Annonsera på Avpixlat

Muslimsk organisation fick statsbidrag för att anställa “brobyggare” – niqab-klädd extremist fick jobbet

Leyla Hasic försvarar bärandet av heltäckande muslimsk maskering i norsk tv.

NORGE / ISLAMISERING Islamsk Råd, en paraplyorganisation för muslimska föreningar i Norge, beviljades ett statsbidrag på närmare en halv miljon norska kronor. Syftet var att man skulle kunna anställa ytterligare en medarbetare för att “förstärka sin roll som brobyggare gentemot det norska majoritetssamhället”. För de extra pengarna anställde Islamsk Råd en kvinna som bär heltäckande maskering (s.k. niqab) och i offentlig debatt hävdat att 11 september-attackerna 2001 var en judisk konspiration.

Islamsk Råd Norge (IRN) är en paraplyorganisation som representerar ett tjugotal moskéer och muslimska samfund i Norge. Organisationen beviljades nyligen ett bidrag på närmare en halv miljon norska kronor från det norska kulturdepartementet. Bidraget motiverades med att staten ville “hjälpa IRN i deras arbete med att stärka dialogen med majoritetssamhället och öka sammanhållningen mellan muslimer“. Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland uppges vara mycket kritisk, när hon nu uppdagat vad statsbidraget gått till.

Oslotidningen Aftenposten uppgav på tisdagen att IRN använt sina extra pengar till att förstärka sin stab med ytterligare en medarbetare, som, enligt uppgift, bl.a. ska arbeta med kommunikations- och IT-frågor. Den person som valts till den nya tjänsten är 32-åriga Leyla Hasic. Hon bär heltäckande muslimsk maskering av den typ som kallas niqab, och har försvarat den bisarra utstyrseln i debatter i norsk tv.

Leyla Hasic, som ursprungligen kommer från Bosnien, är även känd för att ha gjort ställningstaganden som både tyder på hat mot judar och sympatier för islamistiska terrorister. Hon uppges ha varit engagerad i en Facebook-grupp till stöd för Arfan Qadeer Bhatti, en grovt kriminell islamist som misstänkts för inblandning i terrordåd, och i ett debattinlägg ska hon ha gett följande kommentar om 11 september-dåden (i översättning):

Varför var inte en enda jude på jobbet när tvillingtornen angreps av al-Qaida? Är det meningen att vi muslimer ska lägga oss platt och acceptera att ni mördar våra barn och kvinnor? Ska vi godta att ni vill utrota oss från jordens yta?

Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland uppges vara djupt kritisk till att IRM valt att använda sitt statsbidrag till att anställa en person med en så extrem, islamistisk och anti-västlig framtoning som Leyla Hasic. I en kommentar till norsk media säger kulturministern bland annat (i översättning):

– Tror IRN att detta gör dem till bättre brobyggare och dialogpartner för andra tros- och livsåskådningssamfund? Jag anser att detta är ytterst oklokt och provokativt. IRN ska bidra till att skapa ökad förståelse och minska avstånd. Organisationen beviljades bidrag till denna anställning för att jag ansåg att de skulle ges ökade möjligheter att tillvarata sin roll som brobyggare. Jag är rädd för att detta istället bidrar till att skapa större avstånd.

Linda Hofstad Helleland ska också ha sagt att många i Norge, även muslimer, uppfattar niqab/burka som något främmande.

Norges kulturminister Linda Hofstad Helleland är mycket kritisk till att Islamsk Råd använt statliga bidragspengar till att anställa en niqab-klädd muslimsk extremist. Foto: Kjetil Ree.

Mehtab Afsar, generalsekreterare för IRN, försvarar anställningen av Leyla Hasic. Han säger att hon inte ska arbeta med presskontakter eller annan extern kommunikation, utan att hennes anställning är ett renodlat kontorsjobb. Därför, menar Afsar, spelar det ingen roll att hon bär niqab.

Oavsett vilka arbetsuppgifter den niqab-klädda islamisten Leyla Hasic ska ha inom Islamsk Råd Norge, och oavsett hur hon kommer att påverka organisationens roll som “brobyggare”, kan man dra vissa slutsatser av det faktum att hon anställts.

I Norge, liksom i Sverige och i flertalet andra europeiska länder, försöker det islamkramande, politiskt korrekta etablissemanget ge sken av att det finns en tydligt definierad gräns mellan “moderata muslimer” och fundamentalister/extremister. De s.k. moderata muslimerna – som sägs utgöra en överväldigande majoritet av det muslimska invandrarkollektivet – påstås vilja anpassa sig till västerländska värderingar och leva i fredlig samexistens med icke-muslimer. De muslimer vi eventuellt behöver oroa oss för; de som eftersträvar en religiös diktatur baserad på sharia-lag och kan tänka sig att använda våld för att uppnå detta mål, är enligt etablissemanget försumbart få och absolut inte representativa för muslimer i gemen.

Den aktuella norska debatten kring att en stor muslimsk organisation anställt en niqab-klädd extremist visar ännu en gång att det inte finns någon tydlig gräns mellan påstått moderata muslimer och extremister/fundamentalister. Gränsen är som bäst vag och som sämst obefintlig. De muslimer som försöker ge sken av att vara “moderata” och påstår sig respektera västerländska värderingar visar gång på gång att de inte tar avstånd från extremister och fundamentalister. Och så länge en majoritet muslimer inte tydligt tar avstånd från extremism och våldsbejakande islamism utgör förstås islams närvaro ett problem i moderna, kristna/sekulära, västerländska demokratier.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson