Annonsera på Avpixlat

Att humanisera det inhumana

insandare_150

INSÄNDARE Hadeel är fyra år gammal. Hon tycker om blommor, sötsaker och att klappa katter. Hon begravs levande inför sina föräldrars ögon och dör en plågsam kvävningsdöd med jord som tränger ner i lungorna när ISIS-terroristerna begraver henne levande i islams namn. Därefter hängs hennes pappa, och hennes mamma grävs ner till midjan och stenas ihjäl. Deras brott? De var kristna.

Uday känner hur vinden blåser runt hans ögonbindelförsedda ansikte. Han står på en plats högt upp. Hela hans kropp smärtar av den misshandel han har fått utstå i flera veckor. Plötsligt grabbar flera händer tag i hans fötter och han känner hur en stenmur skaver mot hans nakna midja. Sedan flyger han. När hans kropp slår i marken sju våningar längre ner, överöses den med kastade stenar. Hans brott? Han var homosexuell.

Monique känner en ivrig förväntan. Hon ska äntligen få gå på dejt med John, en amerikansk turist som älskar bandet Eagles of Death Metal. Nu ska det amerikanska bandet uppträda på klubben Bataclan i Paris. Monique föredrar egentligen Lady Gaga, men vad gör man inte för kärleken? Det blir Johns och Moniques första och sista dejt. Monique dör redan i en av de första automatsalvorna. John däremot släpas upp på andra våningen, och lever tyvärr några timmar till under brutal tortyr. Deras brott? De var unga, glada västerländska människor som hade blivit förälskade.

Regissören/skådespelaren Johan i Göteborg läser om allt detta med stigande fasa. Det har ju dessutom varit lite tunnsått med roller och statliga anslag på sistone. Hur kan jag motverka allt detta otäcka, tänker Johan? Hur? Hur?

Jag lever ju inte på 1940-talet, för då hade jag ju kunnat åka till Nürnberg och vädjat om att alla där genast måste släppas fria i humanismens namn. Men inte ens stackars Stalin kan jag rädda. Eller Mao! Och den där dumme Utøja-krigaren är ju alldeles för norsk.

Men IS-krigarna kanske skulle vara något? Varför ska man tycka att de är så otäcka bara för att de halshugger människor, bränner piloter levande i burar, begraver barn levande, spränger, våldtar, torterar, massakrerar, stenar, förtrycker, hatar och förintar andra människor?

Så omänskligt att vi inte i första hand ska kunna bemöta dem som människor!

Nu gör jag minsann en pjäs om hur vi kan humanisera dessa stackars missförstådda IS-krigare!

Briljant! (Klappar nöjt sig själv på de smala axlarna.)

Känns som given helsida i DN Kultur! Alice BK – öppna pluskan! Nu kommer PK-folket från Majorna att strömma till biljettkassorna! Dödköttet i Angered skiter jag väl i – de enda biljetter de har råd med går till Syrien!

Julia Verne

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson