Annonsera på Avpixlat

Barack Obamas regering godkände avlyssning mellan Trump och rådgivare

USA / OBAMAGATE För några veckor sedan påstod Donald Trump att han avlyssnades under presidentvalskampanjen och att Barack Obama kan ha legat bakom detta, ett påstående som FBI och media omedelbart tillbakavisade. Bevis som slagit ned som en bomb i USA visar att FBI avlyssnade en nära rådgivare till Trump. Avlyssning av kommunikation mellan Trump och rådgivaren godkändes av Obamas egen justitieminister.

FBI har hela tiden avvisat påpekanden om att säkerhetstjänsten ska ha avlyssnat Donald Trump under valkampanjen. Information framkommer nu att en amerikansk domstol, United States Foreign Intelligence Surveillance Court som är en federal domstol men arbetar i största möjliga hemlighet tillsammans med just FBI, gav FBI formell tillåtelse att avlyssna Carter Page som under kampanjen var en nära rådgivare till Trump i utrikesfrågor.

FBI lyckades övertala domstolen att Page arbetade för en “främmande makt” och behövde domstolens godkännande för att avlyssna honom under valkampanjtiden då Page stod i nära kommunikation med Trump. Utöver domstolens godkännande måste även justitieministern ge sitt godkännande. Under tidsperioden i fråga var Loretta Lynch Barack Obamas justitieminister. Detta betyder konkret att en minister under Barack Obama kände till avlyssningen, vilket sannolikt betyder att även Obama hade vetskap om den. Även chefen för FBI, James Comey, måste ha gett sitt godkännande enligt regelverket.

Till skillnad från andra federala domstolar kräver FISC-domstolen betydligt lägre bevisbörda för att skriva ut godkännanden för avlyssning när FBI och justitieministern ber om sådana eftersom det räcker med att dessa åberopar “nationell säkerhet” utan att behöva presentera några egentliga bevis för vad det egentligen rör sig om eller om ett brott eventuellt begåtts.

Inga bevis mot Page har framkommit som ett resultat av avlyssningen så det är fortfarande oklart varför han avlyssnades. Page var dock i regelbunden kommunikation med Donald Trump under tiden i fråga, vilket betyder att kommunikation mellan Page och Trump avlyssnades. Page själv påpekar att avlyssningen var politiskt motiverad av just den anledningen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson