Annonsera på Avpixlat

Sprängdåd i Göteborg, våg av brandattentat i Katrineholm

Arkivbild.

SVERIGE BRINNER Under fredagen och natten mot lördag fortsatte epidemin av anlagda bränder, sprängattentat och annan grov skadegörelse i oförminskad omfattning. I stadsdelen Majorna i Göteborg skedde en kraftig explosion vid ett bostadshus, i Katrineholm anlades flera bilbränder och andra mindre bränder, och i Oxhagen – ett av Örebros ökända, invandrartäta problemområden – utbröt en större brand i källaren i ett flerfamiljshus.

Strax efter kl. 22 på fredagskvällen hördes en kraftig explosion i stadsdelen Majorna i Göteborg. Det visade sig att någon typ av sprängladdning detonerat i entrén till ett flerfamiljshus på Lotsgatan. Entrédörren hade fått kraftiga skador, men lyckligtvis ska ingen människa ha skadats.

Det var på lördagsförmiddagen ännu ej fastställt vilket slags sprängladdning som exploderade. Det fanns inga uppgifter om gripna, och polisen tycktes inte ha någon bestämd teori om vad som kan ha legat bakom dådet. I ett uttalande till lokaltidningen spekulerade polisens talesman allmänt kring att dådets syfte kan ha varit “att skrämma någon som har anknytning till adressen“. Vittnen ska ha sett några personer springa från platsen i samband med explosionen, men varken i polisens eller lokaltidningens rapportering uppges några signalement på dessa personer.

* * *

Under inledningen av fredagskvällen rapporterades två bränder i Hallstahammar. Kl. 18.14 brann det större sopkärl vid Parkgatan. En dryg timme senare brann det i en container vid Trädgårdsgatan. Bägge bränderna släcktes av räddningstjänsten. I lokaltidningens notis om de båda bränderna framgår inte om de bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra förklaringar.

* * *

Vid 23-tiden på fredagskvällen tvingades räddningstjänsten rycka ut till Moheda, nordväst om Växjö i Småland. Flera mindre bränder hade anlagts i papperskorgar vid en bensinmack. Bränderna kunde lyckligtvis snabbt släckas. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Kl. 23.09 på fredagskvällen anmäldes ett fall av skadegörelse i Falkenberg. I en fastighet vid Gullregnsvägen hade en sten kastats in genom en ruta i ett inglasat uterum. De boende i fastigheten hade inte hunnit se vem som kastade stenen, utan bara hört ljudet av glas som krossades. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid 23.30-tiden på fredagskvällen tvingades polis och räddningstjänst rycka ut till en containerbrand vid en skola på Fullerövägen i Storvreta, strax norr om Uppsala. Räddningstjänsten släckte branden. I lokaltidningens kortfattande notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Under natten mot lördag rapporterades två bränder i värmländska Filipstad. Vid ettiden brann ett ödehus ner till grunden i Pershöjd, strax utanför Filipstad. Strax före halv fyra på natten brann en bil som stod parkerad utanför Hotell John. Hotellet drivs som asylboende av Bert Karlsson-ägda Jokarjo AB. Varken i polisens eller lokaltidningens notiser om de båda incidenterna framgår om bränderna bedöms ha varit anlagda eller om det tros ha funnits andra förklaringar.

* * *

Kl. 01.02 natten mot lördag larmades räddningstjänst och polis till Linerovägen i Halsmatad, där det brann i en container. Räddningstjänsten släckte branden, som bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Kl. 03.30 natten mot lördag upptäcktes att en ruta till en sportaffär på Södra vägen i Kalmar hade krossats. Polisen rubricerar det inträffade som skadegörelse. Ingen tycks ha gripits för dådet och det finns inga uppgifter om misstänkta.

* * *

Under natten mot lördag brann flera bilar i Katrineholm med omnejd. Tre bilar brann i anslutning till riksväg 56, i utkanten av orten, medan en bil brann på Källmogatan, inne i Katrineholm. Dessutom brann det i en byggbarack vid Duveholmsskolan, samt i en container vid Djulöbadet. Det första larmet inkom till polisen kl. 03.41, och gällde en bil som brann vid riksväg 56. Därefter kom nya larm med jämna mellanrum under ett par timmar. Det sista tillbudet tycks ha varit containerbranden vid Djulöbadet, som upptäcktes några minuter över sex på lördagsmorgonen.

En av bilbränderna kan eventuellt ha haft en “naturlig förklaring”, men alla de övriga bränderna bedöms ha varit anlagda. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dåden.

* * *

Kl. 04.38 natten mot lördag fick räddningstjänst och polis larm om att det brann i ett flerfamiljshus vid Tornfalksgatan i den invandrartäta Örebro-stadsdelen Oxhagen. Det visade sig vara en större brand i fastighetens källare. Som tur var kunde branden begränsas till källaren. För säkerhets skull fick ändå de boende i fastigheten tillfälligt evakueras under c:a 2 -3 timmar. De kunde sedan återvända till sina lägenheter.

Branden, som tros ha startat i ett källarförråd, misstänks ha varit anlagd. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand och en teknisk undersökning ska göras i syfte att med säkerhet försöka fastställa brandorsaken. Det finns dock inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet.

* * *

Vid femtiden på lördagsmorgonen brann det i en återvinningscontainer för papper invid en City Gross-butik på Ingelstadområdet i Norrköping. Räddningstjänsten ryckte ut och släckte. Lokaltidningen skriver att det är oklart vad som orsakade branden. Polisen uppges dock ha rubricerat ärendet som skadegörelse, vilket torde betyda att branden misstänks ha varit anlagd.

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson