Annonsera på Avpixlat

Muslimskt judehat i Berlin-skola väcker debatt i Tyskland

Rubensstrasse i sydvästra Berlin, där Friedenauer Gemeinschaftsschule har sina lokaler. Foto: Dirk Ingo Franke.

HOTET FRÅN ISLAM När den judiska familjen flyttade från Storbritannien till Tysklands huvudstad Berlin fick deras 14-årige son börja i vad som beskrevs som “en mångkulturell mönsterskola”. Men, som många européer tvingats inse, är “mångkultur” i praktiken ofta synonymt med islamisering och fritt spelrum för fundamentalistiska muslimska värderingar. När den 14-åringens nya skolkamrater fick veta att han kom från en judisk familj utsattes han för så grova påhopp och hot att han tvingades byta skola.

En judisk familj flyttade nyligen från Storbritannien till Berlin. Familjens 14-årige son skulle förstås börja skolan i sitt nya hemland. Hans föräldrar hade blivit tipsade om Friedenauer Gemeinschaftsschule i stadsdelen Friedenau, i sydvästra Berlin. Skolan hade rykte om sig att vara en mycket välfungerande mångkulturell skola, med elever från många olika länder.

Den 14-årige brittisk-judiske pojken fick emellertid på ett mycket obehagligt sätt lära sig att mångkultur i dagens Europa för det mesta betyder muslimsk dominans och islamisering. Flertalet av 14-åringens nya skolkamrater visade sig komma från muslimska familjer med ursprung i Turkiet och Mellanöstern. När de fick reda på att 14-åringen och hans familj är judar sade de bland annat åt honom att “alla judar är mördare“.

Det gick inte lång tid förrän de verbala påhoppen eskalerade till fysiskt våld. 14-åringen ska vid ett tillfälle “nästan ha blivit strypt“, och vid ett annat tillfälle ha blivit hotad till livet med vad som senare visade sig vara en verklighetstrogen kopia av en pistol. Till sist insåg både 14-åringen och hans föräldrar att den enda lösningen var att byta skola.

Antisemitism är förstås, med tanke på landets historia, ännu mer känsligt i Tyskland än i andra europeiska länder. Mobbningen av den judiske 14-åringen på Friedenauer Gemeinschaftsschule har därför fått en hel del uppmärksamhet och skapat debatt i Tyskland.

Kerstin Griese, naiv tysk s-politiker, tror att det tyska samhället ska kunna lära muslimska ungdomar att ta avstånd från antisemitism. Foto: spdfraktion.de (Susie Knoll / Florian Jänicke)

Flera framträdande debattörer har uttalat sig om det öppna judehat som tycks frodas bland en del muslimska ungdomar. Josef Schuster, ledare för Judiska Centralrådet, en av Tysklands största judiska organisationer, ska bland annat ha sagt att man i muslimska församlingar aktivt måste bekämpa antisemitism, eftersom “det inte kan accepteras att hat mot judar och Israel sprids i tyska moskéer“. Den socialdemokratiska politikern Kerstin Griese, som i stor utsträckning arbetar med frågor som berör religion och trossamfund, uppges ha sagt:

– Tonåringar från arabländer, som uppfostrats till att anse att Israel bör förintas, måste lära sig att vi inte tolererar antisemitism i Tyskland.

Rektorn på Friedenauer Gemeinschaftsschule har förstås beklagat det inträffade och tagit avstånd från alla former av rasism. Han har emellertid anklagats för att inte ha vidtagit några åtgärder för att förhindra att liknande händelser sker igen. Till rektorns försvar kan man, om det finns fog för kritiken mot honom, säga att han kanske inser det meningslösa i att försöka övertyga unga muslimer om att det de lärt sig både hemma, i moskén och i andra religiösa sammanhang skulle vara fel.

Det spelar förstås föga roll vad politiker, rektorer eller representanter för judiska organisationer säger. Så länge Tyskland (eller, för den delen, Sverige) fortsätter acceptera okontrollerad muslimsk massinvandring, tillåter moskéer att sprida Koranens hatbudskap, och dessutom bedriver en integrationspolitik som bygger på föreställningen om “ett mångkulturellt samhälle”, i vilket invandrare i största möjliga utsträckning uppmuntras leva i enlighet med sin ursprungskultur – så länge kommer naturligtvis flertalet invandrade muslimer att fortsätta odla sitt rasistiska hat mot judar, eftersom detta hat är ett bärande inslag i oreformerad, bokstavstrogen islam.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson