Annonsera på Avpixlat

Flera våldsincidenter på asyl- och HVB-boenden

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET Under söndagskvällen tvingades polis rycka ut till asyl- och HVB-boenden i Sundsvall, Karlskrona och i Linköpingstrakten. Samtliga tre ingripanden gällde personer som bråkat, slagits och uppträtt hotfullt. I det fall som tycks ha varit mest allvarligt ska personal på ett asylboende ha hotats med kniv av en asylsökande.

Kl. 21.46 på söndagskvällen fick polisen larm om att det var oroligt på “ett boende” i Vikingstad, strax utanför Linköping. Det visade sig att en yngling på boendet varit aggressiv och hotfull mot personalen, samt slagit sönder saker. Han misstänks för våld mot tjänsteman och skadegörelse.

I polisens notis om ingripandet framgår att den brottsmisstänkte ynglingen ska vara under 18 år. Polisen uppger dock inte på vilken typ av boende ingripandet skedde eller vilket klientel som bor där. Vikingstad är en mindre ort med c:a 2000 invånare, och Avpixlat har kunnat utröna att minst ett boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn finns på orten. Det förefaller därmed sannolikt att det var på det boendet söndagskvällens oroligheter utspelade sig, och att gärningsmannen således är ett “flyktingbarn”.

* * *

Vid 22-tiden på söndagskvällen tvingades polis rycka ut till ett asylboende i Karlskrona kommun. Där hade en ung man – enligt lokaltidningen ett s.k. ensamkommande flyktingbarn – varit våldsam och hotfull. Han uppges ha slagit en anställd på boendet i ansiktet samt hotat den anställde med en kniv. Den anställde ska lyckligtvis ha klarat sig utan allvarligare fysiska skador. Gärningsmannen greps av polis, men släpptes senare. Varken hans nationalitet/etnicitet eller hans påstådda ålder uppges i lokaltidningens notis om händelsen.

* * *

Omkring kl. 22.30 på söndagskvällen var det stökigt på ett asylboende i Sundsvall. En berusad asylsökande man hade av okänd anledning bråkat med en kvinna med barn. Det ska ha förekommit uppgifter om att mannen misshandlat kvinnan, men kvinnan ville, enligt uppgifter till lokaltidningen, inte göra någon brottsanmälan. Mannen omhändertogs p.g.a. berusning. Varken hans ålder eller hans nationalitet/etnicitet uppges i lokaltidningens notis om incidenten.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson