Annonsera på Avpixlat

Man mördade ex-fru och tre barn, äldre par bands och rånades i sin bostad

Frederikssundsvej i Köpenhamnsförorten Brönshöj, bara ett stenkast från det bostadsområde där en kvinna och hennes tre barn mördades på tisdagsmorgonen. Foto: Leif Jørgensen.

DANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Under tisdagen och onsdagen skakades Danmark av ytterligare två exempel på grov, invandringsrelaterad våldsbrottslighet. På tisdagsmorgonen hittades en kvinna och hennes tre barn mördade i sin lägenhet i Köpenhamnsförorten Brönshöj. Morden hade begåtts av barnens far, som var skild från kvinnan. Familjen uppges vara invandrare från Afghanistan. Tidigt på onsdagsmorgonen blev ett äldre par överfallna och rånade i sin bostad i Odense. Den efterlyste gärningsmannen beskrivs som en person med invandrarbakgrund, eventuellt från Mellanöstern.

Familjetragedin i Brönshöj, i nordvästra Köpenhamnsområdet, har tagits upp av en del svenska mainstream-medier, men de har naturligtvis utelämnat det faktum att både gärningsmannen och offren hade utomvästlig, sannolikt asylrelaterad invandrarbakgrund. Flera danska tidningar har dock uppgett att det handlar om en invandrarfamilj med ursprung i Afghanistan.

Kl. 07.35 på tisdagsmorgonen fick polisen larm om att något slags bråk verkade pågå i en lägenhet i Kobbelvaenget, ett bostadsområde i Köpenhamnsförorten Brönshöj. När poliser kom till platsen möttes de av en fruktansvärd syn. I lägenheten fanns fyra döda; en kvinna och hennes tre barn. Barnen uppges ha varit födda 2002, 2003 respektive 2013. Gärningsmannen var fortfarande kvar på brottsplatsen och kunde omgående gripas. Danska medier har inte publicerat några detaljer om hur morden gick till. Man har dock uppgett att mördaren tros ha använt sig av flera olika vapen.

Den gripne är de tre mördade barnens far. Han uppges ha varit skild eller separerad från barnens mor. Det är ännu oklart vad som låg bakom dådet, men i den danska medierapporteringen om fallet förekommer uppgifter om att den mordmisstänkte familjefadern ska ha lidit av allvarlig psykisk ohälsa.

* * *

Fem över tre på onsdagsmorgonen fick Fyns polis ett samtal från ett äldre par, 79 respektive 83 år gamla, boende på Biskorupvej, i nordöstra delen av Odense. Paret hade just utsatts för ett våldsamt rån i sin bostad.

En silverfärgad Chevrolet Spark av 2017 års modell.

De hade vaknat av att en främmande man befann sig i bostaden. Mannen hade hotat dem med någon form av tillhygge. På så sätt fick han dem att följa med från sovrummet till köket, där han band dem vid varsin köksstol. När det gamla paret satt bundna fortsatte rånaren hota dem tills han fick dem att tala om var de hade sina bankkort och bilnycklar. Han tilltvingade sig också koderna till de båda åldringarnas bankkort, varpå han lämnade platsen i deras bil. När rånaren försvunnit lyckades det gamla paret själva ta sig loss och slå larm till polisen.

Rånaren har inte identifierats eller gripits, och bilen han stal har inte heller påträffats. Följande signalement har offentliggjorts:

Rånaren tros vara c:a 20 – 30 år gammal. Han är c:a 180 cm lång och har smal/spenslig kroppsbyggnad. Hans hudfärg beskrivs som brun och han tros eventuellt ha Mellanöstern-ursprung. Han talade danska, eventuellt med brytning. Han var vid tillfället iklädd svart huvtröja och blå byxor. Han ska också ha burit på något slags avlångt tillhygge, som han använde för att hota brottsoffren.

Bilen som rånaren stal är en liten, silverfärgad Chevrolet Spark med registreringsnummer HF 40 409.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson