Annonsera på Avpixlat

Tankar om brottsligheten i Sverige

insandare_150

INSÄNDARE Jag lyssnade häromdagen på Ingrid & Conrad och där diskuterades det vad som skall göras åt brottsligheten. Jag har funderat lite på temat och kommer här med tankar och förslag på området. Jag vill hålla mig till vad som känns som en realistisk väg framåt och samtidigt inte kan klassas som någonting rasistiskt (annat än av de mer politiskt korrekta som tycks se allt utom öppna gränser och allt-åt-alla som rasism).

Naturligtvis skall alla som inte är svenska medborgare och ägnar sig åt brottslighet utvisas, så långt är det enkelt. Svårare blir det när det kommer till invandrare som är svenska medborgare. Har de dubbla medborgarskap är förstås ett alternativ att upphäva det svenska medborgarskapet och sedan utvisa. En betydande andel av de brott som begås utförs dock av andra generationens invandrare och eftersom de är födda här så kan vi inte gärna utvisa dem. En del av de som deltar i upplopp och annan brottslighet är dessutom minderåriga. Frågan är vad vi gör med dessa? Eftersom det är rimligt att Sverige har lagar som gäller lika för alla bör nedanstående förslag alltså gälla för samtliga svenska medborgare:

Jag anser att det i de fall förövaren är minderårig så bör det ställas betydligt högre krav på föräldrarna. Föräldrar har trots allt ansvaret för sina barn. Gäller det skadegörelse som bilbränder och liknande måste familjen bli ersättningsskyldig. Här kommer förstås då problematiken in att en del helt lever på bidrag och risken är betydande att det ändå är vi skattebetalare som får betala för eländet.

Det måste helt enkelt bli svårare att få bidrag i ett framtida Sverige. Staten kan inte gärna ta ansvar för fullt friska individer som tycks nöjda med att kassera in pengar och inte anstränger sig överhövan för att skaffa ett hederligt arbete och betala skatt. Exakt vilka kriterier som skall gälla för att få bidrag kan naturligtvis diskuteras, men enligt min åsikt vore det bästa att de flesta bidrag baserar sig på om huruvida man tidigare bidragit till samhället och gjort rätt för sig.

Självfallet kan det finnas speciella omständigheter som kan berättiga till bidrag ändå. En familj kanske får ett barn som är gravt handikappat och behöver extra stöd från samhället. Jag har alltid tyckt om den svenska välfärden och tryggheten i att man vet att det finns hjälp att få om något går fel, men tyvärr har Sverige försatt sig i en situation där vi inte längre har råd att hjälpa alla hela tiden. Sjukvården går på knäna och rättsväsendet tycks mer eller mindre satt ur spel.

Fördelen med att strypa bidragssystemet är att många av dem som kommit hit och inte intresserat sig för att bli en del av det svenska samhället sannolikt återvänder till sina ursprungsländer eller ser till att sätta sig i arbete. Den del som ägnar sig åt brottslighet kan förstås få in pengar ändå och de kanske väljer att hellre fortsätta sin kriminella bana här. Det måste därmed bli rejält obekvämt att begå brott.

Grova brottslingar samt återfallsförbrytare måste avskräckas. Svenska fängelser är väldigt dyra. Enligt denna artikel från 2014 i Svenska Dagbladet så kostar en svensk fånge 621 euro om dagen. Det innebär att en brottsling kostar cirka 2 miljoner per år (jag har även sett lägre siffror, men det har då handlat om 1 miljon istället för 2).

Jag föreslår således att man därmed endast för enklare brott döms att hamna i svenskt fängelse med chans att få hjälp till rehabilitering. Återfallsförbrytare samt grova brottslingar bör interneras på inhyrda platser i fängelser utomlands, förslagsvis där det är väsentligt billigare samt också mindre bekvämt än vad det är i de svenska fängelserna. Straffet skall vara kännbart.

För att så slutligen återkomma till de underåriga brottslingarna. Här anser jag att åldersgränsen i princip bör tas bort när det gäller grova brott. Ungdomar som våldtar, misshandlar och mördar är fullt medvetna om att deras handlingar är brottsliga. Naturligtvis får man ta hänsyn till särskilda omständigheter. Är det två barn som skojbråkat lite, ramlat omkull och kanske skadat sig illa så är det väsentligt oskyldigare än den som med berått mod slagit ned och rånat en stackars pensionär som precis hämtat ut sin pension.

Vid upplopp så måste polisen ha betydligt större befogenheter att ta till vattenkanoner, gummikulor och annat som kan behövas för att styra upp situationen. Det måste vara ett grovt brott att kasta sten på utryckningspersonal av olika slag. Den som kastar mot en ambulans eller brandkår riskerar förstås att skada eller döda personalen, men utöver det så kan dessutom den hjälp som akut behövs bli så pass försenad att det leder till att nödställda människor avlider. Jag anser att det bör jämställas med mord eller mordförsök att medvetet förhindra utryckningsfordon. Det är knappast tal om några oskyldiga pojkstreck.

Kommentera gärna nedan vad ni anser. Vi behöver ha en realistisk plan för att kunna ha en chans att få Sverige på fötter igen.

Bo Borg

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson