Annonsera på Avpixlat

Bilar sattes i brand i Malmö, Södertälje, Örebro och Göteborg

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under söndagen och natten mot måndag rapporterades som vanligt anlagda bilbränder på flera håll i landet. Denna kväll och natt drabbades Södertälje, Örebro, Göteborgsområdet samt – naturligtvis – spännande, mångkulturella Malmö. I närheten av Arlanda flygplats, i norra Stockholmsområdet, brann det i ett läger där s.k. EU-migranter bor. Tre “migranter” fick brännskador. Polisen har inlett en mordbrandsutredning för att försöka fastställa hur branden startade.

Under natten mot måndag tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till anlagda bränder i två av Örebros ökända, invandrardominerade “utanförskapsområden”. Vid halv två-tiden brann en bil i området Oxhagen. Omkring en timme senare brann en garageport i Vivalla. Ytterligare en halvtimme senare brann en rishög i närheten av samma garage.

Samtliga tre bränder bedöms ha varit anlagda. Branden i garageporten rubriceras som försök till mordbrand, eftersom stora värden kunde ha förstörts om det blivit en fullt utvecklad brand i garaget. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av dåden.

* * *

På söndagsmorgonen upptäcktes att vandaler krossat flera rutor längs Storgatan och Gamla Kyrkogatan i centrala Landskrona. Rutor hade slagits sönder i en salong, en källare och en bil. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för skadegörelsen.

* * *

Kl. 14.51 på söndagseftermiddagen ska en man ha setts krossa bakrutan på en bil på Södra Fiskartorpsvägen på Östermalm, i Stockholms innerstad. Polis ryckte ut till platsen, men när de kom dit hade gärningsmannen försvunnit. Det finns inga uppgifter om att han identifierats eller gripits. Inget signalement uppges i polisens notis om händelsen.

* * *

Vid 20.30-tiden på söndagskvällen fick räddningstjänst och polis larm om att det brann vid Benstockens långtidsparkering, intill Arlands flygplats, i norra Stockholmsområdet. Det visade sig brinna kraftigt i ett skjul på en plats som används som läger av s.k. EU-migranter (dvs. tiggande östeuropeiska romer). Ingen människa befann sig i lägret när blåljuspersonalen kom dit. Något senare ska dock tre brännskadade migranter ha anträffats i närheten av en bensinmack i området. De fördes till sjukhus för vård.

Det är oklart om branden i lägret var anlagd eller om EU-migranterna själva startat den genom ovarsamhet vid eldning. Polisen rubricerar initialt ärendet som misstänkt mordbrand och ska genomföra en undersökning på platsen i syfte att försöka fastställa brandorsaken.

* * *

Under natten mot måndag brann två bilar på olika platser i Malmö. C:a 20 minuter efter midnatt upptäcktes en brinnande bil på Jörgen Kocksgatan, i Malmös hamnområde. Vid femtiden på natten brann en bil vid korsningen Fosievägen-Ystadvägen, i området Heleneholm. Båda bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i något av fallen.

* * *

Kl. 01.45 fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann på en parkering vid Gamla Riksvägen i Mölndal, i södra Göteborgsområdet. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 02.30 natten mot måndag brann en bil vid Orrstigen på Bårstaberget i Södertälje. Branden bedöms ha varit anlagd. Ingen har gripits för dådet. Ett vittne ska ha sett två personer springa från platsen i samband med att branden startade. Dessa två personer misstänks ha anlagt branden. Det är dock oklart om det finns några signalement på de två misstänkta gärningspersonerna. Åtminstone uppges inga signalement, vare sig i polisens eller lokaltidningens rapportering om incidenten.

Strax före bilbranden på Orrstigen brann det i en återvinningscontainer vid Stålhamraskolan i Södertälje. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. I lokaltidningens notis om containerbranden framgår inte om den också misstänks ha varit anlagd, eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Vid tretiden natten mot måndag sågs en man och en kvinna göra åverkan på bilar på Engelbrektsgatan i Borlänge. Polisen lyckades snabbt hitta paret. Mannen omhändertogs för berusning, medan kvinnan fördes till sjukhus eftersom hon troddes ha skadat ett ben. Det får antas att de båda har åtal att vänta för skadegörelse. Varken deras åldrar eller deras nationaliteter/etniciteter uppges i polisens notis om händelsen.

* * *

Kl. 03.15 natten mot måndag upptäcktes att en ruta krossats i en fastighet vid Universitetsbacken i Härnösand. Polisen rubricerar ärendet som skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

På måndagsmorgonen upptäcktes att en skola i skånska Kågeröd, nordost om Landskrona, utsatts för omfattande skadegörelse någon gång under helgen. Nio fönster hade krossats och två däck på en skolbuss hade skurits sönder. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

I det lilla samhället Garpenberg, strax utanför Hedemora i Dalarna, tänder den lokala hembygdsföreningen varje år en kolmila. På måndagen upptäcktes att milan utsatts för omfattande skadegörelse. Dörren till kolarkojan hade brutits sönder och 25 – 30 stöttor som används för att stadga milan hade eldats upp. Skadegörelsen tros ha skett någon gång under helgen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Avpixlat har tidigare berättat att Skallbergsskolan i Västerås utsattes för skadegörelse under söndag. På måndagen uppmärksammades att ytterligare två lokaler vandaliserats någon gång under helgen. Tio rutor hade krossats på Fredriksbergs förskola i stadsdelen Råby och en ruta hade krossats på en fritidsgård på Skallbergsgatan. Under natten mot måndag krossades även ett fönster i en livsmedelsbutik på Vasagatan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av dåden.

Vandaliseringen av skolbyggnader i Västerås fortsatte på måndagen. Vid två tillfällen, först på förmiddagen och sedan vid lunchtid, tvingades räddningstjänst och polis rycka ut till Engelska skolan i området Eriksborg. Mindre bränder hade vid båda tillfällena anlagts i ett trapphus på skolan. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Kl. 10.22 på måndagsförmiddagen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka en brand på ett asylboende i Bromölla, i nordöstra Skåne. Det ska ha varit fråga om en mindre brand i en papperskorg. I lokaltidningens notis om incidenten framgår inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson