Annonsera på Avpixlat

Inget utvisningyrkande när tre åtalas för livesända våldtäkten i Uppsala

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET Tre män i 20-årsåldern åtalades på onsdagen vid Uppsala tingsrätt misstänkta för delaktighet i den uppmärksammade våldtäkt i Uppsala den 22 januari som förövarna livesände på Facebook. Två av männen, båda medborgare i Afghanistan och troligtvis komna till Sverige som s.k. “ensamkommande flyktingbarn”, åtalas för våldtäkt. Den tredje mannen, svensk medborgare med iranskt ursprung, åtalas för medhjälp till våldtäkt och grovt förtal.

De tre männen har suttit häktade sedan den 25 januari och polisen har under utredningsarbetet sedan dess stärkt bevisningen mot de åtalade. De två våldtäktsmisstänkta afghanska männen har enligt åtalet i tur och ordning “genomfört samlag med målsäganden genom att otillbörligt utnyttja att målsäganden på grund av trötthet och påverkan av alkohol och narkotika befann sig i en särskilt utsatt situation“.

Den medhjälps- och förtalsmisstänkte mannen med iranskt ursprung har enligt åtalet “medverkat till gärningarna genom att att han i båda fallen befunnit sig i samma rum eller lägenhet där våldtäkterna begicks, skrattat samt på nära håll filmat händelserna med sin mobiltelefon och sänt detta live på Facebook, underlåtit att ringa 112 trots att han av flera personer blev direkt uppmanad att agera mot våldtäkterna och i stället för att försöka avstyra eller ingripa mot gärningarna uppmuntrat gärningsmännen genom att uttala ord med innebörd att målsägaren var en hora och att hon skulle knullas“.

Åtalet omfattar inte vapenbrott, trots att en av männen ska ha viftat med en pistol i samband med våldtäkten. Det finns heller inget yrkande om utvisning i åtalet, trots att två av de åtalade är utländska medborgare.

Samtliga tre åtalade förnekar brott. Av de uttalanden som gjorts från en eller flera av de misstänkta gärningspersonerna kan man dra slutsatsen att de, även om de skulle vidgå själva handlingarna, inte anser att de gjort något fel och att den inställningen kan härledas till den kvinnosyn som råder i de länder männen kommer ifrån.

De tre åtalade är:

Maysam Afshar, född 1998-05-22, medborgare i Afghanistan, misstänkt för våldtäkt
Reza Mohammed Ahmadi, född 1996-02-23, medborgare i Afghanistan, misstänkt för våldtäkt och narkotikabrott
Emil Khodagholi, född 1992-12-19, misstänkt för medhjälp till våldtäkt och grovt förtal

Uppsala tingsrätt, B 386-17.

Det kan också tilläggas att vänsterliberal etablissemangsmedia, inklusive Public Service, samfällt mörkar omständigheten att samtliga tre åtalade har utomvästlig asylrealterad invandrarbakgrund. Detta trots att kopplingen mellan invandring och kriminalitet just nu har en framskjuten plats i den politiska debatten och information om gärningspersoners härkomst måste anses ha stort allmänintresse och vara i hög grad relevanta för att medborgarna i Sverige ska kunna bilda sig en välgrundad åsikt i invandrings- och integrationspolitiska frågor.

Avpixlat har sökt bl.a. SVT och Göteborgs-Posten för en kommentar om varför man valt att censurera bort dessa uppgifter. Den journalist som skrivit GP:s nyhetsartikel vägrar när Avpixlat ringer upp att svara på några frågor och slänger sedan på luren.

Mats Dagerlind

Relaterat

Tre anhållna efter live-sänd gruppvåldtäkt i Uppsala

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson