Annonsera på Avpixlat

Syrisk asylbedragare åtalas för IS-terrordåd i Malmö

IS I SVERIGE I höstas utsattes en shiamuslimsk samlingslokal i Malmö för ett attentat. Tidigt en morgon kastade någon in flera brandbomber i lokalen. Det kunde snart klarläggas att det inte heller denna gång var några islamkritiska högerextremister som låg bakom dådet. I stället framkom att gärningspersonen var en 30-årig IS-terrorist från Syrien som kom till Sverige 2015 under förespegling av att vara flykting.

IS tog senare på sig dådet som är det första – men troligen inte det sista – terrorattentat som utförts i Sverige som den muslimska terrormilisen tagit på sig. Nu åtalas den 30-årige asylbedragaren för terrorbrott. Mannen nekar till brott men Säpo har flera belägg för mannens terrorkopplingar, bl.a. dokumenterade samtal där 30-åringen för anhöriga berättar att han kommit till Sverige för att utföra jihad som en soldat för Islamiska staten och är beredd att dö martyrdöden.

Mannen har även i ett Facebook-inlägg erkänt att det var han som utförde det brandattentat han nu åtalas för. Han ska där även ha berättat att han stridit för IS i Syrien innan han bestämde sig för att ta sin muslimska terrorkamp till Sverige.

Terroråklagare (en ny titel i det nya Sverige) Agneta Hilding Qvarnström skriver i åtalet att 30-åringen i IS namn velat injaga allvarlig fruktan hos muslimska shiiter i Sverige, som enligt IS inte är tillräckligt rättrogna. I 30-åringens dator har polisen hittat mängder med IS-propaganda och mannen använde även IS flagga som bakgrundsbild i datorn. I datorn fanns även instruktioner för hur man tillverkar brandbomber av det slag som användes mot den shiamuslimska lokalen i Malmö.

Det ska även ha funnits en övervakningsfilm som dokumenterar hur 30-åringen anländer på cykel till brottsplatsen och kastar in de två brandbomberna i lokalen. Enligt uppgift ska den filmen dock på oklart sätt ha försvunnit. Det finns också bevis som tyder på att mannens hustru var införstådd med terrorplanerna. Strax innan dådet utfördes mottog 30-åringen ett sms från frun där hon skriver “Må Allah skydda dig”. Direkt efter att mannen fått detta sms stängde han av sin mobiltelefon.

När rättegången inleddes på fredagen yrkade åklagaren på att 30-åringen ska dömas för terroristbrott alternativt mordbrand och att han ska utvisas ur Sverige efter avtjänat straff.

Sverigedemokraterna och en rad terrorexperter har länge varnat för att IS-terrorister anländer till Sverige i skydd av flyktingströmmarna och kritiserat den släpphänta kontrollen av vilka som släpps in i landet. Exempelvis har 9 av 10 personer som söker asyl här kastat sina pass, en omständighet som tyder på att de inte är de personer de uppger.

Mats Dagerlind

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson