Annonsera på Avpixlat

Muslimsk auktoritet: “Fredlig samexistens mellan muslimer och icke-muslimer är omöjlig”

HOTET FRÅN ISLAM I ett klipp från en saudiarabisk tv-kanal förklarar en muslimsk teolog varför fredlig samexistens mellan muslimer och icke-muslimer, enligt hans synsätt, är en omöjlighet. Det vore förstås bekvämt om den muslimske teologen kunde avfärdas som en isolerad extremist. Men av allt att döma är han en ansedd och respekterad religiös auktoritet, vars åsikter tas på stort allvar av många muslimer.

Charmtrollet i filmklippet är schejk Ayman Al Anqari, ibland omtalad som Aymen Bin Saud Al Anqari. I klippet, som ursprungligen uppges ha visats på den saudiarabiska kanalen Al-Ahwaz TV den 16 februari i år, förklarar han varför muslimer och icke-muslimer inte kan leva fredligt tillsammans. Det finns, enligt schejken, åtminstone tre tungt vägande skäl till detta.

Fredlig samexistens mellan muslimer och icke-muslimer förutsätter ett samhälle baserat på den moderna, västerländska principen om religionsfrihet. Religionsfrihet innebär förstås att människor kan förneka islams principer och t.o.m. häckla eller håna islam och profeten Muhammed. Enligt Ayman Al Anqari är förnekande av islams principer blasfemi och måste, enligt islam, bestraffas med döden. Alltså är religionsfrihet i modern, västerländsk mening oacceptabelt för renläriga muslimer.

Religionsfrihet innebär naturligtvis också att den som fötts i en muslimsk miljö och uppfostrats som muslim har rätt att avsäga sig sin tro och, om så önskas, konvertera till en annan religiös tro. Även detta är, enligt sharialag, ett brott som ovillkorligen måste bestraffas med döden.

Slutligen förklarar Ayman Al Anqari att “offensiv jihad” är en väsentlig del av islam. Offensiv jihad betyder helt enkelt att muslimer går till väpnad attack mot icke-muslimer eller mot västvärlden. Man kan givetvis inte leva i fredlig samexistens med andra etniska/religiösa grupper om religionen samtidigt föreskriver att man ska bedriva krig mot dem.

Politiskt korrekta islam-apologeter försöker som bekant avfärda hatpredikanter som Al Anqari genom att utmåla dem som isolerade extremister, vars islam-tolkningar absolut inte är representativa för muslimer i allmänhet. Det är dock i många fall ytterst tveksam om den bilden stämmer.

Vad beträffar Ayman Al Anqari kan man först och främst konstatera att han omtalas som “schejk“, en titel som tyder på att han ses som en religiös auktoritet och har högt anseende. Han uppges ha studerat för Saleh Al-Fawzan, som är en av Saudiarabiens högst ansedda muslimska teologer, och i han beskrivs i minst ett sammanhang som “en framträdande föreläsare vid det islamiska universitet i Riyadh“. På Internet finns också uppgifter om att Ayman Al Anqari vid åtminstone ett tillfälle besökt Storbritannien, där han föreläst i moskéer i Bradford och London-området.

Allt tyder alltså på att Ayman Al Anqari knappast kan avfärdas som en isolerad tokstolle som lägger ut sina hemmagjorda filmklipp på YouTube eller skriver texter för någon obskyr blogg utan läsare. Han är snarare en väletablerad religiös auktoritet, vars åsikter ett stort antal muslimer lyssnar på. Det aktuella videoklippet är alltså ännu ett i den långa raden av bevis på att islam de facto utgör ett hot mot moderna, västerländska värderingar.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson