Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i bland annat Malmö, Linköping, Västerås, Tyresö och Gnesta

Arkivbild. Foto: Hombre Del Rio.

SVERIGE BRINNER Under lördagen och natten mot söndag rapporterades bilbränder i bl.a. Linköping, Kristinehamn, Torshälla och Lund. Skolor utsattes för brandattentat i både Malmö och Västerås. På ett industriområde i Gnesta gjorde ett ungdomsgäng flera försök att anlägga bränder i både byggnader och bilar, och i Tyresö, i sydöstra Stockholmsområdet, drabbades en bilfirma av en större brand som misstänks ha varit anlagd.

Vid 22-tiden på lördagskvällen ska en mindre brand ha utbrutit längs fasaden på en byggnad i ett industriområde i Gnesta. Ett gäng “unga killar” ska ha setts i området i samband med att det började brinna. Det visade sig att killarna även försökt tända eld på två bilar och en silo i samma industriområde. När polis anlände till området hade de försvunnit.

Det finns inga uppgifter om att ungdomsgänget identifierats eller gripits. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokalpressens rapportering om de anlagda bränderna.

* * *

Vid 14-tiden på lördagseftermiddagen upptäcktes att ett stort antal bilar vandaliserats på en parkering vid mäss- och idrottsanläggningen Nordichallen i Sundsvall. Enligt uppgift ska 30 – 40 fordon ha utsatts för skadegörelse. Det ska huvudsakligen vara bilrutor som förstörts. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för vandaliseringen.

* * *

Omkring kl. 15.10 på lördagseftermiddagen sattes en bil i brand på en parkering vid Torshargs idrottsplats i Torshälla, strax norr om Eskilstuna. Några ungdomar ska ha setts på platsen i samband med att branden startade. Det finns inga uppgifter om att någon gripits för dådet, och i lokaltidningens korta artikel om incidenten uppges inga signalement på de misstänkta ungdomarna.

* * *

Vid 19-tiden på lördagskvällen såg vittnen två ynglingar försöka anlägga en brand vid Brandthovdaskolan i Västerås. Ynglingarna hade placerat en dunk med bensin utanför en av skolans dörrar, och sedan tänt eld på dunken. De lämnade platsen på moped, men kom tillbaks efter en kort stund, troligen för att se om branden tagit sig. Därpå försvann de igen. Vittnena som sett händelsen slog larm till räddningstjänsten, som snabbt kom till platsen och släckte innan elden hunnit sprida sig från bensindunken till dörren.

De båda ynglingarna har inte gripits. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering uppges några signalement på dem. Man uppger inte heller någon beskrivning av mopeden de färdades på.

* * *

Kl. 20.44 på lördagskvällen tvingades räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand i en lekstuga vid Olaus Petriskolan i Örebro. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte vad som tros ha orsakat branden. Omständigheterna talar dock för att branden troligen var anlagd.

* * *

Enligt P4 Stockholm utbröt en större brand i en bilfirmas lokaler i Tyresö, i sydöstra Stockholmsområdet, vid 23-tiden på lördagskvällen. Firmans lokaler ska ha blivit totalförstörda. Polisen uppges utreda ärendet som misstänkt mordbrand och ska genomföra en teknisk undersökning i syfte att försöka fastställa brandorsaken. Detta indikerar förstås att branden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Kl. 23.38 på lördagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann vid E10 i byn Leipojärvi, sydost om Gällivare i Lappland. Branden misstänks ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.4o på lördagskvällen såg ett vittne hur en bil började brinna vid Rydsvägen i Linköping. Vittnet, som slog larm till polis och räddningstjänst, såg också två personer springa från platsen i samband med att branden startade. Dessa två personer tros ha anlagt branden. Bilen ska ha fått omfattande skador. Polisen försökte spåra de misstänkta gärningspersonerna med hund, men lyckades inte få tag på dem. Inga signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

* * *

Strax före midnatt på lördagen tvingades räddningstjänsten i Helsingborg rycka ut och släcka en mindre brand. En madrass brann i en källare på Övre Eneborgsvägen. En polistalesman antyder i en kommentar till lokaltidningen att branden sannolikt var anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före midnatt på lördagen brann en bil på Stensjögatan i spännande, mångkulturella Malmö. Bilen ska ha varit helt övertänd när räddningstjänst och polis anlände till platsen. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen uppges om branden misstänks ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Ett par timmar senare, kl. 01.55 natten mot söndag, fick räddningstjänsten larm om en brand vid Bäckagårdsskolan på Klågerupsvägen. Det visade sig brinna vid en ventilationsöppning på utsidan av byggnaden. Brandrök hade kommit in i ett källarutrymme. Det verkar, av informationen i lokaltidningen att döma, vara ställt utom tvekan att branden var anlagd. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 0.25 natten mot söndag fick räddningstjänst och polis larm om en bilbrand i Södra Sandby, strax öster om Lund i Skåne. En bil brann vid korsningen Församlingsgatan-Klockarvägen. I lokaltidningens notis om händelsen framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kl. 03.20 natten mot söndag brann en bil på Sannagatan i värmländska Kristinehamn. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens korta notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Strax före kl. fyra natten mot söndag fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand i en papperskorg utanför ett flerfamiljshus på Alvestagatan i Borås. Branden bedöms ha varit anlagd och polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse. Det finns emellertid inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid fyratiden natten mot söndag greps en narkotikapåverkad man av polis i Katrineholm, efter att han gjort åverkan på bilar och cyklar. Mannen misstänks för skadegörelse och ringa narkotikabrott. Varken mannens ålder eller hans nationalitet/etnicitet uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Tidigt på söndagsmorgonen påträffades en utbränd bil i det lilla samhället Nästeln, några mil söder om Östersund. Bilen misstänks vara stulen och tros under natten ha använts vid ett butiksinbrott i den närliggande orten Åsarna. En person har, enligt lokaltidningen, gripits, misstänkt för inblandning i inbrottet. Det är dock oklart om denna person tros ha stulit bilen och/eller satt den i brand.

* * *

Strax före kl. nio på söndagsförmiddagen upptäcktes att det brann i en övergiven byggnad i Kramfors. Byggnaden är ett nedlagt sjukhem som står tomt. Räddningstjänsten ryckte ut och kunde konstatera att branden troligen pågått “en längre tid” innan den upptäcktes. Det var vid tiotiden på söndagsförmiddagen ännu oklart om branden var anlagd eller om det fanns någon annan förklaring.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson