Annonsera på Avpixlat

Diskriminering av oliktänkande på Sveriges Radio

DEBATT Ända sedan jag skrev min artikel “Den icke legitima staten” här på Avpixlat, och berättade om hur jag såg på de massiva problem som jag har sett växa fram i den svenska skolan, har jag fått utstå betydande negativ särbehandling från Borås Tidning. Nu har även Sveriges Radio P4 Sjuhärad sällat sig till denna grupp av rättvisekrigare som utan att blinka diskriminerar människor på grund av deras åsikter.

Jag och min älskade Lilou har sedan några år tillbaka rockbandet Lilou & John, vi har släppt en EP, och håller i skrivande stund på att förbereda nästa skiva, som kommer att ha temat yttrandefrihet (på förekommen anledning). Den 3 februari blev vi erbjudna att spela några låtar och vara med på en kort intervju om vårt band på P4 Sjuhärad. Vi tackade givetvis ja, och hade förberett oss noggrant. Vi hade ordnat extra passning åt barnen, vi hade tagit ledigt från våra arbeten, och vi var förberedda på en trevlig intervju som skulle handla om vår musik.

Fem minuter innan soundcheck, ca 15:25 fredagen den 10 mars kom dagproducenten ut i foajén och berättade att det under dagen hade kommit till hennes kännedom att jag var DEN John Dübeck. Det hade givetvis ställt saker på ända och hon hade ”tvingats” att ta det ”journalistiska beslutet” att ändra på upplägget. Om vi ville spela några låtar från nya skivan, och vara med på en intervju om vår musik, så var jag tvungen att tacka ja till att besvara några frågor angående ”det som har hänt”, d.v.s. att jag som lärare i den svenska skolan hade publicerat en samhällskritisk artikel på Avpixlat!

Sådant kan man inte låta passera obehindrat utan att grilla författaren lite extra.

Lilou svarade att dagproducenten inte alls var tvungen utan hade ett fritt val att låta oss spela utan att komma med sista-minuten-krav som hade en tydligt politiserad vinkel, och efter en stunds debatterande erkände hon att, ja, hon hade tydligen ett fritt val, och hon ”stod för sitt beslut.”

Jag frågade henne då om hon skulle låta en kommunistisk debattör spela musik utan motsvarande krav på särintervju angående en artikel. Hon kunde inte svara. Hon började i stället prata om att om vi hade sett två lejon utanför entrén så skulle hon givetvis vilja att vi pratade om det. Min motfråga var om hon skulle KRÄVA en intervju som motprestation eller om hon endast skulle BE om det. Hon svarade (väldigt stapplande) att hon givetvis skulle kräva en sådan intervju.

Jag sammanfattade frågeställningen: ”Om vi var här för att spela musik, och hade sett två lejon utanför entrén, och vi vägrade att prata om de lejonen i livesändning, då skulle du alltså vägra låta oss spela vår musik?”

Hon påstod (ännu mer stapplande) att hon skulle kräva det.

Vi trodde henne inte. Vi berättade för henne exakt vad vi tyckte om henne och det vi uppfattade som patetiska lögner och diskriminerande särbehandling. Sedan gick vi ut. Vi tar inte skit.

Ut. För första och sista gången på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Hur vi kände oss? Förbannade och ledsna över att vi inte fick spela vår musik och prata om vår musik, utan att vi fick särkrav på oss som en identitetspolitisk vänsterliberal bandmedlem aldrig skulle ha fått. Hennes ovilja att besvara frågan var talande. Kritiska frågor ställs ju som bekant endast till dissidenter.

Lilou sade efteråt: ”Jag har aldrig tidigare upplevt mig diskriminerad, någonsin. Detta var första gången. Av en annan kvinna. En vänsterkvinna. Endast på grund av att jag är gift med en man som har skrivit en debattartikel som tar upp svåra samhällsfrågor.”

Ja, diskriminering. Den absolut vanligaste formen – riktad mot dissidenter och deras anhöriga – som t.o.m. är laglig i Nya DDR. Nu fick vi känna på den. Dagproducenten trodde att hon kunde komma undan. Men vi är inte vilka som helst. Vi tar inte skit. Vi är Lilou & John. Vi skäms inte för att bli diskriminerade. Vi blir förbannade och berättar om det för hela världen. Nu. Tar. Skiten. Slut.

John Dübeck och Lilou Dübeck

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson