Annonsera på Avpixlat

SVT utelämnade viktig information om hatbrott mot homosexuella

Det var vid denna bro i holländska Arnhem ett gift homosexuellt par nyligen utsattes för ett brutalt hatbrott. Foto: Facebook.

MUSLIMSK HOMOFOBI & MAINSTREAM-MEDIAS FÖRLJUGENHET SVT berättade på torsdagen om en manifestation för homosexuellas rättigheter i Nederländerna. Manifestationen är en reaktion mot en grov misshandel av ett homosexuellt par. Paret misshandlades med stor sannolikhet endast p.g.a. sin sexuella läggning. I SVT:s rapportering utelämnades dock ett par viktiga detaljer: De misstänkta för hatbrottet har marockansk invandrarbakgrund. Statistik visar dessutom att unga män med marockanskt ursprung är mycket starkt överrepresenterade i fråga om hatbrott mot homosexuella i Nederländerna.

Ett gift homosexuellt par i holländska Arnhem, Jasper Vernes-Sewratan och Ronnie Sewratan-Vernes, blev natten mot söndag den 2 april överfallna och brutalt misshandlade av ett gäng unga män. Överfallet skedde i parets hemstad. Jasper och Ronnie promenerade hand i hand när de attackerades av ett gäng för dem okända ynglingar. Motivet till överfallet tycks endast ha varit hat mot homosexuella. Ynglingarna ska ha skrikit diverse nedsättande tillmälen om homosexuella, varpå överfallet övergick i fysiskt våld.

Båda de homosexuella männen utsattes för grovt våld. Värst gick det för Ronnie. En av männen i det attackerande gänget var utrustad med en bultsax. Han slog det tunga redskapet mot Ronnies ansikte, med följd att flera tänder slogs ut.

Dagen efter dådet berättade Jasper Vernes-Sewratan i ett Facebook-inlägg vad han och Ronnie utsatts för. Facebook-inlägget fick snabbt stor spridning och resulterade i en nationell manifestation mot homofobi och hatbrott mot homosexuella. Manifestationen gick ut på att män, oavsett sexuell läggning, gick hand i hand på offentliga platser. Bl.a. ska ett flertal välkända politiker och idrottsmän ha deltagit i manifestationen.

Ovanstående rapporterade SVT i torsdags. Nyheten togs både upp i en artikel på SVT:s webbplats och i ett inslag i nyhetsprogrammet Aktuellt. Men SVT valde förstås att utelämna en del relevanta fakta som inte ligger i linje med det förment opartiska public service-företagets massinvandrings- och islam-vurmande agenda.

Hatet mot homosexuella är utbrett i den muslimska världen. Bilden är hämtad från ett textat filmklipp, i vilket imamen Hamza Sodagar berättar hur han anser att homosexuella bör behandlas. (Från bloggen themuslimissue.wordpress.com)

I Jasper Vernes-Sewratans Facebook-inlägg sägs tydligt att gänget som överföll och misshandlade honom och hans make var marockaner, den dominerande utomvästliga invandrargruppen i Nederländerna. Sex misstänkta gärningsmän uppges ha gripits för dådet, och det verkar, av information i nederländska medier att döma, vara fastställt att samtliga misstänkta har marockanskt ursprung.

Den stora, respekterade nederländska dagstidningen de Volkskrant berättade i en artikel om dådet att unga män med marockanskt ursprung är starkt överrepresenterade i hatbrott mot homosexuella. Tidningen refererar bland annat till en undersökning som gjordes av holländsk polis 2013. Undersökningen visade att marockaner utgör 2.2% av Nederländernas befolkning, men att hela 16,6% av de misstänkta hatbrotten mot homosexuella bedömdes ha begåtts av marockaner.

Ännu en gång bekräftas två tendenser som Avpixlat vid otaliga tillfällen belyst:

Islamisering och massinvandring från lågutvecklade muslimska kulturer i Mellanöstern och Afrika utgör i dagens Europa det främsta hotet mot HBTQ-personer. Svensk public service-media försöker ge sken av att bedriva politiskt och religiöst neutral nyhetsbevakning. I själva verket är stora delar av nyhetsrapporteringen hårt vinklad i syfte att framställa islamisering och utomvästlig massinvandring i positiv dager, samt att tona ner eller förtiga de negativa konsekvenserna av desamma.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson