Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i Västerås och Filipstad

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under den värsta uppståndelsen efter terrordådet i centrala Stockholm rapporterades ovanligt få anlagda bränder och andra fall av grov skadegörelse i landet. En möjlig förklaring till detta är att både polis och lokalpress runt om i landet hade fullt upp med terrordådet och risken för ytterligare terrorattacker, och att de därför inte lade tid på att rapportera om “småbrott” som t.ex. anlagda bilbränder. Man kan dock hoppas att det faktiskt begicks ytterst få brandattentat under fredagen och natten mot lördag.

Såvitt Avpixlat kunnat utröna rapporterades bara en anlagd bilbrand under natten mot lördag. Vid halv ett-tiden brann en bil vid Benvägen i området Bjurhovda, i utkanten av Västerås. Bilen var övertänd när räddningstjänst och polis kom till platsen, och tycks ha blivit totalförstörd.

Bilbranden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 21-tiden på fredagskvällen tvingades räddningstjänsten rycka ut till Sundsbroskolan i Bunkeflostrand, i sydvästra Malmö-området. Till en början fanns misstankar om att det brann på skolan, men det visade sig att någon typ av fyrverkeripjäs skjutits upp på ett tak. Det har tidigare varit upprepade problem i området med ungdomsgäng som skjutit fyrverkerier mot skolan och mot en närliggande vårdcentral. En polistalesman säger till lokaltidningen att det sannolikt är fråga om ungdomar under 15 år, och att polisen försöker hantera problemen genom att tala med ungdomarnas föräldrar.

* * *

Omkring kl. 23 på fredagskvällen sågs två personer slå sönder en moped med metallrör vid Hertsötorget i Luleå. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om att gärningspersonerna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Kl. 23.05 på fredagen fick räddningstjänst och polis larm om en brand i anslutning till en obebodd villa i Sandbacken, utanför Filipstad i Värmland. Det visade sig att något slags uthus brann, och att elden spridit sig till en jordkällare och en gräsmatta. Risken var stor att elden skulle sprida sig till villan, men det kunde lyckligtvis förhindras. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring midnatt natten mot lördag larmades polis till en adress i Rödeby-trakten i Blekinge. En man hade där hällt ut bensin i sin bostad och hotat att tända på. Han stoppades av anhöriga, som tillkallade polis. Mannen greps och anhölls senare under natten, misstänkt för försök till mordbrand. I lokaltidningens knapphändiga notis om händelsen uppges varken mannens ålder, hans nationalitet/etnicitet, eller vad som tros ha legat bakom hans handlande.

* * *

Under natten mot lördag utbröt en mindre brand vid stationen i småländska Forserum, sydost om Jönköping. Det visade sig att några barn tänt eld på grenar. En polispatrull som kom till platsen kunde släcka branden med handbrandsläckare. Barnen kördes hem till sina föräldrar. Eftersom de är minderåriga kommer de inte att få några rättsliga konsekvenser av sitt handlande. Varken barnens åldrar eller deras nationaliteter/etniciteter uppges i lokalmedias rapportering om incidenten.

* * *

Vid niotiden på lördagsförmiddagen upprättade polisen i Östersund en anmälan om skadegörelse. Ett fönster till en byggnad i stadens centrum hade förstörts. Polisens notis om ärendet är ytterst knapphändig och innehåller ingen närmare information.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson