Annonsera på Avpixlat

Flyktingvurmande borgmästare bortröstad i min amerikanska hemdelstat

KRÖNIKA För några veckor sedan förklarade jag i en krönika hur Donald Trumps order om att tillfälligt stoppa flyktingmottagningen till USA direkt och omedelbart påverkade en liten ort vid namn Rutland i min hemdelstat. I krönikan nämnde jag att borgmästaren i Rutland gick tvärt emot folkets vilja i flyktingfrågan då han enväldigt beslutade att öppna upp för 100 syriska flyktingar trots att ortens medborgare inte stod bakom det beslutet. Här kommer uppföljaren. Borgmästaren fick nämligen nyligen möta folkets vilja i flyktingfrågan genom valurnan och fick storstryk.

Gräsrotsdemokratin i USA och framförallt min delstat Vermont är, mot många svenskars vetskap, överlägsen Sveriges. Inte nog med att man röstar på allt från borgmästare till diverse andra offentliga positioner, man röstar även på den kommunala budgeten, skolbudgeten och andra saker som påverkar skatterna och levnadsvillkoren i kommunen. Val till offentliga positioner är dessutom personval där politiska partier och ideologi är helt oväsentliga eftersom konkreta sakfrågor styr. Migration är en sådan konkret sakfråga även på lokalnivå.

Rutland, Vermont där borgmästaren Christopher Lauras gick emot folkets vilja beträffande flyktingmottagning är ett paradexempel på att lokaldemokratin i min hemdelstat blomstrar och något Sverige borde lära sig av.

Som jag förklarade i den krönikan stod folket aldrig bakom borgmästarens beslut att öppna staden för 100 syriska flyktingar. Motargumenten var, vilka är baserade på verkligheten, att det råder bostadsbrist, arbetslöshet, drogmissbruk och diverse andra problem i området som medborgarna anser vara viktigare än att skapa ytterligare problem genom migration av syrier.

Argumentet att ortens egna invånare, inte minst de fattiga och hemlösa, ska gå före flyktingar stod även i centrum för medborgarnas motstånd, utöver den ökade risken för terrorism, kriminalitet och sexuella övergrepp som kommit med migration från tredje världen till Europa och Sverige, men även till USA.

Folket i Rutland har nämligen följt utvecklingen i just Europa inklusive Sverige, inte minst genom diverse amerikansk media som regelbundet rapporterat om Europas och Sveriges migrationshaveri, dels i samband med Donald Trumps nyliga uttalande om just Sverige men även innan. Det kan alltså argumenteras att Sveriges migrationsfiasko direkt påverkade hur människor i Rutland, Vermont ställde sig i flyktingfrågan.

Eftersom valet av borgmästare i Rutland skulle gå av stapeln endast några månader efter borgmästarens totalitära beslut i flyktingfrågan, visste alla att valet skulle fokuseras på just den frågan.

Som ett resultat av att borgmästaren i Rutland inte lyssnade på sina medborgare trädde omedelbart en motståndarkandidat fram, David Allaire, för borgmästarrollen som var emot den syriska flyktingmottagningen och hur den nuvarande borgmästaren gick över huvudet på folket i frågan.

Borgmästarvalet den 7 mars slutade precis som många förutsåg, inklusive jag själv, nämligen att den flyktingvurmande och totalitära borgmästaren Lauras förlorade och hans motståndare och flyktingmottagningskritikern Allaire vann med övertygande marginal. Kort och gott, folket röstade mot flyktingmottagning i valet av borgmästare.

Som jag nämnde i den förra krönikan om Rutland, skickade en medborgargrupp som representerade majoriteten av folket från staden ett brev till det amerikanska utrikesdepartementet och förklarade att just majoriteten av folket i Rutland var emot det syriska flyktingmottagandet. Allair var med i den medborgargruppen som skickade brevet där utrikesdepartementet konkret uppmanades att inte skicka några syrier till Rutland.

Allair har även antytt att han röstade för Donald Trump och inte Hillary Clinton i presidentvalet, så att han vann borgmästarvalet är även en seger för Donald Trump i Rutland.

Som vi väl vet vid det här laget så röstade amerikanarna fram en president som vill driva en mer önskvärd migrationspolitik för folket. Samma princip gäller även på lokalnivå där nu en borgmästare som bekvämt suttit i rollen i tio år på en liten ort i lilla Vermont omedelbart röstades bort enbart på grund av en enda fråga – densamma som troligen var avgörande för Donald Trumps valseger, nämligen flyktingfrågan.

Vi hörs i kommentarsfälten!

Björn Norström

Fler krönikor av Björn Norström hittar du HÄR.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson