Annonsera på Avpixlat

Nattvandrares bostad besköts med raketer, 47 rutor på skola sönderskjutna

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Efter flera dygn med ett stort antal brandattentat och andra fall av grov skadegörelse verkar måndagen och natten mot tisdag ha varit något lugnare. En del anmärkningsvärda dåd rapporterades dock. I Östersund sköt ett ungdomsgäng raketer mot en bostad tillhörande en ledare för nattvandrarverksamhet, i skånska Genarp upptäcktes att 47 fönsterrutor på en skola skjutits sönder med luftvapen, och i ett av Eskilstunas invandrartäta problemområden vandaliserades en polisbil. Bilar sattes i brand i Södertälje och i värmländska Hagfors.

Någon gång under måndagskvällen ska en bostad i Östersund ha attackerats av ett gäng maskerade ungdomar. Gänget uppges ha avfyrat raketer samt kastat snöbollar och isklumpar mot bostaden. Det finns också uppgifter om att någon typ av hemmagjord “bomb”/kraftig fyrverkeripjäs detonerade på platsen. I bostaden bor en person som leder nattvandrarverksamhet i Östersund.

Attacken mot bostaden tros hänga samman med engagemanget i nattvandrandet. Enligt uppgifter har det i Östersund tidigare förekommit att snöbollar kastats mot nattvandrares bostäder. Denna gång var det alltså fråga om en allvarligare attack. Den person vars bostad attackerades tillhör den rikstäckande organisationen nattvandring.nu. En talesman för organisationen sade på tisdagen att organisationens nattvandringar i Östersund tills vidare ställs in. Man vill inte riskera att någon skadas.

Det finns inga uppgifter om att ungdomsgänget som attackerade nattvandrarens bostad identifierats eller gripits. Det är oklart om polisen har några misstänkta för dådet.

* * *

På måndagen upptäcktes att Genarps skola, en kommunal mellan- och högstadieskola i Genarp, sydost om Lund, utsatts för omfattande skadegörelse. Hela 47 rutor i skolans högstadiedel hade skjutits sönder, troligen med luftvapen. Skadegörelsen bedöms ha skett under helgen. Ingen har gripits för dådet och det finns inga misstänkta.

* * *

Omkring kl. 12.30 på måndagen brann en garage- och förrådsbyggnad invid en villa på Dammvägen i Hallaryd. Hallaryd är ett litet samhälle strax sydväst om Älmhult, i Småland. Byggnaden som brann ska ha blivit totalförstörd, men räddningstjänsten lyckades hindra elden från att sprida sig till villan.

En lokaltidning skriver att en 30-årig man greps på platsen, misstänkt för att ha anlagt branden. Han ska senare ha anhållits. Lokaltidningen uppger dock inte vad som tros ha varit motivet till dådet.

* * *

Under eftermiddagen och kvällen på måndagen rapporterades tre bränder på olika platser i Södertälje. Omkring kl. 13.20 på eftermiddagen brann det i en container vid Granövägen, vid 19-tiden på kvällen brann det i en container vid Okstigen, och strax före kl. 20 brann det i en papperskorg vid Turingegatan. I lokaltidningens notiser om de tre incidenterna uppges inte om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra förklaringar.

Vid tvåtiden natten mot tisdag brann en bil på en parkering vid Björnevägen. Bilbranden bedöms ha varit anlagd. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 17.15 på måndagen larmades räddningstjänst och polis till ett flerfamiljshus på Kometgatan, i ökända, invandrardominerade Bergsjön, i norra Göteborgsområdet. En barnvagn hade brunnit i ett trapphus. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand, vilket tyder på att branden troligen bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna.

* * *

Vid 19-tiden på måndagskvällen befann sig en civil polispatrull på en adress i Lagersberg, ett av Eskilstunas invandrartäta problemområden. De skulle lämna ett dödsbud. När poliserna efter uträttat ärende kom tillbaks till sin bil upptäckte de att den utsatts för skadegörelse. En ruta, en backspegel och en strålkastare hade slagits sönder, troligen med något slags tillhygge. Ingen har gripits för dådet.

* * *

Någon gång under tisdagskvällen eller natten mot onsdag utsattes Håstensskolan i Varberg för inbrott. Den/de som bröt sig in orsakade så stor skadegörelse i lokalerna att skolan tvingades hålla stängt på tisdagen. Skolans båda rektorer lämnade följande meddelande på skolans webbplats:

Det har varit inbrott på Håstensskolan i går kväll. Ett stort antal salar och kontor har blivit uppbrutna och skadegörelsen på lokaler och dörrar är så omfattande att rektor har beslutat att stänga skolan för dagen. Tekniker från polisen är på plats för att säkra bevis.

Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Strax före kl. ett natten mot tisdag upptäcktes att en bil stod i brand på Uvedsvägen i värmländska Hagfors. Räddningstjänst och polis ryckte ut till platsen, men bilen gick inte att rädda. Den ska ha blivit helt utbränd. Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse, vilket indikerar att branden troligen bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson