolan. Både polisen och lokaltidningen rapporterar ytterst knapphändigt om incidenten, men det verkar som om branden bedöms ha varit anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 23.45 på torsdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann i Töre, väster om Kalix i Norrbotten. Bilen uppges ha blivit totalförstörd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid halv åtta-tiden på fredagsmorgonen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i en obebodd villa i Voxnabruk, en liten ort i Ovanåkers kommun, i västra Hälsingland. Trots stora insatser från räddningstjänsten gick huset inte att rädda, utan fick brinna ner till grunden. Branden tros ha varit anlagd och polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand. Ett skäl till att branden misstänks ha varit anlagd är att det brann i samma fastighet för bara ett par veckor sedan, och den branden tros ha varit anlagd.

Det finns inga uppgifter om att någon gripits för dådet. Enligt lokaltidningen ska ett vittne ha sett en misstänkt gärningsperson förra gången det brann på platsen. Det verkar dock inte som om något signalement på denna person offentliggjorts.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson