Annonsera på Avpixlat

Bilar och byggarbetsplats sattes i brand utanför Malmö, mordbränder i Trollhättan och Stockholmsförort

 

Arkivbild. Foto: Falck Danmark A/S.

SVERIGE BRINNER Under natten mot torsdag sattes flera bilar i brand i Malmö-förorten Oxie. En brand anlades även på en byggarbetsplats. På onsdagsförmiddagen skadades två personer vid en brand i ett radhus i Viksjö, i nordvästra Stockholmsområdet. Branden bedöms ha varit anlagd och en person har gripits, misstänkt för grov mordbrand. På onsdagskvällen förstördes två lägenheter vid en brand i ett flerfamiljshus i Trollhättan. Branden misstänks ha varit anlagd.

Kl. 0.52 natten mot torsdag fick räddningstjänst och polis larm om att bilar brann på Panelgatan i Oxie, utanför Malmö. Först påträffades två brinnande bilar. Kort därefter visade det sig att ytterligare tre bilar brann en bit från den första brandplatsen. Det uppges vara ställt utom all tvekan att bränderna var anlagda.

En dryg timme senare inkom ytterligare ett larm om en brand i samma område. Då brann det på en byggarbetsplats i närheten av de platser där bilar tidigare brunnit. Även den branden tros ha varit anlagd. Polisen bedömer att bilbränderna och branden på byggarbetsplatsen troligen hör samman. En misstänkt gärningsman greps under natten, men släpptes efter förhör. Han uppges inte längre vara misstänkt för att ha haft med bränderna att göra.

Enligt lokaltidningen ska samtliga de bilar som brann ha tillhört polska byggnadsarbetare som tillfälligt arbetar i Sverige. En polistalesman som intervjuats av tidningen säger att “en konflikt mellan olika grupper” eventuellt kan ha legat bakom brandattentaten, men att det inte är fastställt om så är fallet. Det får antas att det i så fall är en eventuell konflikt mellan utländska byggnadsarbetare som åsyftas.

Tidigare under onsdagskvällen hade en skåpbil brunnit vid Bergaskolan i Malmö-stadsdelen Limhamn. Varken i polisens eller lokaltidningens rapportering om händelsen sägs något om brandorsaken. Omständigheterna tyder emellertid på att även den branden troligen var anlagd.

* * *

Tidigt på onsdagsmorgonen upptäcktes att Svärdsjöskolan i Falun utsatts för skadegörelse. Tre rutor till skolans gymnastiksal och styrketräningslokal hade krossats. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid elvatiden på onsdagsförmiddagen utbröt en brand i ett radhus vid Tennisvägen i Viksjö, i nordvästra Stockholmsområdet. Två personer skadades och fick föras till sjukhus. Branden var kraftig. En bostad totalförstördes och två bostäder i samma radhuslänga fick både rök- och brandskador.

Det uppges vara fastställt att branden var anlagd, och polisen har gripit en person, misstänkt för mordbrand. Varken i polisens eller mainstream-medias rapportering om branden sägs något om den misstänkta gärningspersonens identitet eller eventuella motiv till dådet. Möjligen antyder avsaknaden av information att ett “familjedrama” och/eller psykisk ohälsa legat bakom dådet, och att den misstänkta gärningspersonen själv var hemmahörande i bostaden som brann.

* * *

Under onsdagen fick polisen i Borlänge in flera anmälningar från bilägare vars bilar vandaliserats. En ruta hade krossats på en bil som stod parkerad vid Nygårdsvägen. På Ringvägen i Idkerberget, strax utanför Borlänge, hade två bilar utsatts för omfattande skadegörelse. Någon hade skurit sönder däcken samt brutit sig in i bilarna och skurit sönder inredningen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Vid 13.30-tiden på onsdagseftermiddagen brann ett större sopkärl i stadsdelen Geneta i Södertälje. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring kl. 18.30 på onsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till en förskola på Björnvägen i Pixbo, i sydöstra Göteborgsområdet. På förskolans lekplats hade ett traktordäck satts i brand. Elden hade sedan spridit sig till en lekställning. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid 19-tiden på onsdagskvällen tvingades räddningstjänsten i Lilla Edet, strax söder om Trollhättan, vid två tillfällen rycka ut och släcka mindre bränder i en papperskorg vid en ödetomt. Det verkar, av omständigheterna att döma, som om bränderna var anlagda. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Strax före kl. 22 på onsdagskvällen började det ett brinna i en lägenhet i ett flerfamiljshus i området Sylte i Trollhättan. Lägenheten uppges ligga i bottenplan. Elden spred sig till en intilliggande lägenhet, samtidigt som husets trappuppgång rökfylldes. Den lägenhet där branden startade ska ha blivit totalförstörd. Lyckligtvis ska ingen människa ha skadats.

Branden misstänks ha varit anlagd. Enligt lokaltidningen tror polisen att något brinnande föremål kastats in i den lägenhet där branden startade. Ingen har gripits för dådet, och det finns inga uppgifter om eventuella misstänkta eller om tänkbara motiv.

* * *

Vid 23-tiden på onsdagskvällen anmäldes ett fall av skadegörelse i ett parkeringsgarage i Örnsköldsvik. En gipsvägg hade sparkats sönder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 23.55 på onsdagskvällen upptäcktes att Arenaskolan i Timrå utsatts för skadegörelse. En ruta på skolan hade krossats genom stenkastning. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På torsdagsförmiddagen upptäcktes att två bilar utsatts för skadegörelse i Malmslätt, i utkanten av Linköping. Rutor hade krossats på de båda bilarna, som ska ha stått parkerade vid en livsmedelsbutik. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson