Annonsera på Avpixlat

Busschaufför vägrade köra kvinna i heltäckande maskering – riskerar dryga böter

Lokalbuss i Emden, en stad med c:a 50 000 invånare i Niedersachsen, i nordvästra Tyskland. Foto: Spoorjan.

TYSKLAND / ISLAMISERING En busschaufför i den nordvästtyska staden Emden riskerar att få betala upp till 10 000 euro (motsvarande närmare 100 000 svenska kronor) i böter efter att han vägrat låta en muslimsk kvinna iförd heltäckande maskering åka med bussen. Chauffören får, att döma av vad som uppges i tysk media, inget stöd från vare sig det bussbolag han arbetar för eller från den kommunala förvaltning som anlitar bussbolaget.

Vad gör man som busschaufför om en person iförd heltäckande maskering, med bara en smal springa för ögonen, vill kliva på bussen? Lämpligen avvisar man denna passagerare. En person som bär heltäckande maskering på offentlig plats uppfattas av flertalet människor som skrämmande och obehaglig. Det finns också goda skäl att misstänka att en maskerad person kan ha för avsikt att utföra någon kriminell handling, t.ex. ett rån eller ett terrordåd.

En busschaufför i staden Emden i nordvästra Tyskland gjorde just detta. När en person i heltäckande maskering klev på bussen förklarade han att personen inte fick åka med. Nu kommer chauffören att åtalas för att han uppvisade sunt förnuft och gott omdöme. Den maskerade personen var nämligen en muslimsk kvinna iförd s.k. niqab, och chauffören anses ha diskriminerat henne genom att inte låta henne åka med bussen.

Det uppges vara kvinnans make som anmälde händelsen till tyska myndigheter. En talesperson för det polisdistrikt som utrett ärendet ska ha sagt att busschauffören riskerar att dömas till ett kraftigt bötesstraff för sitt agerande. Han kan bli tvungen att betala upp till 10 000 euro för att han vägrade låta den niqab-klädda kvinnan åka med.

Busschauffören uppges vara anställd av ett privat bussbolag som på uppdrag av stadens trafikförvaltning sköter den lokala busstrafiken i Emden. En av de mest upprörande detaljerna i historien är att busschauffören, enligt vad som skrivits om saken i tysk media, inte tycks få något stöd från vare sig sin arbetsgivare eller från Emdens kommunledning.

Bussbolaget uppges ha erkänt att chauffören agerat felaktigt och skyllt detta på “okunnighet“. Chefen för kollektivtrafiken i Emden, en man vid namn Temmo Poppenga, uppges i en kommentar till media ha sagt:

– Sådana här händelser är oacceptabla och detta får inte upprepas.

Genom att inte ställa sig på den anklagade chaufförens sida gör förstås både bussbolaget och kommunledningen i Emden sig till nyttiga idioter för de fundamentalistiska muslimer som har som mål att islamisera Europa.

En ljuspunkt i den ledsamma historien är dock att det på rikspolitisk nivå i Tyskland framförts förslag om förbud mot heltäckande maskering i vissa offentliga miljöer, och att det tycks finnas ett förhållandevis stort politiskt stöd för denna typ av förslag. Så sent som i december förra året ska Tysklands förbundskansler Angela Merkel i ett tal ha sagt att hon “ser positivt på ett förbud mot niqab/burka på de platser där ett sådant förbud är möjligt enligt lagen“.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson