Annonsera på Avpixlat

Sverige är på avgrundens rand

KRÖNIKA De som valts till våra ledare kan inte hantera situationen. De förefaller mer handlingsförlamade ju mer hotande verkligheten framstår. De är mer upptagna av att fuska med sina förmåner och twittra om struntsaker än att leda landet. Hade Sverige varit ett börsnoterat bolag, skulle dess aktieägare ersatt en så förlamad och oproffsig ledning fortare än kvickt.

Hur kan ett välutbildat folk med lång historia med kraftfulla statsmän och framgångsrika snillen på alla områden acceptera att styras av oerfarna ungdomar som t.ex Alice Bah Kuhnke? Hon ska ansvara för svensk kultur och är dessutom demokrati-minister – en uppgift hon uppenbarligen inte är vuxen. Det borde vara betydligt längre väg mellan Disneyklubben och regeringskansliet. Även om man representerar ett Kalle Anka-parti.

I Agendaintervjun framstår hennes okunskap och brist på erfarenhet pinsamt tydligt. Hon styrs, liksom övriga miljöpartister, av en illa dold, muslimsk åskådning. Agenda handlade om till Sverige återkommande IS-terrorister. De har i de flesta fall rest för att ansluta sig till IS med hjälp av bidrag från svenska staten. En skandal bara det! En av dessa ca 150 återvändare intervjuades i programmet – oskyldig till allt, ångerfull och klagande över att ingen hjälper honom. Men enligt svensk lag skulle han sitta i fängelse istället för att beklaga sig i TV. Enligt Säpo är dessa återvända IS-terrorister det största hotet mot landets säkerhet. Men de behandlas som om de kom tillbaka efter en semester på Mallorca. Regeringen talar hellre om nazisthot.

Det är Bah Kuhnkes ansvar att dessa terrorister tas om hand, bevakas, ställs inför rätta. Men det tycks hon inte ha fattat. Hon skyller på kommunerna, som inte tar sitt ansvar för frågan. Jo, Umeå var ett föredöme menade hon. Men där har man inte tagit emot en enda återvändare! Det är dock inte kommunerna som har ansvaret – det är regeringen. Men det är ju svårt att ta ansvar när man inte ens insett att man har det. Det tycktes som detta faktum gick upp för henne först under denna intervju. Det är pinsamt att en ansvarig minister är så fullkomligt okunnig om en så allvarlig fråga.

Men hon lever farligt. Om någon av dessa psykiskt instabila, terroristtränade återvändare – gud förbjude – spränger en skola eller skjuter vilt i en folksamling – då lär hon inte komma undan med att le vackert i Agenda. Jag hoppas hon ligger sömnlös inför den tanken. Men hon lär bli kvar på sin ansvarsfyllda post. Efter Kaplan och Romson kan Löfven knappast avskeda ytterligare en miljöpartistisk minister utan att ge sig själv underbetyg. Han får bita i det sura äpplet, skala ner hennes roll och om möjligt flytta ansvar till klyftigare ministrar.

Stefan Löfven och Anders Ygeman borde också ligga sömnlösa eller anfäktas av hemska mardrömmar. De förefaller helt oförmögna att göra något åt “den organiserade brottsligheten” – dvs invandrarungdomars nu dagliga mord och våldsbrott i utanförskapsområden. Några no-go-zoner finns ju enligt politikerna inte. Men det nya polishus som sedan länge skulle finnas i Rinkeby vill ingen bygga på grund av riskerna för byggarbetarna! Kan det finnas tydligare tecken på no-go-zon? Man kan alltså inte ens bygga ett polishus i en svensk förort. I det nya polishuset skulle finnas plats för 250 poliser. Kan inte några av dem avdelas för att skydda byggplatsen? Kan svensk polis verkligen inte se till att säkerheten för de byggjobbare som ska bygga deras nya polishus tryggas? Det är ju fullständigt ofattbart befängt och belyser ju hur illa det egentligen är ställt i Sverige.

Sverige är ju tryggare än någonsin påstår de styrande och deras härolder. Det är inte invandrarnas fel att folk är otrygga säger Ygeman. De kriminella i dessa områden är bara några hundra bråkmakare – alla andra är skötsamma medborgare. Men hur kan några hundra våldsbenägna invandrarungdomar sätta skräck i en hel nation? Kan svensk polis verkligen inte ta i med hårdhandskarna och se till att detta “hundratal” ligister sätts inom lås och bom. Det är ju i så fall beklämmande. Vad har vi ansvariga ministrar till? De tar ju inget som helst ansvar för någonting! De skyller ifrån sig på andra och lägger sin energi på att förneka och dölja problemen. Deras enda lösning är att ösa mer skattepengar över “utmaningarna”. Vi är ju ett rikt land där ekonomin enligt finansminister Magdalena Andersson är ramstark.

Möjligen tills bostadsbubblan spricker säger de utländska experter som menar att svenskarna är farligt skuldsatta och att en räntehöjning skulle vara katastrof för Sverige. Nu har statsministern lovat att ingen ska behöva oroa sig för att bli skjuten. Meningslöst pladder eftersom det är en självklarhet i ett civiliserat samhälle. Polisen ska få mer resurser för att bekämpa våldsbenägen islamism – det han som strutsen kallar för “gängkriminalitet”. Men samtidigt lägger Stockholm ner arbetet mot extremismen! Man har i hemlighet sagt upp avtalet om samarbete med Försvarshögskolans experter. Det visste med säkerhet Alice Bah Kuhnke redan vid Agendaintervjun. Anders Ygeman är inrikesminister – men också ordförande för Stockholms socialdemokrater – så han visste ju att man i huvudstaden agerar tvärtom mot vad statsministern lovar. Detta eviga snubblande på sanningen är beklämmande och skrämmande.

Det råder en skriande bostadsbrist i Sverige. Man utser Kaplan till bostadsminister – en islamistisk miljöpartist som inte intresserar sig ett dugg för byggande, möjligtvis med undantag för moskéer och politiska broar till Turkiet. När hans olämplighet går upp för Löfven ersätts han av en annan miljöpartist – som nu fattat det radikala beslutet att slopa byggnadslov för altaner! Det är något grundläggande fel på dagens folkvalda. Bara i Stockholm står över 500 000 människor i bostadskö! Där lär de få stå och stampa eftersom de få nya bostäderna med förtur går till invandrare. Väntetiden är längre än den var för de östtyskar som ville köpa en Trabant! Alla liknelser i övrigt fullt giltiga.

För våra barns utbildning ansvarar en annan miljöpartist. Kaplans skyddsling Gustav Fridolin. Han visade tidigt sin fullständiga brist på självinsikt och mogenhet när han närmast infantilt påstod att han skulle reda upp den svenska skolkatastrofen på 100 dagar. Tydligare än så kan man knappast demonstrera sin olämplighet som ansvarig för våra barns framtid. Det är skrämmande att denne unge streber får fortsätta leda ett lands så ofantligt viktiga utbildningsverksamhet.

Justitieminister Morgan Johansson har mage att sitta i TV och påstå att antalet mord och våldsbrott minskar i Sverige. Trots att varje medborgare som ser på TV, lyssnar på radio eller läser en tidning vet att hans orwellska omskrivningar av verkligheten är genomfalska. Alla dessa skjutningar och mord drabbar inte bara offren – de äter upp polisens resurser så att de inte har tid med övriga brott. Av de 100 000-tals vardagsbrotten klaras nu bara var sjunde upp! Medborgarna anser att det är meningslöst att polisanmäla inbrott, skadegörelse, övergrepp etc. Det är ju skrämmande och allt närmare helt laglöst land. Endast 18 % av svenska folket anser att regeringen sköter integrationen bra. Man undrar vilka dessa 18 % representerar. Kanske är det ungefär så många som får sitt levebröd inom flyktingindustrin?

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson påstår i BBC att antalet våldtäkter i Sverige blir allt färre. Samtidigt redovisar SIFO i ny undersökning att 30 % av kvinnorna inte vågar gå ut kvällstid och att 10 % (!) av dem utsatts för sexövergrepp! Det är ju rena katastrofen för ett land där Birger Jarl redan år 1280 införde lagen om kvinnofrid. Då var straffet för kvinnovåld dödsstraff! Nu delar polisen ut plastarmband för att avskräcka våldtäktsmän. Nu har vi en rikspolischef som ömkar det “ensamkommande flyktingbarn” som högg ihjäl en 22-årig flicka som jobbade på hans boende. Det är ju dårarnas paradis!

Svensk sjukvård är satt under press. Dygnslånga väntetider på akuten, brist på vårdplatser, nedlagda förlossningskliniker, växande personalbrist, sämre vård för kvinnor och äldre än för produktiva 40-åriga män, brist på ambulanser, olika läkare vid varje besök, brister i psykvården, växande hot med resistenta bakterier etc etc. Som tidigare, mångårig ordförande i Svenska Smärtföreningen, redaktör för dess tidning och författare till en bok om svensk smärtvård (Smärtans förbannelse) vet jag hur illa ställt det är för de många smärtdrabbade. Det finns en svårt smärtdrabbad i vart tredje svensk hushåll. Högst ansvarig för allt detta är sjukvårdsminister Gabriel Wikström. Han är 32 år gammal, tidigare SSU-ordförande – och har ingen som helst medicinsk utbildning eller erfarenhet av sjukvård. En ung politikeramatör ska alltså basa över en högutbildad läkarkår med daglig och ofta mångårig närkontakt med patienter och övrig sjukvårdspersonal.

De flesta av dagens ministrar är okända för de flesta väljare. EU-ministern, miljöministern, landsbygdsministern, samordnings- och energiministern, civilministern och de flesta andra är mer eller mindre anonyma makthavare – men som bestämmer det mesta som rör medborgarnas liv. En av dessa är socialförsäkringsminister Annika Strandhäll. Men hon borde få uppmärksamhet av oss äldre. Hon är ansvarig för pensionerna. 100 000-tals äldre lever under förödmjukande ekonomiska förutsättningar. Hälften av alla äldre svenskar är fattigpensionärer i detta jämlikhetens land! Men denna nationella skamlighet tycks inte bekymra ansvarig minister. Ett samhälle är inte bättre än hur det tar hand om sina äldre sägs det. Då är dagens Sverige inget gott samhälle.

Alla dessa försäkringar från politikerna om att allt är väl i Sverige, all denna energi som slösas för att försöka dölja för vanligt folk uppenbara kriser inom snart sagt varje samhällområde, detta eviga undvikande av sanningen – det är skrämmande på allvar. Om de styrande inte inser att de har ansvaret för att konkret åtgärda hoten mot medborgarna – hur ska de då kunna ta detta ansvar. Snart finns det inte en minister i detta land som inte fått byxorna nesligt neddragna efter offentliga idiotframträdande.

Det växande politikerförakt som dessa lögnaktiga, opålitliga folkvalda föder är nationens värsta fiende! Skärp er för guds skull!

Rolf Malm

Fler krönikor av Rolf Malm hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson