Annonsera på Avpixlat

De unga männen knuffade 73-åringen av cykeln och överöste honom med slag och sparkar

Vejlevej i danska Fredericia, där en 73-årig man på lördagsmorgonen utsattes för ett brutalt rånöverfall av två unga invandrare. Foto: Villy Fink Isaksen.

DANMARK / INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Under den gångna helgen upprördes den danska allmänheten av flera exempel på grov invandrarbrottslighet. I både Slagelse och Ålborg blev kvinnor överfallna och utsatta för våldtäktsförsök. I båda fallen tros gärningsmännen ha utomvästlig invandrarbakgrund. I Fredericia blev en 73-årig man brutalt misshandlad av två invandrarynglingar under vad som tros ha varit ett rånförsök.

Tidigt på lördagsmorgonen, omkring halv sex, kom en 73-årig man cyklande längs Vejlevej i Fredericia, på Jylland. Han överfölls då av två unga män. De knuffade honom så att han föll av cykeln. När 73-åringen låg på marken fick han ta emot ett stort antal sparkar och slag.

Motivet till dådet var troligen att komma över pengar. Efter misshandeln ska nämligen de båda gärningsmännen ha sökt igenom offrets fickor. Det verkar dock inte som om de kom över något.

Den misshandlade 73-åringen tycks tyvärr bara ha kunnat lämna förhållandevis vaga signalement på männen som överföll honom. De tros vara i 20 – 25-årsåldern. Båda två är c:a 180 cm långa och var vid tillfället mörkt klädda. De ser båda ut att ha “främmande etniskt ursprung” (en formulering som i Danmark brukar användas för att beskriva invandrare med bakgrund i Mellanöstern eller Nordafrika).

* * *

Tjugo minuter över ett natten mot söndag fick polisen i Ålborg, på norra Jylland, ett samtal från en kvinna som just blivit utsatt för ett våldtäktsförsök. Kvinnan hade gått längs Budumvej, i östra Ålborg, då hon överfölls av två främmande män. Männen hade dragit in henne i ett buskage och försökt slita av hennes kläder.

Kvinnan ska dock ha skrikit högt och gjort våldsamt motstånd, vilket uppmärksammades av en förbipasserande. Detta fick våldtäktsmännen att avbryta övergreppet och fly från platsen. De båda gärningsmännen har inte identifierats eller gripits. Den utsatta kvinnan och vittnet har tyvärr bara kunnat ge vaga signalement på männen. Båda gärningsmännen såg ut att ha somaliskt ursprung. Den ene av dem var iklädd gula byxor.

* * *

Vid fyratiden natten mot söndag blev en 20-årig kvinna överfallen och utsatt för ett våldtäktsförsök i Slagelse, på sydvästra Själland. Överfallet skedde på en parkeringsplats vid Skovsögade. En ensam gärningsman tog tag i kvinnan och försökte med våld dra henne mot en gräsmatta, medan han på engelska sade “come on“. Mannen ska under överfallet ha slitit sönder kvinnans strumpbyxor. Kvinnan kämpade emot, vilket till sist fick mannen att avbryta överfallet och fly från platsen.

Gärningsmannen har inte identifierats eller gripits. Även i detta fall är signalementet relativt vagt. Kvinnan har uppgett att mannen “såg utländsk ut“, samt att han var mörkhårig, c:a 170 – 175 cm lång och normalbyggd. Han ska vid tillfället ha haft på sig en blå skjorta.

* * *

De som har vittnesuppgifter eller annan information att lämna om något av de aktuella brotten uppmanas förstås kontakta dansk polis. Rånöverfallet i Fredericia utreds av Sydöstjyllands polis, våldtäktsförsöket i Ålborg utreds av Nordjyllands polis, och våldtäktsförsöket i Slagelse utreds av Sydsjällands polis.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson