Annonsera på Avpixlat

Minst nio döda i misstänkt islamistisk terrorattack på populär turistö

Staden Inabanga, vid floden med samma namn, på den filippinska ön Bohol. Det var i närheten av denna plats minst nio personer dog i strider mellan muslimska terrorister och filippinsk polis. Foto: P199.

FILIPPINERNA / ISLAMISTISK TERROR Minst nio personer har dött i skottstrider på den populära filippinska turistön Bohol. Skottstriderna utspelade sig efter att beväpnade män som tros tillhöra den islamistiska terroristgruppen Abu Sayyaf anlänt till ett område som besöks av många turister. De beväpnade terroristerna tros ha haft för avsikt att antingen genomföra kidnappningar eller någon typ av terrordåd.

Flera internationella medier berättade på tisdagen om skottstriderna på Bohol, en filippinsk ö som är ett populärt turistmål, inte minst bland européer. Oroligheterna tycks ha börjat under natten mot tisdag lokal tid, då beväpnade män landsteg från båtar i floden Inabanga, som är en av öns turistattraktioner. Detta uppmärksammades av lokalbefolkning, som slog larm till polis och militära vakter.

Det ska därefter ha utbrutit skottstrider mellan de beväpnade männen och filippinsk polis. Minst nio personer ska ha dött. Fyra av de döda uppges tillhöra filippinsk polis/militär och de övriga fem är misstänkta terrorister. Varken filippinsk civilbefolkning eller turister tycks ha skadats eller dödats.

De beväpnade terroristerna tros tillhöra en islamistisk terrorgrupp kallad Abu Sayyaf. Abu Sayyaf har tidigare ansetts tillhöra Al Qaida-nätverket, men sägs numera vara lojala gentemot IS. Målet för den islamistiska terrorgruppen tros ha varit att kidnappa utlänningar, vilket de tidigare varit kända för att göra. De kan förstås också ha haft för avsikt att genomföra någon annan typ av terrordåd eller väpnad attack.

Det är oklart hur man på Filippinerna ställer sig till svenska metoder för att bekämpa islamistisk terrorism, såsom t.ex. manifestationer mot främlingsfientlighet, “kärleksbombning” och möjlighet för avhoppade terrorister att få förtur i bostadskön. Kanske har utrikesminister Margot Wallström (s) för avsikt att vid något framtida besök på Filippinerna ta upp dessa frågor med den filippinska regeringen, för att på så sätt markera Sveriges status som “humanitär stormakt”.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson