Annonsera på Avpixlat

Våldsamt upplopp i invandrartät Eskilstuna-stadsdel, attacker mot spårvagnar i Göteborg och mot buss i Borlänge

Jaxrondellen i Borlänge. I bakgrunden syns en del av bostadsområdet Jakobsgårdarna. Foto: Calle Eklund/V-wolf.

“NO GO-ZONER” Sent på tisdagseftermiddagen utspelade sig ett våldsamt upplopp i Lagersberg, ett av Eskilstunas invandrartäta problemområden. Ett gäng ungdomar kastade sten mot poliser och vandaliserade flera fastigheter i området. Under tisdagskvällen rapporterades också liknande, om än inte lika omfattande, dåd på två andra platser i landet. I den ökända Göteborgsförorten Bergsjön fick spårvägstrafiken tillfälligt stoppas efter att ett ungdomsgäng kastat sten mot spårvagnar. I det invandrartäta bostadsområdet Jakobsgårdarna i Borlänge vandaliserade ett gäng ungdomar en buss.

Oroligheterna i Lagersberg i Eskilstuna började några minuter i fem på tisdagseftermiddagen. Då fick polisen flera samtal om pågående bråk och slagsmål vid Lagersbergsskolan. Patruller ryckte ut till området, men larmen visade sig vara falska. Sannolikt ville gängen i området lura dit polisen för att kunna attackera dem. Ett gäng ungdomar som uppehöll sig vid en kiosk kastade sten mot poliserna.

Därefter ska ungdomarna ha rört sig runt i området och vandaliserat flera fastigheter genom att kasta sten. Bland annat utsattes en skola och ett dagis för omfattande skadegörelse. Vid ett par tillfällen kastades det också sten mot poliserna på platsen, men de ska lyckligtvis ha klarat sig utan skador.

Efter ett par timmar klingade oroligheterna av. Polisen frihetsberövade tre personer, två unga män och en pojke i nedre tonåren. Pojken kördes hem till sina vårdnadshavare, eftersom han inte är straffmyndig. Han misstänks för ringa narkotikabrott. En av de unga männen, en 20-åring, anhölls under tisdagskvällen. Han beskrivs av polisen som “livsstilskriminell” och misstänks för försök till grov misshandel. De brottsmisstänkta ynglingarnas nationaliteter/etniciteter uppges varken i polisens eller mainstream-medias rapportering om händelsen.

* * *

Omkring kl. 20 på tisdagskvällen larmades polis till Komettorget i den ökända, invandrardominerade Göteborgsförorten Bergsjön. Där hade ett gäng ungdomar kastat sten mot spårvagnar. En ruta på en spårvagn uppges ha gått sönder, men som tur var ska ingen människa ha skadats. Västtrafik, som ansvarar för kollektivtrafiken i regionen, ställde tillfälligt in spårvagnstrafiken i området på grund av stenkastningsattackerna.

När polis anlände till Komettorget hade de stenkastande ungdomarna försvunnit. Det finns inga uppgifter om att de identifierats eller gripits. Inga signalement uppges i mainstream-medias rapportering om incidenten.

* * *

Vid 22-tiden på tisdagskvällen gick en grupp ungdomar av en buss vid Jaxrondellen, intill det invandrartäta bostadsområdet Jakobsgårdarna, i Borlänge. Av okänd anledning vandaliserade de bussen efter att de stigit av. Enligt polisens notis om ärendet släppte de först ut luft ur bussens dörröppningssystem så att det inte gick att stänga bakdörrarna. De slog sedan sönder två rutor på bussen, varpå de försvann från platsen. Det finns inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits. Inga signalement uppges, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om dådet.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson