Annonsera på Avpixlat

Intoleranta muslimer ställdes inför ultimatum i Berlin

Sagostund i tysk förskola. Personerna på bilden har dock ingen anknytning till innehållet i artikeln. Foto: Creator:BKK ESSANELLE.

TYSKLAND / MUSLIMSK INTOLERANS När det blev allmänt känt att en manlig anställd på en förskola i Berlin var homosexuell reagerade muslimska föräldrar med barn på förskolan mycket starkt. De krävde att mannen skulle avskedas. Inledningsvis accepterade förskolan de intoleranta muslimernas krav. Så småningom ska dock förskolans ledning ha ändrat inställning och sagt att mannen får jobba kvar, och att de föräldrar som inte accepterar hans närvaro får flytta sina barn till en annan förskola.

“Tolerans” är som bekant ett av de politiskt korrekta honnörsorden. Etniska svenskar uppmanas t.ex. gång på gång vara “toleranta” gentemot invandrares värderingar och beteendemönster, även om dessa orsakar svårigheter. Ett stort problem är förstås att den grupp som i allmänhet kräver mest tolerans från andra – dvs. muslimer – samtidigt tenderar att vara den grupp som själva är minst toleranta gentemot företeelser de ogillar eller provoceras av. Detta har under veckan ännu en gång tydliggjorts i Tysklands huvudstad Berlin.

Föräldrar med barn på en förskola i området Reinickendorf, i nordvästra Berlin, fick nyligen veta att en yngre, manlig förskollärare på förskolan är homosexuell. Tydligen kommer många av barnen på förskolan från muslimska familjer, och bland de muslimska föräldrarna blev reaktionerna starkt negativa. De krävde att mannen skulle avskedas eller omplaceras.

De muslimska föräldrarna kunde inte acceptera att en homosexuell man skulle ha fysisk kontakt med deras barn eller hjälpa barnen på toaletten. En anställd på förskolan gav följande förklaring till problemen (i översättning):

– En del av dem tror att en homosexuell man automatiskt också är en pedofil.

De muslimska föräldrarnas protester mot den manlige förskolläraren ska ha varit så intensiva att föreståndaren för förskolan till en början gav efter. Den homosexuelle förskolläraren ska också ha själv upplevt situationen som så jobbig att han bad att få förflyttas.

Stadsdelen Reinickendorf, i nordvästra Berlin. Foto: Ralf Roletschek.

Efter att ha diskuterat frågan kom emellertid förskolans ledning fram till att det var oacceptabelt att ge efter för krav baserade på fördomar. Man bestämde sig för att ta strid med de muslimska föräldrarna. Följaktligen beslöt man att låta mannen jobba kvar, och ställde ultimatum till de klagande, muslimska föräldrarna: Antingen accepterar ni den manlige förskolläraren, eller får ni flytta era barn till en annan förskola. Detta ska ha resulterat i att en hel del av de muslimska familjerna tog sina barn ur förskolan.

Man hade kunnat förvänta sig att förskolan skulle få kritik för sitt agerande. Det hade inte varit det minsta förvånande om politiskt korrekta islam-kramare skulle ha anklagat förskolans ledning för att exempelvis “vara okänsliga inför kulturskillnader”. Men lyckligtvis verkar den typen av reaktioner ha lyst med sin frånvaro.

Istället har förskolans agerande fått stöd från ledande politiker. T.ex. uppges Sandra Scheeres, som har det högsta politiska ansvaret för utbildningsfrågor i Berlin ha gett följande kommentar (i översättning):

– Vi accepterar ingen diskriminering. Vi vill öka antalet manliga förskollärare och anser att de är viktiga förebilder för barnen.

Uppståndelsen kring den homosexuelle förskolläraren har uppmärksammats i tyska medier och orsakat livlig diskussion. Även bland den tyska allmänheten tycks de allra flesta anse att förskolan agerat helt korrekt när de sagt åt de muslimska föräldrarna att “gilla läget” eller flytta sina barn. Signaturen “Herr Bert”, en av många tyskar som diskuterar frågan, skriver t.ex. så här på Twitter (i översättning):

Muslimer protesterar mot förskollärare – problemet? Han är bög. Välkommen till medeltiden.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson