Annonsera på Avpixlat

Anlagda bilbränder i Malmö, Sundsvall, Motala, Nässjö, Göteborg, Kristianstad och Sveg

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under fredagen och natten mot lördag fortsatte brandattentaten i Malmö och i Sundsvallsområdet. Anlagda bilbränder rapporterades också i Motala, Nässjö, Göteborg, Kristianstad och Sveg. I Ystad ledde en källarbrand till att ett flerfamiljshus tillfälligt fick evakueras. Branden misstänks ha varit anlagd.

Avpixlat har tidigare berättat att flera bränder anlades i norra Sundsvallsområdet under natten mot fredag. Brandattentaten fortsatte under fredagskvällen och natten mot lördag. Polisen misstänker att det finns samband mellan bränderna. Eventuellt tros samma person/-er åka runt och anlägga bränder. Vid flera tillfällen har nya bränder anlagts på platser där det brunnit bara någon timme tidigare.

Följande bränder rapporterades enligt polisen och lokaltidningen, i Sundsvallsområdet under fredagskvällen och natten mot lördag:

Omkring kl, 23, brand i en container vid NHK Arena i Timrå.
Kl. 23.44, brand i en container i Bergeforsen.
Omkring midnatt, bilbrand nära ICA Maxi, vid Antennvägen i Birsta.
Kl. 01.47, brand i en container vid sopstationen i Sidsjö.
Kl. 02.30, brand i en bil och en container vid Industrigatan i Bergeforsen.
Kl. 07.40, ännu en brand i en container vid NHK Arena i Timrå.
Kl. 07.50, brand i en container vid Bergeforsens skidstadion.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Omkring lunchtid på fredagen greps en man i 25-årsåldern av polis i Önum, i Vara kommun i Västergötland. Mannen hade brutit sig in i en sommarstuga och vandaliserat. Bland annat hade han krossat rutor. Mannen, vars nationalitet/etnicitet inte uppges i lokaltidningens notis om händelsen, sägs vara känd av polisen sedan tidigare. Han ska ha släppts fri efter förhör.

* * *

Strax före kl. halv nio på fredagskvällen upptäcktes att en ruta i en balkongdörr i centrala Lycksele hade krossats. Polisen fann inga tecken på inbrott och rubricerade därför det inträffade som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Omkring tjugo minuter i tio på fredagskvällen gjorde en 13-årig pojke sig skyldig till skadegörelse. Pojken krossade en ruta på Kristiansborgsskolan i Västerås. Han omhändertogs av polis, som överlämnade honom till hans mamma.

* * *

Vid 22-tiden på fredagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att ett gäng ungdomar tänt eld på en bil vid Koralgatan i den ökända, invandrartäta Malmö-stadsdelen Lindängen. När blåljuspersonalen kom till platsen kunde de konstatera att det gjorts försök att anlägga en brand, men att försöken misslyckats. Polisen sökte efter de misstänkta ungdomarna i området. Det finns dock inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits, och inga signalement uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

En knapp timme senare brann det i Rosengård, ett annat av stadens illa beryktade, invandrardominerade “utanförskapsområden”. En moped stod i brand intill en fastighet vid Von Lingens väg. Kort efter mopedbranden inkom larm om att bilar brann på Ramels väg. Det visade sig att en bil brunnit och att ytterligare två eller tre bilar som stod parkerade intill också fått skador. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Omkring kl. 22 på fredagskvällen brann en bil i närheten av en Netto-butik vid Bataljonsvägen, i det invandrartäta problemområdet Gamlegården-Näsby i Kristianstad. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 0.55 natten mot lördag sågs några personer tända eld på en bil på Storgatan i centrala Göteborg. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte branden. Det finns inga uppgifter om att gärningspersonerna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i polisens notis om ärendet.

* * *

Vid ett-tiden natten mot lördag larmades räddningstjänst och polis till Långgatan i Nässjö. Intill en förskola brann en bil. Räddningstjänsten släckte branden. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Kl. 01.15 natten mot lördag anmäldes en man i 25-årsåldern för skadegörelse. Han hade krossat en ruta på en taxibil i centrala Åre. I polisens notis om händelsen uppges varken mannens nationalitet/etnicitet eller om det finns något känt motiv till skadegörelsen.

* * *

Omkring tjugo över ett natten mot lördag brann två bilar vid Agneshögsgatan i Motala. Båda bilarna uppges ha blivit totalförstörda. Bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Vid kvart i två-tiden natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i källaren i ett flerfamiljshus vid Blekegatan i Ystad. Rökutvecklingen ska ha varit mycket kraftig och spridningsrisken bedömdes till en början vara hög. Boende i två trappuppgångar i fastigheten fick tillfälligt evakueras.

Lyckligtvis kunde branden, som ska ha startat i ett källarförråd, släckas snabbt. Ingen människa ska ha skadats. Branden misstänks ha varit anlagd och polisen rubricerar ärendet som grov mordbrand. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax efter kl. tre natten mot lördag brann en bil på Härjedalsgatan i Sveg. I polisens notis om ärendet uppges att brandorsaken är okänd. Polisen skriver emellertid också att ärendet rubriceras som skadegörelse. Brottsrubriceringen torde innebära att branden misstänks ha varit anlagd.

* * *

Under natten mot lördag upptäckte en väktare att en ruta till en livsmedelsbutik vid Storgatan i Sollefteå hade krossats. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Tidigt på lördagsmorgonen, vid kvart i sex-tiden, brann det i en sopcontainer vid en bensinmack i småländska Högsby, sydväst om Oskarshamn. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Det är oklart om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson