Annonsera på Avpixlat

Anlagda bränder i bl.a. Helsingborg, Borgholm och Falköping, sprängattentat i Stockholmsförort

Arkivbild. Foto: Chmee2.

SVERIGE BRINNER Under torsdagskvällen och natten mot fredag brann bilar i Helsingborg, Orsa, Borgholm och Malmö. Ett flertal mindre bränder anlades i trapphus i ett bostadsområde i Falköping. Och i Midsommarkransen, i södra Stockholm, sprängdes en bil.

Vid 22-tiden på torsdagskvällen fick polisen larm om att en kraftig explosion hörts i området Hägerstensåsen/Midsommarkransen, i södra Stockholm. Det visade sig att något slags sprängladdning detonerat i en bil. Sprängladdningen uppges ha varit placerad i bilens hjulhus. Detonationen ska ha varit så kraftig att fasader och golv i intilliggande fastigheter skakade.

Lyckligtvis ska ingen människa ha skadats vid explosionen. Polisen rubricerar dådet som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna i ärendet. Varken polisen eller mainstream-media har offentliggjort någon information om tänkbara motiv till dådet, t.ex. om det tros finnas någon hotbild mot bilens ägare.

* * *

Kl. 16.45 på torsdagseftermiddagen fick räddningstjänst och polis larm om en containerbrand i det invandrartäta problemområdet Fornhöjden i Södertälje. Det visade sig brinna i en returcontainer för återvinningspapper på en parkeringsplats vid Fornhöjdsvägen. Branden släcktes av räddningstjänsten. I lokaltidningens notis om incidenten uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

* * *

Omkring 20 – 21-tiden på torsdagskvällen anlades ett flertal mindre bränder i flerfamiljshus vid Wetterlinsgatan i Falköping. Det ska ha brunnit i 10 – 15 trapphus. Bland annat uppges anslagstavlor ha satts i brand. Som tur var resulterade ingen av bränderna i någon mera omfattande eldsvåda. Det finns inga uppgifter om att någon gripits för dåden, och polisen sade sig på torsdagskvällen inte ha några misstänkta.

* * *

Kl. 22.05 på torsdagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Järnvägsgatan i Orsa, där en bil brann. Räddningstjänsten släckte branden, som bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Vid midnatt natten mot fredag brann en skåpbil på Regementsgatan i spännande, mångkulturella Malmö. I lokaltidningens notis om händelsen uppges inte om branden bedöms ha varit anlagd eller om det tros ha funnits någon annan förklaring.

Tidigare under torsdagskvällen hade en container brunnit vid Stabelbäddsgatan i Västra hamnen i Malmö. Det ska ha funnits en överhängande risk att elden skulle sprida sig till byggbodar intill containern, men lyckligtvis kunde räddningstjänsten förhindra detta. Lokaltidningen uppger att det är oklart vad som orsakade containerbranden.

* * *

Kl. 01.43 natten mot fredag fick räddningstjänst och polis larm om att en bil brann vid Jordbogatan i Helsingborg. Branden bedöms ha varit anlagd. Det var andra natten i rad en bil sattes i brand på platsen. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för något av dåden.

* * *

Vid halv fyra-tiden natten mot fredag brann en bil på Köpmangatan i öländska Borgholm. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. fyra natten mot fredag brann det i en återvinningscontainer för pappersförpackningar vid Rönnvägen i Järna, strax utanför Södertälje. En polispatrull var första blåljuspersonal på platsen och släckte elden med en pulversläckare innan räddningstjänsten hunnit anlända. Branden bedöms ha varit anlagd. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

När personalen på Gyllebolets förskola i Halmstad kom till jobbet på fredagsmorgonen fick de en tråkig överraskning. Förskolan hade utsatts för vandalisering under kvällen/natten. Flera fönsterrutor hade krossats. Enligt lokaltidningen var detta andra gången på kort tid som förskolan drabbats av skadegörelse. Det finns inga uppgifter om misstänkta eller gripna för dådet.

* * *

Omkring kl. 10 på fredagsförmiddagen fick polisen in en anmälan om skadegörelse i en fastighet på Västra vägen i Tranås. Någon hade “eldat på en barnvagn och en rollator“, som stod i ett förråd. “En yngre person” uppges ha förhörts i ärendet, men det är oklart om denna person är skyldig till skadegörelsen.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson