Annonsera på Avpixlat

Annie Lööf hycklar om Centerpartiets hållning gentemot illegala invandrare

DEBATT I samband med att det framkom att Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov hade ett utvisningsbeslut på sig och vistades illegalt i Sverige och under dubbla identiteter, har ledande politiker gjort uttalanden som gör gällande att deras partier skulle ha verkat för att utöka ID-kontrollerna, försvåra för illegala att gömma sig i landet och underlätta för polisen att hitta dem för att verkställa utvisningsbesluten. I verkligheten förhåller det sig precis tvärtom.

Även IKEA-mördaren Abraham Ukbagabir vistades illegalt i Sverige. Man kan alltså se ett mönster. Centerpartiets ledare Annie Lööf är en av de ledande politiker som efter terrordådet i Stockholm har uttalat sig i media på ett sätt som förleder väljarna att tro att hennes parti i riksdagen skulle ha agerat för att göra det svårare att uppehålla sig illegalt i landet och lättare att kontrollera vilka som tar sig in i Sverige. Så här sade Centerledaren i en intervju med Aftonbladet på måndagen:

Centerledaren Annie Lööf reagerar med bestörtning:

– Det här är mördare för det första, för det andra befinner de sig illegalt i landet, vilket vi skulle ha förhindrat. De skulle ha avvisats från landet. (Aftonbladet 10 april 2017)

Annie Lööf pratar dock strunt. Centerpartiet har i alla år varit emot allt som har med utvisning eller kontroll att göra:

1) Vård till illegala invandrare
Redan 2009 föreslog C:s ledning att ”att papperslösa och gömda ska ha rätt till vård på samma villkor som övriga befolkningen”. Centerpartiets stämma biföll förslaget. Den 3 mars 2011 stoltserade C även med att ”Regeringspartierna överens om vård för papperslösa och gömda. När centerpartiet satt i ledningen för regionen infördes det i Västra Götaland och nu är regeringspartierna överens om att införa det i hela landet.”. Detta förslag blev sedan verklighet 2013-05-22 när propositionen klubbades i Riksdagen där enda parti som röstade emot var SD:

Att underlätta för illegala invandrare är givetvis ett sätt att visa att man inte vill att de ska utvisas från landet.

2) Skola till illegala invandrare
Centerpartiet var också i samma veva ivriga förespråkare för att illegala skulle få tillgång till vårt skolsystem: Utbildning för barn som vistas i landet utan tillstånd.

Att underlätta för illegala invandrare är givetvis ett sätt att visa att man inte vill att de ska utvisas från landet.

3) ”Flykting”amnestin
2005 genomfördes den s.k. flyktingamnestin, vilket var en tillfällig lag ”som ger människor som nekats uppehållstillstånd en ny möjlighet att få stanna i Sverige” (2005/06:SfU5). Där ville dock Centerpartiet gå ännu längre i ”amnestin” vilket de visade genom sitt ändringsförslag där de skrev:

Miljöpartiet och Vänsterpartiet [har] ingått en budgetöverenskommelse med den socialdemokratiska regeringen utan att amnestikravet ingår.

Centerpartiet kräver fortfarande att en nollställning genomförs.

Att underlätta för illegala invandrare är givetvis ett sätt att visa att man inte vill att de ska utvisas från landet.

4) ID-kontrollerna
En avgörande faktor för att ha koll på vem som tar sig in i landet är att kontrollera gränserna och…de som tar sig in i landet. Men vad har Centerpartiets inställning varit i sådana frågor?

Ja, i propositionen om ID-kontroller på bussar, båt och tåg från 17 december 2015 tyckte centerpartiet följande:

De ville alltså inte ens att vi skulle veta vem som tar sig in i landet.

→ Att inte vilja veta vem som tar sig in i landet är givetvis ett sätt att visa att man inte vill att de ska utvisas från landet.

5) Hur har Centerpartiet agerat i Riksdagen beträffande av/utvisningar?
Under den period de satt i regeringen 2006-2014 var det av förståeliga skäl mindre antal motioner från Centerpartiet till Riksdagen. I regeringsställning dock gjorde det som jag visat ovan rakt motsatt, d.v.s. de underlättade för illegala istället.

När de lät Socialdemokraterna ta makten 2014 och de därmed hamnade i opposition, vad har de gjort sedan dessa? Jo, följande:

Jag sökte på ordet ”utvisning” för riksdagsåren 2014/15 till nuvarande 2016/17 och inte i ett enda fall har de krävt skärpningar. Tvärtom faktiskt, de vill göra det svårare att utvisa (redogörelse längst ner för den som är intresserad).

När jag i Riksdagen debatterat just frågan om utvisningar, vad har Centerpartiet sagt och gjort då? Ja, varje gång röstat ner våra förslag och dessutom argumenterat emot dem. De protokollen finns på Riksdagens hemsida.

 → Att lägga förslag som minskar utvisningar samtidigt som man aktivt argumenterar emot förslag för att skärpa lagstiftningen är praktiska sätt för att få dem att stanna i landet.

 6) Övrigt
Annie Lööf motsatte sig personligen REVA – polisens kontroller i tunnelbanan av misstänkta illegala invandrare: http://www.dn.se/nyheter/sverige/loof-kritiserade-reva/

– Det här är Sverige. I Sverige ska inte polisen kontrollera folk på grund av hud- eller hårfärg. Punkt slut, sade näringsminister Annie Lööf och fick en lång applåd.

 Nytt C-förslag: stopplag mot orimliga utvisningar:

https://www.centerpartiet.se/media/nyhetsarkiv-2016/2016-12-06-nytt-c-forslag-stopplag-mot-orimliga-utvisningar.html

Centerpartiet vill frysa utvisningar av ensamkommande:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6636478

Gymnasium kan stoppa utvisning:

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/gymnasium-kan-stoppa-utvisning

Centerpartiets migrationspolitiska talesperson, Johanna Jönsson, skriver i ett sms till SVT att Centerpartiet är positivt till lagen. “Det är bra att regeringen har insett att något måste göras. Det är svårt att uttala sig innan hela förslaget ligger på bordet, men vi är generellt positiva till sådant som gör situationen bättre för de här ungdomarna”.

7) SLUTSATS
Denna lilla genomgång är långtifrån heltäckande men Centerpartiet har både partiinternt, i riksdagen och i media under lång tid nu gjort vad de kunnat för att försvåra av- och utvisning, minska kontrollerna vid gränserna, öka invandringen, ge amnestier till illegala och motarbeta och kritisera de som velat ha skärpta regler (endast SD).

Detta ska man komma ihåg när Annie Lööf går ut och låtsas vilja få illegala invandrare att lämna landet.

Kent Ekeroth
SD

———-

BILAGA
Redogörelse för punkt 5

”UTVISNING”

Riksdagsåret 2014/15 har centerpartiet en motion med ordet ”utvisning” (2014/15:1343). Den handlar dock om att göra det svårare att utvisa: ”LVU måste ges företräde framför utlänningslagen, för inget barn ska kunna utvisas under pågående vård och/eller behandling.”
Riksdagsåret 2015/16 förekom utvisning två gånger: en i en motion om terrorism men där konstaterar C bara att utvisning ”är en möjlighet” enligt svensk lag. Den andra är en interpellation där en C-ledamot beklagar att en utvisning av en person har skett.
Riksdagsåret 2016/17, d.v.s. nuvarande år, återfinns fem träffar, en interpellation, två skriftliga frågor och två motioner:

Interpellationen handlar om att utvisningar av s.k. ensamkommande inte ska ske. Det var dessutom av C:s migrationspolitiska talesperson och får anses vara partiets hållning.
Skriftlig fråga från Staffan Danielsson (som är i opposition mot sitt eget parti) nämner bara utvisning i förbifarten när han beskrev ett domslut.

Motion 2016/17:2975 handlar om att minska utvisningarna

Skriftlig fråga 2016/17:71 från Johanna Jönsson där hon vill se färre utvisningar
Motion 2016/17:3637 vill göra det svårare att utvisa

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson