Annonsera på Avpixlat

Geert Wilders vinner oavsett

KRÖNIKA Den frimodige holländske politikern Geert Wilders kommer inte ta regeringsmakten i Holland på onsdag. Hans parti bojkottas av samtliga andra partier, men det gör honom än mer inflytelserik. Troligen vinner han ett par till platser i parlamentet, men effekten kommer bli att Europas nationalister går stärkta till valen i Frankrike och Tyskland senare i år.

Wilders har redan dominerat nyheterna så att etablissemangen på båda sidorna av Atlanten känner sig skakade efter segrarna i Storbritannien och USA med Brexit och Trump.

En republikansk politiker i USA twittrade sitt stöd för Wilders vilket fick medierna att rasa (BBC):

Här hemma förvånas SvD över att homosexuella och feminister insett att Geert Wilders försvarar dem mot intoleranta muslimer (SvD, 13/3, 2017).

För 17 år sedan lämnade den amerikanske författaren Bruce Bawer Amsterdam efter att han och hans norske pojkvän blivit attackerade av homofoba muslimer. I boken While Europe slept (2007) berättade han om den verklighet som nu drabbat allt fler och som Wilders nu förmått artikulera. Morden på islamkritikerna Pim Fortuyn (även homosexuell) 2002 och Theo van Gogh 2004 visade på ett våldsamt hat, helt obekant i det mycket gayvänliga och religiöst toleranta Holland.

SvD noterar även att feminister i Holland nu öppet kan visa sitt stöd för Geert Wilders. Men i DN surar man som vanligt över Wilders och hoppas att liberaler, miljövänstern och djurrättsaktivister (som mördade Pim Fortuyn 2002) kan ta hem segern liksom de gjorde vid Österrikes presidentval (DN 12/3, DN 12/3). De holländska socialdemokraterna är uträknade som Avpixlat rapporterat via norska Aftenposten (Avpixlat 12/3).

Geert Wilders och Jan Sjunnesson vid privat middag i Danmark 2015

Wilders har alltså redan fått tillräckligt med uppmärksamhet för att bli en maktfaktor oavsett om han går fram kraftigt eller bara något på onsdag. Han är liksom Donald Trump en mästare i att domptera medierna så att de inte får honom där de vill. Han undviker dem och gör egna turnéer där de hålls kort. För de som vill fördjupa sig om Geert Wilders finns böckerna Fallet Wilders av SVT-medarbetaren Roland Zuiderveld och hans egen läsvärda biografi Marked for death.

Men vad ska man tro om hans idé om att förbjuda Koranen? Jag såg honom i Danmark 2015 i en debatt med Flemming Rose, den danska kulturredaktören vid Jyllands-Posten som lät trycka Muhammed-karikatyrerna 2005. Ingen tryckfrihetsfientlig vekling alltså. Men Rose höll inte med Wilders utan menade att ett förbud gör den än mer intressant och att det går emot de friheter Europa vill bevara (Avpixlat 14/6, Avpixlat 15/6, 2015).

Jag tror dansken Rose har rätt och har ett annat förslag. Ta artikel 9 i den europeiska konventionen till skydd för mänskliga rättigheter, införd i svensk lag, och tillämpa den på islam.

Enligt vissa hadither, dvs ordagranna citat av Mohammed, ska han ha sagt “Om någon överger sin religion (Islam), skall ni döda honom.” Al-Bukhari (nummer 6922). Ställ krav på alla muslimska ledare att de ska ta avstånd från detta. För fram förföljelser av ex-muslimer (Mohammed Omar, Mona Walter m fl, se exmuslim.net) och kräv att svenska och europeiska lagar om religionsfrihet ska gälla även islam, vilket innebär att avfall måste tolereras av alla moskéer och muslimska församlingar.

Det är en stor uppgift och kommer ta tid. Genom att driva fall av förföljda ex-muslimer till Europa-domstolen kan debatten börja om islam är förenlig med Europa. Wilders anser inte det (Avpixlat 30/6, 2016).

Hur som helst så har Geert Wilders satt faran med islam mitt i den europeiska politiska debatten. Det islamofila europeiska etablissemanget kan inte ljuga mer. Wilders har redan vunnit.

Jan Sjunnesson

Fler krönikor av Jan Sjunnesson hittar du HÄR.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson