Annonsera på Avpixlat

Palestinier dömd för dråp i Motala – får stanna i Sverige

Den dråpdömde palestiniern Tareq Abuhadayed slipper av okänd anledning utvisning. Foto: Polisen.

INVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET I måndags dömdes en 21-årig palestinier för dråp av Linköpings tingsrätt. I mitten av december högg palestiniern ihjäl en annan ung man under ett bråk i Stadsparken i Motala. Det grova brottet borde förstås leda till att palestiniern utvisas efter avtjänat straff, men av tingsrättsdomen framgår att åklagaren inte ens yrkat på utvisning.

Den nu dömde palestiniern hade under större delen av 2016 en relation med en 16-årig, etniskt svensk flicka. När relationen under hösten tog slut ska palestiniern ha varit hotfull mot flickan. I polisens förundersökning förekommer uppgifter om att han sagt åt henne att hon inte fick träffa någon ny kille i Motala, och att om det skedde skulle han döda den nye pojkvännen.

Efter att 21-åringen och hans svenska flickvän gjort slut hade hon kontakt med en annan kille i ett kompisgäng bestående av invandrarynglingar med ursprung i Mellanöstern. Detta fick 21-åringen reda på. Troligen var det svartsjuka över den f.d. flickvännens kontakt med en annan yngling som låg bakom dråpet.

På eftermiddagen måndagen den 12 december hade en grupp ynglingar i 17 – 19-årsåldern, samtliga med utomvästlig invandrarbakgrund, samlats vid stadsbiblioteket i Motala. Dit kom även den nu dömde palestiniern. Syftet var att han skulle “prata ut” med en av de andra ynglingarna. Det ska ha varit irriterad stämning mellan de båda, och orsaken tycks ha varit svartsjuka gällande den svenska flicka som palestiniern tidigare haft en relation med.

Vid mötet mellan de unga männen uppstod bråk. 21-åringen drog fram en kniv och högg den andre ynglingen i magen. Hugget träffade stora kroppspulsådern, och trots att den knivhuggne ynglingen snabbt fördes till sjukhus gick hans liv inte att rädda. Den 21-årige palestiniern greps av polis strax efter dådet.

Linköpings tingsrätt dömde Tareq Yaser Hamza Abuhadayed, född 1995 till fängelse i åtta år för dråp (mål nr. B 4110-16). Tareq Abuhadayed dömdes också att betala sammanlagt 350 000 kronor i skadestånd till brottsoffrets familj.

I tingsrättsdomen framgår att Tareq Abuhadayed är statslös, att han ursprungligen kommer från Palestina, samt att han kom till Sverige tillsammans med sin familj när han var 17 år. Med tanke på den ytterst grova brottslighet Tareq Abuhadayed gjort sig skyldig till borde det förstås vara en självklarhet att han efter avtjänat straff utvisas till sitt ursprungsland. I tingsrättsdomen sägs dock ingenting om utvisning. Av allt att döma har åklagaren i målet inte ens yrkat på utvisning; något som i hög grad torde strida mot rättskänslan hos en majoritet svenskar.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson