Annonsera på Avpixlat

Dansk kvällstidning avpixlar svensk kvällspress

SVERIGEBILDEN Både Expressen och Aftonbladet valde i förra veckan att pixla efterlysningsbilder på en man som utsatt ett flertal unga kvinnor för sexuella ofredanden på bussar i Stockholm. Anledningen till pixlandet var med största säkerhet att mannen ser ut att ha utomvästlig invandrarbakgrund. I lördags uppmärksammades detta av danska Ekstra Bladet, vars redaktion tycks ha svårt att förstå de svenska kollegornas märkliga agerande.

Avpixlat uppmärksammade under helgen en efterlysning som Stockholmspolisen gått ut med. Efterlysningen gäller en man som begått en rad sexofredanden mot unga kvinnor på bussar i Stockholmsområdet. Det finns mycket bra bilder på mannen från övervakningskameror, och polisen har publicerat några av dessa bilder på sin webbplats, HÄR. Man vill nu veta vem mannen är och var han befinner sig.

Både Expressen och Aftonbladet tog i förra veckan upp efterlysningen av sexualförbrytaren. Båda tidningarna publicerade de bilder från övervakningskameror som polisen gått ut med, men valde att pixla dem så kraftigt att den efterlyste mannen blev fullständigt oigenkännlig. Polisen lär alltså knappast få in några tips om vem mannen är från personer som tagit del av de båda tabloidernas rapportering.

Anledningen till att man pixlade bilderna torde vara att den efterlyste mannen ser ut att ha utomvästlig invandrarbakgrund. Det anses ju inom svensk mainstream-media “gynna främlingsfientliga krafter” om man talar klarspråk om invandrares brottslighet, och detta väger tyngre än att bidra till att en grov sexualförbrytare kan gripas.

I flertalet andra länder framstår förstås Expressens och Aftonbladets agerande som absurt. På lördagen publicerade Ekstra Bladet, en av Danmarks ledande kvällstidningar, en artikel där man i ett lätt roat och förvånat tonfall beskriver turerna kring efterlysningsbilderna.

Ekstra Bladet skriver bland annat (i översättning):

Polisen har bett allmänheten om hjälp med att identifiera mannen, och har offentliggjort bilder av den misstänkte gärningsmannen, på vilka man tydligt kan se hur han ser ut. Men ändå har de två stora svenska tidningarna Aftonbladet och Expressen valt att ‘maskera’ polisens bilder av mannen, så att det är fullständigt omöjligt att se hur han ser ut.

Ekstra Bladet har skaffat fram ett par av de bilder polisen i Stockholm har offentliggjort, så nu kan Aftonbladets och Expressens läsare se den misstänkte gärningsmannen här, så att han förhoppningsvis snabbt kan gripas och förhöras i det aktuella ärendet.

Naturligtvis innehåller Ekstra Bladets artikel också opixlade bilder på den efterlyste sexualbrottslingen.

Det är oklart hur medarbetarna på Aftonbladet och Expressen ställer sig till det faktum att deras sätt att bedriva journalistik nu öppet görs till åtlöje av kollegor i grannländerna. Möjligen söker de tröst i föreställningen att de är mera moraliskt högststående än andra journalister, eftersom de genom sin förljugna och verklighetsfrånvända journalistik tror sig “bekämpa främlingsfientlighet” och “stå upp för allas lika värde”.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson