Annonsera på Avpixlat

Eritrean våldtog och förnedrade kvinna med funktionsnedsättning

Den eritreanske våldtäktsmannen kom i kontakt med sitt offer på Mama Africa, en restaurang som ligger alldeles intill tunnelbanestationen i Kista. Foto: Caesar.

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET För några dagar sedan dömdes en eritreansk medborgare till fyra års fängelse och utvisning av Södertörns tingsrätt. Eritreanen utsatte i augusti förra året en kvinna för en brutal, utdragen våldtäkt. Kvinnan har Aspergers syndrom och har mycket svårt att tala. Domen har tagits upp av ett flertal mainstream-medier, som dock – föga förvånande – försöker dölja det faktum att våldtäktsmannen är en utländsk medborgare som kommit till Sverige som asylsökande.

Den våldtagna kvinnan har Aspergers syndrom, vilket bland annat yttrar sig i att hon har mycket svårt att tala, samt att hon, enligt tingsrättsdomen, “inte kan läsa av andra personers avsikter“. Hon bor det mesta av tiden på ett gruppboende. En dag i mitten av augusti 2016 hade hon på egen hand tagit bussen till Kista, i nordvästra Stockholmsområdet, för att besöka en galleria. I Kista åt hon även på en restaurang, och där kom hon troligen, oklart exakt hur, i kontakt med mannen som senare skulle våldta henne.

Våldtäktsmannen hade av allt att döma etablerat något slags kontakt med sitt offer på restaurangen. Han fick henne därefter att följa med till ett hotell i området, där han försökte ordna ett rum. Det fanns emellertid inga lediga rum. Våldtäktsmannen lyckades då med visst tvång få kvinnan att åka med i en taxi till Fittja. Kvinnan kunde, i och med sitt neuropsykiatriska handikapp, inte göra så mycket motstånd eller tydligt uttrycka att hon inte ville följa med. Det innebar också att andra personer, t.ex. taxichauffören som körde paret till Fittja, inte reagerade på situationen, utan trodde att kvinnan var berusad.

I Fittja tog mannen först med sig kvinnan till något slags bollplan. Där misshandlade han henne och tvingade henne att klä av sig naken. Hon fick därefter klä på sig igen, varpå han förde henne till en lägenhet i området. I lägenheten blev hon åter tvingad att klä av sig, varpå mannen våldtog henne. Under våldtäkten ska han upprepade gånger ha förnedrat henne verbalt genom att kalla henne “hora” och liknande. Han ska också ha kränkt henne genom att spotta i hennes underliv, samt, eventuellt, genom att spruta något slags desinfektionsmedel mot hennes underliv.

Kvinnan lyckades fly från lägenheten när mannen somnat. Hon irrade sedan barfota omkring i Fittja tills hon påträffades av en polispatrull.

Den våldtagna kvinnan har, enligt uppgifter i tingsrättsdomen, mått mycket dåligt efter övergreppet. Hon har inte känt sig trygg på det gruppboende där hon normalt bor, utan har bott hemma hos sin pappa. Hon har också vid två tillfällen varit inlagd för psykiatrisk vård.

Den eritreanske mannen nekade vid rättegången till våldtäkt. Han erkände att han varit på den utpekade restaurangen i Kista och att han “kan ha träffat en kvinna där“. I övrigt påstod han sig inte komma ihåg något av vad som skett vid det aktuella tillfället, eftersom han, enligt egen utsago, varit så berusad. Han kunde dock bindas till våldtäkten, både genom vittnesuppgifter från anställda på det hotell där han försökte hyra rum, genom att han betalat taxiresan från Kista till Fittja med sitt bankkort, och genom att spermarester som påträffades på den våldtagna kvinnans kropp kunde bindas till honom genom DNA-test.

Södertörns tingsrätt dömde Henok Samsom, född 1994, medborgare i Eritrea, till fängelse i fyra år för grov våldtäkt (mål nr. B 381-17). Henok Samsom dömdes också att betala 173 000 kronor i skadestånd till sitt offer. Han ska efter avtjänat straff utvisas från Sverige, och får inte återvända förrän tidigast 2027.

I tingsrättsdomen framgår att Henok Samsom visats i Sverige som asylinvandrare. Han ska ha kommit hit som asylsökande 2014, och beviljats permanent uppehållstillstånd 2015. Det är oklart varför Henok Samsom, trots det mycket grova brott han gjort sig skyldig till, bara utvisas i tio år och inte på livstid.

De mainstream-medier som skrivit om domen mot Henok Samsom har i största möjliga utsträckning försökt ge sken av att han är svensk. Han har t.ex. omtalats som “en 23-årig Märstabo“. Hans nationalitet/etnicitet har inte nämnts, och upplysningen om att han dömts till utvisning har “gömts” allra sist i artiklarna.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson