Annonsera på Avpixlat

Flera brandattentat i ökänd Uppsala-stadsdel, anlagda bilbränder i Eskilstuna, Skövde och Piteå

Arkivbild. Foto: Mbahshie.

SVERIGE BRINNER Under tisdagskvällen anlades ett flertal bränder i det illa beryktade, invandrardominerade problemområdet Gottsunda i Uppsala. Bland annat sattes sophus, mindre förråd och bilar i brand. Polisen sammanfattar dåden som “social oro”. Ett annat sätt att uttrycka saken torde vara “mångkulturellt påsklovsfirande”. Anlagda bilbränder rapporterades också i Eskilstuna, Skövde och Piteå.

Vågen av brandattentat i “no go-zonen” Gottsunda, i södra Uppsala, tycks ha börjat strax före kl. 19 på tisdagskvällen. Då upptäcktes en mindre brand i ett sophus vid Bandstolsvägen. Därefter fortsatte brandattentaten fram till strax efter kl. 22 på kvällen.

Någon gång omkring kl. 19 – 19.30 brann ett sophus intill en förskola på August Södermans väg. Vid 20-tiden hade föremål satts i brand i en rondell vid Bandstolsvägen. Kl. 20.30 brann två bilar vid Linrepevägen. Kl. 22.12 ska polis och räddningstjänst ha fått kvällens sista larm om brand i Gottsunda. Då brann en mindre förrådsbyggnad i anslutning till Treklangens skola.

Samtliga bränder bedöms ha varit anlagda. Ingen har gripits för dåden och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

På tisdagseftermiddagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand i en container på Vattentornsgatan i Vellinge, strax söder om Malmö. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid 17-tiden på tisdagen larmades räddningstjänsten till stationsområdet i småländska Alvesta. Det hade börjat brinna i sågat virke på ett godståg som stod på ett järnvägsspår. Det verkar ha varit fråga om en mindre brand och den kunde släckas relativt snabbt. Enligt lokaltidningen bedöms branden ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före kl. 19 på tisdagskvällen brann två sopkärl i ett soprum vid vårdcentralen i det invandrartäta området Andersberg i Halmstad. Räddningstjänsten lyckades få ut sopkärlen innan elden hunnit sprida sig till själva byggnaden. Därpå kunde de släckas. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse genom brand, vilket torde betyda att branden bedöms ha varit anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 21.30 på tisdagskvällen brann en moped på en cykelbana i det ökända, invandrardominerade “utanförskapsområdet” Rosengård i Malmö. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden misstänks ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Kl. 22.51 på tisdagskvällen fick polisen larm om att två personer setts kasta en s.k. molotovcocktail mot en bil, varpå bilen fattat eld. Detta hade skett på Flugvägen i Skövde. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte den brinnande bilen. Det finns inga uppgifter om att gärningspersonerna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens knapphändiga notis om händelsen.

* * *

Några minuter före midnatt på tisdagen krossades en ruta till en fastighet på Borgmästaregatan i Kungsbacka. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Strax efter midnatt natten mot onsdag fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brinnande soptunna i Skänninge, strax norr om Mjölby i Östergötland. Branden bedöms ha varit anlagd och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 02.21 natten mot onsdag fick räddningstjänst och polis larm om att två bilar brann i Svensbyn, strax utanför Piteå. Båda bilarna blev totalförstörda. Branden bedöms ha varit anlagd. Familjen som äger de båda bilarna hade, enligt lokaltidningen, mottagit hot någon dag tidigare. Bränderna kopplas nu till hoten. Lokaltidningen berättar dock inte vilket slags hot som framförs eller vad som tros ha legat bakom dem. En polistalesman uppges ha gett följande kommentar:

– Man kan säga att det finns en misstanke om vad som hänt men vi har ännu ingen misstänkt person.

* * *

Avpixlat har vid åtskilliga tillfällen berättat om våldsamma upplopp, brandattentat och grov skadegörelse i det invandrartäta området Lagersberg i Eskilstuna. Natten mot onsdag skedde ännu en incident i den ökända stadsdelen. Omkring kl. 02.45 fick räddningstjänst och polis larm om att bilar brann vid Borgmästaregatan. Tre bilar uppges ha förstörts i branden, som bedöms ha varit anlagd.

Mopedburna ungdomar ska ha setts på platsen i samband med att bilarna började brinna. Det finns dock inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits, och inga signalement uppges i lokaltidningens artikel om incidenten.

* * *

Vid niotiden på onsdagsförmiddagen larmades polis till Centralsjukhuset i Karlstad. En man hade krossat en ruta i sjukhusets entré. I polisens ytterst kortfattade notis om ärendet framgår inte om mannen identifierats och/eller gripits. Inget signalement uppges.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson