Annonsera på Avpixlat

Fortsatta brandattentat i ökända Uppsala-områden, bilbränder i Örebro och Gävle

Gottsunda

Invandrartäta Gottsunda i Uppsala, ett “utanförskapsområde” med omfattande gängkriminalitet, där anlagda bränder rasade även under onsdagskvällen. Foto: JimmiG.

SVERIGE BRINNER Under onsdagskvällen fortsatte vågen av brandattentat i de illa beryktade, invandrartäta Uppsala-stadsdelarna Gottsunda och Valsätra. Flera bränder anlades i bl.a. sophus i området. Bilbränder rapporterades i Örebro och Gävle. I ett av Södertäljes invandrardominerade problemområden utsattes parkeringsvakter för stenkastning, och i småländska Nybro sattes en lekstuga i anslutning till en skola i brand.

Avpixlat har i en tidigare artikel berättat om tisdagskvällens många anlagda bränder i Gottsunda, i södra Uppsala. Under onsdagskvällen fortsatte brandattentaten, både i Gottsunda och i det angränsande området Valsätra.

En sammanställning av polisens och lokaltidningens rapportering om bränderna resulterar i följande lista:

Kl. 17.39 Mindre gräsbrand vid Cellovägen.
Kl. 18.24 Mindre brand i sopkärl vid Bandstolsvägen.
Kl. 18.58 Mindre brand i en bod intill en kiosk på Stenhammars väg.
Kl. 20.33 Brand i sophus vid August Södermans väg.
Kl. 20.43 Brand i sophus vid Peterson-Bergers väg. Tre bilar som stod parkerade i närheten fick rökskador.
Kl. 21.38 Brand i sophus vid Bandstolsvägen.
Kl. 23.22 Brand i sophus vid August Södermans väg.

Samtliga bränder bedöms ha varit anlagda. Ingen har gripits för dåden och det finns inga uppgifter om misstänkta.

Vid 22-tiden på onsdagskvällen, samtidigt som bränderna rasade i Gottsunda och Valsätra, tvingades räddningstjänsten också rycka ut till en brand i Storvreta, strax norr om Uppsala. Det brann i ett soprum tillhörande en fastighet vid Ärentunavägen. Lokaltidningen uppger att polisen ska utreda brandorsaken. Detta torde betyda att branden eventuellt tros ha varit anlagd.

Några timmar senare, strax efter två natten mot torsdag, brann en bil vid Brogården norr om Uppsala. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

På onsdagsmorgonen upptäcktes att en förskola vid Brantvägen i Orsa utsatts för skadegörelse. Någon hade slagit sönder ett plasttak och en trävägg i anslutning till förskolan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Någon gång mellan kl. 15.50 och kl. 16.30 på onsdagseftermiddagen krossades rutor på två bilar som stod parkerade på Kometgatan i Borlänge. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Enligt Länstidningen Södertälje blev två parkeringsvakter på torsdagen utsatta för stenkastning i en av stadens “no go-zoner”. De två parkeringsvakterna färdades i bil. När de omkring kl. 16.10 var på väg in på en parkering vid Granövägen, i det ökända, invandrardominerade området Hovsjö, kastade två ungdomar sten mot deras fordon. Parkeringsvakterna klarade sig utan skador, men en ruta på bilen ska ha krossats.

De stenkastande ungdomarna flydde från platsen innan polis hunnit anlända. Det finns inga uppgifter om att de identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i lokaltidningens artikel om händelsen.

* * *

Kl. 18.46 på onsdagen fick polisen larm om att ett gäng ungdomar slog sönder saker på en skolgård i Snättringe, i södra Stockholmsområdet. Poliser som kom till platsen kunde konstatera att ett staket sparkats sönder. Det verkar inte som om de skyldiga ungdomarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Omkring kl. 21.40 på onsdagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i en container vid Metallverksgatan i Västerås. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid 22-tiden på onsdagskvällen slog förbipasserande larm om en brand vid Fagerslättskolan i småländska Nybro. Det visade sig vara en lekstuga på skolområdet som brann. Tack vare att räddningstjänsten snabbt larmades till platsen kunde lekstugan räddas. Branden bedöms ha varit anlagd. Någon tros ha hällt tändvätska över stugan och sedan tänt på. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta. Enligt lokaltidningen har två andra skolor på orten utsatts för brandattentat under det pågående läsåret.

* * *

Kl. 22.54 på onsdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brinnande cykel(!) vid gallerian Flaggenhuset i centrala Karlshamn. Det brann i cykelkorgen och elden hade spridit sig till däcken. I lokaltidningens notis om händelsen sägs ingenting om brandorsaken. Det torde dock kunna tas för givet att branden var anlagd.

* * *

Vid halv ett-tiden natten mot torsdag brann en bil på Ringgatan i Örebro. Ungefär samtidigt hade ett gäng ungdomar stulit cyklar och kastat dem på ett järnvägsspår alldeles intill platsen där bilen brann. Bilbranden bedöms ha varit anlagd. Ett vittne ska ha sett en person springa från platsen i samband med att det började brinna. Dock har ingen gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta. I lokaltidningens artikel om incidenten uppges inga signalement, vare sig på den person som tros ha anlagt branden eller på de ungdomar som stal cyklar och kastade dem på järnvägsspåren.

* * *

Omkring kl. 03.40 natten mot torsdag brann en bil vid korsningen Kaserngatan-Rodergatan, i stadsdelen Brynäs i Gävle. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

På torsdagsförmiddagen anmäldes att lokaler tillhörande företaget Gävle Galvan, på Kanalvägen i Gävle, utsatts för omfattande skadegörelse under natten. Polisen ger följande beskrivning av skadegörelsen:

Tre stycken elcentraler larmade om fel. När man under natten kontrollerade dem såg man att någon hade stängt av starkströmsbrytaren till byggnaderna och slitit ned fjärrvärmeledningen i en byggnad. Byggnaden hade fyllts med vatten 1 dm upp från golvet.

Ingen har gripits för dådet och det tycks inte finnas några misstänkta.

* * *

En bil som stod parkerad vid Tunavallen i Eskilstuna utsattes under natten mot torsdag för omfattande skadegörelse. Samtliga rutor på bilen hade krossats, klädseln hade skurits sönder och lacken hade repats. Ingen har gripits för dådet. Ett vittne ska ha sett två personer springa från platsen och därpå köra iväg i en bil. I lokaltidningens notis om händelsen uppges varken några signalement på personerna eller någon beskrivning av den bil de färdades i. Tidningen uppger ej heller när under natten skadegörelsen skedde.

* * *

Avpixlat berättade för ett par dagar sedan att ett flertal bilar satts i brand på Gröna Gång i centrala Landskrona. På torsdagsmorgonen upptäcktes ännu ett fall av skadegörelse på samma gata. Någon hade tagit sig in i en fastighet där det pågår byggnadsarbete och hällt ut olja, som orsakat skador på ett golv. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

På torsdagsmorgonen upptäcktes att okända personer under föregående kväll/natt varit inne i kök och matsal på Lindeskolan i Lindesberg, strax norr om Örebro. Matrester hade kastats ut i lokalerna. Händelsen är polisanmäld och rubriceras som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson