Annonsera på Avpixlat

Misstänkt bombdåd i Tranås, bilbränder i bl.a. Göteborg, Västerås, Malmö och Helsingborg

Arkivbild. Foto: Francois Schnell.

SVERIGE BRINNER Under tisdagskvällen och natten mot onsdag rapporterades anlagda bilbränder i Göteborg, Kungälv, Malmö, Helsingborg och Västerås. I Tranås ledde ett bombhot mot en fastighet till ett stort polispådrag. Den misstänkta bomben sprängdes av polisen under kontrollerade former. Det tros ha varit en skarp sprängladdning. I Malmö utbröt en större brand i “en föreningslokal”. Polisen utreder ärendet som misstänkt mordbrand.

Vid 17.30-tiden på tisdagen fick polisen larm om att ett bombhot riktats mot en fastighet på Tingsvägen i Tranås. I fastigheten ska det både finnas ett gym och ett antal lägenheter. Polisen tog hotet på allvar. Samtliga boende i fastigheten samt alla gymmets besökare evakuerades. Ett större område kring fastigheten spärrades av, och polisens bombgrupp tillkallades från Göteborg. Ett föremål som misstänktes kunna vara någon typ av bomb påträffades utanför fastigheten. Föremålet kunde under kvällen flyttas från platsen och sprängas av polisen, under kontrollerade former. Polisen bedömer, enligt en lokal nyhetssajt, att det troligen var en skarp sprängladdning.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för det misstänkta bombdådet. Polisen ska under onsdagen ha varit förtegen. Man har inte offentliggjort någon information om vare sig vilken typ av sprängladdning det tros ha varit fråga om, eller om eventuella motiv till det inträffade.

* * *

På tisdagen upptäcktes att flera busskurer i dalsländska Ed vandaliserats. Glasrutor på minst fyra busskurer hade slagits sönder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Kl. 15.37 på tisdagseftermiddagen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Handen, i södra Stockholmsområdet, där det brann på en toalett i en idrottsanläggning. Räddningstjänsten släckte. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Kl. 17.50 på tisdagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand i ett sophus vid Bergslagsgatan i Norrköping. Det hade börjat brinna i ett sopkärl. Enligt lokaltidningen är det oklart vad som orsakade branden.

* * *

Strax före kl. 18 på tisdagen larmades räddningstjänst och polis till en fastighet vid Blåsvädersgatan i det ökända, invandrardominerade “utanförskapsområdet” Biskopsgården, på Hisingen i Göteborg. Där brann det i en hiss. Hissen uppges ha blivit helt utbränd. Polisen har inlett en mordbrandsutredning och en teknisk undersökning ska göras i syfte att fastställa brandorsaken. Polisåtgärderna indikerar förstås att branden troligen misstänks ha varit anlagd.

* * *

Vid 20-tiden på tisdagskvällen utbröt en brand i en kolonistuga i koloniområdet Kopparhögarna, i norra Landskrona. Branden tros ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet. Det kan påpekas att koloniområdet ligger intill det illa beryktade, invandrartäta bostadsområdet Koppargården.

* * *

Kl. 23.56 på tisdagskvällen slog vittnen larm till polisen efter att de sett större gäng mörkt klädda ungdomar tända eld på två bilar vid Kastala kyrka i Kungälv, strax norr om Göteborg. Även bildäck ska ha brunnit på platsen. Det finns inga uppgifter om att ungdomarna identifierats eller gripits. Inga närmare signalement uppges i polisens knapphändiga notis om ärendet.

* * *

Vid midnatt natten mot onsdag brann ett obebott hus på Storhögsvägen i värmländska Filipstad. Huset brann ner till grunden. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 01.20-tiden natten mot onsdag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann vid Elisetorpsvägen i Malmö-förorten Arlöv. Det visade sig att samtliga hjul stulits från en bil, som därefter satts i brand. Troligen hade samma gärningsperson(-er) också försökt tända eld på en annan bil på platsen. Blåljuspersonalen fann nämligen en bil på vilken en ruta krossats, varpå brandfarlig vätska kastats in. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Vallby är ett av Västerås invandrartäta problemområden, som ofta förekommer i rapporteringen om anlagda bränder och liknande vandaldåd. Vid kvart i två-tiden natten mot onsdag begicks ännu ett dåd i den illa beryktade stadsdelen. Då sattes en bil i brand på en parkeringsplats vid Gäststuguvägen. Ytterligare två bilar som stod parkerade intill den brinnande bilen fick skador. Ingen har gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Omkring kl. tio i två natten mot onsdag upptäcktes en brinnande bil vid livsmedelsbutiken Willys, på Hästhagsvägen i Helsingborg. Bilen uppges ha blivit helt utbränd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. två natten mot onsdag anmälde en väktare att Ungdomens hus vid Rosenbäcksallén i Härnösand utsatts för skadegörelse. En ruta på byggnaden hade slagits sönder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före kl. tre natten mot onsdag larmades räddningstjänst och polis till en fastighet vid Industrigatan i spännande, mångkulturella Malmö. Där brann det, enligt lokaltidningen, i “en föreningslokal” på andra våningen. Tre våningsplan i byggnaden ska ha rökskadats. Flera mindre brandhärdar påträffades, vilket pekar mot att branden eventuellt var anlagd.

Polisen utreder ärendet som misstänkt mordbrand och ska genomföra en teknisk undersökning för att försöka fastställa brandorsaken. Det är oklart om “föreningslokal” i sammanhanget betyder en föreningslokal i gängse, svensk mening, eller om det är fråga om en förtäckt svartklubb/spelklubb för personer som tillhör stadens kriminella gängmiljö.

* * *

Kl. 05.24 natten mot onsdag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på Trollbärsvägen i invandrartäta Tynnered, i sydvästra Göteborgsområdet. Det visade sig att bilen stulits tidigare under natten i Grimmered, ett annat område i samma del av Göteborg. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna, vare sig för att ha stulit bilen eller för att ha satt den i brand.

* * *

Vid 06.30 på onsdagsmorgonen upptäcktes att en bil utsatts för skadegörelse på Monumentsvägen i Mora. Bilens bakruta hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Några minuter över tio på onsdagsförmiddagen tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till skateparken Palatset, vid Axel Johnsons väg i Avesta. Det brann i en mindre kiosk, som vid tillfället var stängd. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson