Annonsera på Avpixlat

Fortsatt välfärdsstat eller vidöppna gränser?

DEBATT Egentligen borde rubriken vara “skall vi försvara det som är kvar av välfärdsstaten eller skall vi bibehålla de vidöppna gränserna?”. Även om vänsterliberaler lever i villfarelsen att de två motsägelserna går att förena, så har dom som vanligt fullständigt fel.

Den 26 februari läste jag den 31-sidiga rapport som Magnus Norell (terrorforskare och doktor i statsvetenskap) levererat till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Rapporten bär namnet Muslimska Brödraskapet i Sverige och ger en skrämmande bild av hur Muslimska Brödraskapet (MB) lyckats infiltrera det svenska samhället och även politiska partier såsom Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Det tog fem dagar innan rapporten snappades upp av Pravdamedia. Istället för att sätta den självklara rubriken “Alarmerande rapport om muslimsk invandring” agerade den nysovjetiska median analogt med den politiskt korrekta dementimaskinen och satte istället rubriken “Skarp kritik mot islamismrapport”. Så vilka var kritikerna och vad bestod kritiken av?

De 20-tal som uppges ha kritiserat rapporten är alla religionsforskare inom islam. De saknar alltså kompetens inom islams politiska gren islamism (i förlängningen jihadism). Huvudargumentet är att rapporten inte är trovärdig, “ett undermåligt arbete”, och att rapporten saknar källor. Aha? Kollar igenom rapporten igen. Rapporten innehåller ca 80 fotnoter och sidorna 28-31 är fulla med referenslitteratur.

MSB-rapporten bekräftade det jag länge hade anat. Att MB är verksamt i Sverige på många olika nivåer och får bidrag för sin politiska islamistiska ideologi från svenska skattebetalare. Det som var nytt i rapporten och som jag missat är förklaringen till integrationens misslyckande. Muslimer vill INTE bli integrerade i det svenska samhället. PUNKT.

Vi har alltså tagit emot drygt en miljon (inräknat de barn som fötts här) de senaste 15 åren, som inte vill integreras i det svenska samhället. Inte konstigt att den svenska integrationspolitiken havererat. Och nu skall vi ta emot 400 000 till i form av anhöriginvandring?

Vad kostar allt? Det finns inga säkra uppgifter. De statliga siffrorna visar på ca 100 miljarder per år. Men de stora samhällskostnaderna döljs i kommunbudgetar, landstingsbudgetar, kostnader inom rättsväsendet, kriminalvård, skaderegleringar hos försäkringsbolag etc. En nyligen publicerad norsk forskningsstudie slog fast att en flykting kostar ca en miljon norska kronor per år.

Låt oss anta att den norska forskningsstudien har fullständigt fel och att den verkliga siffran bara är 30 % av det som hävdas i studien. Då landar vi på en kostnad av ca 3 000 miljarder kronor eller drygt 330 000 kronor per svensk för den senaste 15-års perioden.

För en svensk tvåbarnsfamilj innebär det inte att de hade haft 1,3 miljoner kronor mer på det i övrigt ständigt tomma bankkontot, men det betyder att deras föräldrar hade fått en bättre vård, högre pensioner, att de själva får högre pensioner i framtiden, att deras barn haft en bättre skolgång etc, etc.

Så var landar vi? En feminist på Aftonbladet skrev som svar på rubrikens frågeställning i valet mellan välfärdsstat och öppna gränser “väljer jag självklart öppna gränser”. Klarar den starkt nedmonterade svenska psykvården att ta hand om dylika patienter?

Vi ska inte stänga gränserna men vi bör göra det betydligt svårare att få uppehållstillstånd för de som egentligen inte har någon svensk anknytning. Begränsa invandringen till 10 000 personer per år så kanske det fixar sig i kombination med en lång rad andra åtgärder inom något halvsekel. Vi måste slå fast om välfärdsstaten även om den nedmonteras i rask takt!

Gabriel Wallgren

För att inget vänsteress skall få trumf på hand kan jag meddela att det är betydligt svårare för min kristna utomeuropeiska sambo sedan fem år att få uppehållstillstånd i Sverige än ett skäggigt barn från Afghanistan.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson