Annonsera på Avpixlat

25 bilar brandskadades i Malmö

Invandrartäta Hermodsdal i Malmö. Här anlades på torsdagseftermiddagen en omfattande brand i ett parkeringsgarage.

SVERIGE BRINNER Under torsdagen och natten mot fredag begicks två större brandattentat i spännande, mångkulturella Malmö. Sammanlagt uppges fem bilar ha blivit helt utbrända medan ytterligare 20 bilar fick skador i skiftande omfattning. Även i Sundsvallsområdet förstördes bilar i bränder som tros ha varit anlagda.

Den första av bränderna i Malmö utbröt vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen, i ett underjordiskt garage vid Docentgatan, i det illa beryktade, invandrardominerade problemområdet Hermodsdal. När räddningstjänsten kom till platsen var garaget helt rökfyllt och rökdykare fick skickas in för att lokalisera branden. Det visade sig att två bilar blivit helt utbrända och ytterligare 18 bilar fått rökskador.

Nästa larm om brinnande bilar kom vid halv fyra-tiden natten mot fredag. Då brann bilar på Gånglåtsvägen i Lindängen, ett annat invandrartätt “utanförskapsområde” i sydöstra Malmö. Tre bilar som stod parkerade intill varandra ska ha blivit helt utbrända. Ytterligare två bilar uppges ha fått mindre skador.

Båda bränderna bedöms ha varit anlagda. Polisen rubricerar första av dåden som mordbrand och det senare som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

* * *

På torsdagsförmiddagen fick polisen i Sundsvall in flera anmälningar om att bilar vandaliserats på parkeringsplatser i stadens centrum. Bland annat hade rutor krossats på bilarna. Skadegörelsen tros ha skett under natten.

Under torsdagskvällen utbröt tre misstänkt anlagda bränder i norra Sundsvallsområdet. Vid 23-tidern brann en bilen parkering vid Gustaf Gidlöfs väg i området Maland. C:a 45 minuter senare brann en mindre lastbil vid IKEA-varuhuset i Birsta. Vid halv två-tiden på natten brann det i två återvinningscontainrar vid NHK Arena i Timrå.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen; vare sig för vandaliseringen av bilar i centrala Sundsvall eller för bränderna i norra Sundsvallsområdet.

* * *

Kl. 15.16 på torsdagseftermiddagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en containerbrand vid Orrlidsvägen i Tandådalen, i Dalarna. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Tidigt på torsdagskvällen rapporterades två mindre bränder i den illa beryktade, invandrardominerade stadsdelen Hovsjö i Södertälje. Kl. 18.40 brann det i en container vid Grönkvists Gränd. C:a 30 minuter senare brann det i en soptunna vid Penselvägen. I lokaltidningens notis om tillbuden sägs ingenting om vad som orsakade bränderna. Det faktum att det inom en kort tidsrymd brann på två platser i samma område indikerar dock att bränderna kan ha varit anlagda.

* * *

Vid 22.30-tiden på torsdagskvällen utlöstes inbrottslarmet på Vallåsskolan i Halmstad. Både väktare om polis ryckte ut till skolan. Det visade sig att någon tagit sig in i lokalerna och satt på en brandslang. Vatten forsade ut i en korridor. Det verkar som tur var inte som om vattnet orsakade några allvarligare skador, troligen tack vare att skadegörelsen upptäcktes snabbt och vattnet stängdes av. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax efter kl. ett natten mot fredag upptäcktes att en bil stod i brand på en parkering vid Västra Banvägen i Österåker, i nordöstra Stockholmsområdet. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.43 på torsdagskvällen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en mindre brand i området Skallberget i Västerås. Några tidningar ska ha brunnit utanför en livsmedelsbutik. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte vad som orsakade branden. Det verkar dock, av omständigheterna att döma, som om branden sannolikt var anlagd.

* * *

Kl. 03.26 natten mot fredag fick polisen larm om att glaskrossning hördes vid Hundhamravägen i Norsborg, i sydvästra Stockholmsområdet. En patrull skickades till platsen. De kunde konstatera att två rutor i en trappuppgång slagits sönder. Ingen har gripits för skadegörelsen och det finns inga misstänkta.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson