Annonsera på Avpixlat

Är svenska arbetsgivare rasistiska?

insandare_150

INSÄNDARE Enligt det vänsterliberala etablissemanget kan det oproportionerligt höga antalet arbetslösa invandrare i Sverige delvis förklaras med att en betydande andel svenska företag är rasistiska och diskriminerande. Detta har MSM slagit fast vid ett flertal tillfällen, inte minst SVT vilket också uppmärksammats av Avpixlat, exempelvis via artikeln ”Granskning Sverige: SVT ljög om rasistiska arbetsgivare”.

Om vi ska ta MSM på allvar så menar de alltså att svenska företags beslut om vilka man vill anställa är starkt påverkade av rasism och diskriminering. D.v.s. att man ratar människor med ”fel hudfärg”, ”fel brytning”, ”fel etnicitet”, ”fel sexuell läggning”, ”fel genusuppfattning”, och så vidare.

Under mina 30 år i arbetslivet har jag varit på många företag men aldrig stött på något företag som skulle kunna beskrivas som ens i närheten av rasistiskt. Tvärtom har de alla tyckts omfamna den multikulturalistiska och globalistiska ideologin, i alla fall i företagens officiella dokument och personalhandböcker, och inte sällan har en stor andel och ibland till och med en majoritet av de anställda kommit från fjärran länder. Detta har varit särskilt tydligt när jag arbetat i invandrartäta kommuner så som exempelvis Botkyrka utanför Stockholm. De allra flesta företag jag arbetat på har till och med betraktat sig själva som goda förebilder i bekämpandet av rasism.

Det man måste ha klart för sig är vad som i realiteten driver företag, något som MSM och vänsterliberala politiker bara kan försöka gissa sig till eftersom många av dem valt att leva i sina ideologiska bubblor och luftslott långt från verkligheten. I de vänsterliberalas värld är arbetsgivare rika knösar vars ansvar och samhällsfunktion är att ge människor en försörjning genom att anställa dem, och när de inte anställer invandrare så är den obestridliga och naturliga förklaringen enligt vänstermänniskorna alltid densamma. Rasism och diskriminering!

Så låt oss en gång för alla med ett enda ord förklara vad som faktiskt driver företag. Kapitalism! Förvisso är även detta en ”ism” som inte står särskilt högt i kurs bland vänsterliberalerna, men att det är kapitalism och inte rasism som driver seriösa och lönsamma företag i Sverige är ovedersägligt. Det hela är i grunden mycket enkelt. Arbetsgivaren bedömer hur lönsam han eller hon tror att en arbetssökande kan bli. Allt vägs in så som kompetens, löneanspråk, social och språklig förmåga och så vidare. Den som bedöms bli mest lönsam erbjuds anställning, inte den som har vitast hudfärg och blåast ögon.

Med det kapitalistiska perspektivet är det lätt att förstå varför människor från dysfunktionella u-länder med liten eller ingen utbildning eller efterfrågad kompetens ratas i anställningsprocessen. För det första är dessa människor sällan lönsamma i konkurrens med välutbildade etniska svenskar, och för det andra ser inte arbetsgivare det som sin roll och sitt ansvar att ge människor en försörjning, oavsett om det är svenskar eller invandrare!

Vi ska ha fullt klart för oss att om en invandrare som exempelvis inte kan tala svenska, kräver att få be fem gånger om dagen på arbetstid eller vägrar att ta den kvinnliga chefen i hand var mer lönsam än en etnisk svensk så skulle han eller hon få jobbet utan ett ögonblicks tvekan. Det hela kan tyckas cyniskt, men så fungerar kapitalismen.

Det som är en verklig risk och som faktiskt skulle kunna hindra en arbetsgivare från att anställa en invandrare är om arbetsgivaren svalt myten om att (andra) svenska arbetsgivare är rasistiska. Få vill nämligen ta den ekonomiska risken att stöta sig med kunder och leverantörer som det vänsterliberala etablissemanget i godhetens namn stämplat som rasister.

Aero Dynamik

Print Friendly, PDF & Email
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson