Annonsera på Avpixlat

Skola backar – nu flyttas de två invandrade våldtäktsmännen i stället för våldtäktsoffret

våldtäktINVANDRINGSRELATERAD BROTTSLIGHET I maj förra året våldtog två utomvästliga invandrarelever en 14-årig svensk tjej på en toalett på en grundskola i Gunnesbo strax utanför Lund. Den ene gärningsmannen, 16-årige Abdihafid Faisal Guled, dömdes i december för våldtäkt mot barn till några veckors ungdomstjänst medan den andre gick helt fri pga att att han inte uppnått straffmyndig ålder. Båda våldtäktsmännen tilläts gå kvar i skolan. I stället flyttades våldtäktsoffret till en annan skola. Efter massiv kritik backar nu skolledningen från beslutet.

Vi tog ett felaktigt beslut tidigare“, uppger skoldirektör Mats Jönsson i ett uttalande till media. I stället ska nu de två våldtäktsmännen flyttas till en annan skola. Det är oklart om eleverna och deras föräldrar på den nya skolan har informerats och fått möjlighet att diskutera att två våldtäktsmän placeras på skolan. Risken för återfall i liknande brottslighet är påtaglig, då de båda gärningspersonerna uppgett att de inte förstått att det var fel att tvinga till sig sex av en 14-årig tjej. Det är svårt att tro att en påföljd i form av några veckors städ- eller trädgårdsarbete och i det andra fallet ingen påföljd alls, ska ha fått de båda våldtäktsmännen att komma till insikt, i synnerhet inte som våldtäktsmännens vårdnadshavare inte heller anser att något brott begåtts.

Våldtäkten föregicks av en lång tids mobbning mot offret. Hon utpekades av invandrargängen på skolan som en “hora” och kallades bl.a. för “400”, vilket syftade på det pris man hittat på att man skulle få betala för sex med henne. Inför våldtäkten lurades flickan att träffa gärningspersonerna genom utpressning om att de skulle skandalisera henne ytterligare och sprida fler rykten om hon inte gick med på ett möte. Flickan ska enligt uppgifter i domen ha våldtagits såväl vaginalt som oralt och analt.

Den av våldtäktsmännen som slapp påföljd ska tidigare ha haft en relation med den våldtagna flickan som hon avslutat efter att han misshandlat henne. Den våldtagna flickan beskrivs i utredningen som en tjej med psykiska problem. Hon ska bland annat ha haft ett självskadebeteende och skurit sig själv i armarna.

Skolan har kritiserats för att inte ha upptäckt och/eller åtgärdat situationen tidigare. Risk finns för att man varit medveten om invandrargängens mobbning av flickan men inte vågat eller velat ingripa då detta skulle kunna uppfattas som rasistiskt. I Storbritannien kunde en omfattande s.k. grooming-verksamhet där pakistanska invandrarungdomar utnyttjande brittiska unga tjejer sexuellt fortgå under lång tid utan att någon ingrep, trots att flera myndigheter var införstådda med vad som försiggick. Företrädare för dessa har efteråt vittnat om att man inte vågat agera pga rädsla att utsättas för mediedrev och hängas ut som rasister.

Författaren och samhällsdebattören Ann Heberlein har på Ledarsidorna skrivit en personlig betraktelse över hur det i fall som dessa daltas med gärningspersonerna medan brottsoffret lämnas i sticket eller rentav straffas, t ex som i det aktuella fallet genom vara den som förvisas från skolan. Texten kan läsas HÄR.

Etablissemangsmedia har konsekvent valt att utelämna uppgiften att gärningspersonerna har utomvästlig invandrarbakgrund, trots att den informationen är både sann och relevant och central för att förstå sammanhanget såtillvida att oförmågan att inse brott och den kvinnosyn som kommer till uttryck mot offret har tydliga kopplingar till värderingar i den kultur som gärningspersonerna har sitt ursprung i.

Det är emellertid inte bara invandrare som uppvisar ett märkligt synsätt på brott och straff, offer och förövare. Det återfinns även bland vänsterliberaler. Så här tyckte skolans rektor om en av våldtäktsmännen och anförde som argument för att man inte tog bort honom från skolan: “Killen som nu blivit dömd har ju fått ett ganska kännbart straff och är på det sättet ett offer.

Lunds tingsrätt, B 2917-16.

Mats Dagerlind

 

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson