Annonsera på Avpixlat

“Förljugenheten i svensk media och debatt är ohållbar”

Jan Helin, f.d. redaktör för Aftonbladet, nu programdirektör på SVT, är troligen en av de personer JP avser när de skriver att svenska medier lierat sig med makten. På bilden ses Helin med fru frottera sig med makteliten vid det kungliga bröllopet i Stockholm 2010. Foto: Holger Motzkau.

SVERIGE SETT UTIFRÅN Ledarsidan i danska Jyllands-Posten levererade på lördagen en rejäl bredsida mot den politiska korrekthet och förljugenhet som präglar svensk mainstream-media och stora delar av svensk samhällsdebatt. Diskrepansen mellan den officiella, tillrättalagda Sverigebilden och verkligheten gör att det inte längre går att dölja den okontrollerade massinvandringens förödande konsekvenser, menar den danska tidningen.

Jyllands-Posten (JP) betraktas tillsammans med Politiken och Berlingske som en av Danmarks tre stora “kvalitetstidningar”. I en ledartext som publicerades på lördagskvällen delar tidningen ut en kraftig känga åt det svenska medieetablissemanget. Ledartexten är inte signerad. Man får därför anta att de åsikter som framförs ska tolkas som JP:s officiella inställning till svensk mainstream-media och invandringspolitik.

I den danska ledartexten konstateras inledningsvis att svenska myndigheter fullständigt tycks ha förlorat kontrollen över den grova brottsligheten. Man konstaterar också att det inte längre går att dölja att den accelererande brottsligheten i stor utsträckning är en direkt konsekvens av de senaste decenniernas ansvarslösa massinvandringspolitik.

De exempel som tas upp av JP är förstås välbekanta för de flesta Avpixlat-läsare. Den danska tidningen nämner t.ex. de många gängkonflikterna med tillhörande skottdåd, det ständigt ökande antalet gruppvåldtäkter, och det faktum att det i ett flertal svenska städer numera finns “no go-zoner”; invandrardominerade problemområden med skyhög kriminalitet, där polisen har stora svårigheter att utföra sitt arbete.

JP menar emellertid att det finns något som är än mer olycksbådande än den accelererande invandrarbrottsligheten i sig, och det är den inom svensk mainstream-media och inom det svenska politiska etablissemanget utbredda oviljan mot att tala klarspråk om problemen. JP skriver bland annat (i översättning):

Sett utifrån är det fortfarande den bristande viljan att öppet och ärligt diskutera den statligt auktoriserade mångkulturella idyllen som är mest oroande för Sveriges grannar. /…/ När polischefen Peter Springare nyligen sade som det var – att det finns en tydlig överrepresentation av arabiska och afrikanska namn i brottsstatistiken – var det han, som budbärare, som blev attackerad. Politiker och medier gav sig på honom, istället för att titta närmare på vad han egentligen sa.

JP:s ledartext utmynnar i följande yttersta skarpa kritik av Sveriges mainstream-medier och politiska etablissemang (i översättning):

Den förljugenhet som präglar den svenska debatten är i längden omöjlig att upprätthålla. Diskrepansen mellan den officiella, idylliserande bilden av det svenska folkhemmet och det bistra verkligheten, som alla kan se, har helt enkelt blivit alltför stor. /…/ Sverige har blivit själva beviset på att den gamla diskussionen sedan länge är avgjord: Jo, antalet invandrare från utomvästliga länder betyder kolossalt mycket. Det handlar inte bara om god vilja och tillräcklig integration.

Mediernas misslyckande är i högsta grad påtagligt. Flertalet medier har lierat sig med det politiska etablissemanget. De vänder undan blicken och bortförklarar, i vad som uppfattas vara ett högre syfte. När krutröken över gatorna lagt sig står svenska medier inför en plågsam självrannsakan.

Den aktuella ledartexten i JP är ännu ett exempel på att Sverige i omvärldens ögon gått från att vara en god förebild till att vara ett varnande exempel, och att detta är en direkt konsekvens av de senaste decenniernas ansvarslösa massinvandrings- och multikulti-politik.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson