Annonsera på Avpixlat

“Flyktingbarn” löpte amok i Älmhult, berusade asylsökande bråkade i Krylbo, misshandel på HVB-boende i Västerås

ASYLRELATERAD BROTTSLIGHET Sent på onsdagskvällen tvingades polis rycka ut till ett asylboende i Krylbo i Dalarna. Ett bråk hade uppstått mellan asylsökande. En asylsökande omhändertogs för fylleri medan en annan fick föras till sjukhus med lindriga skador. På torsdagseftermiddagen löpte en yngling som uppges vara i 18-årsåldern amok på ett boende för “ensamkommande flyktingbarn” i småländska Älmhult. Och under torsdagskvällen blev en anställd på ett HVB-boende i Västerås misshandlad och hotad till livet av en tonårsyngling.

Enligt lokaltidningen var kl. 23.04 på onsdagskvällen när polisen fick larm om oroligheter på ett asylboende i Krylbo-trakten. På platsen kunde man konstatera att en asylsökande skurit sig i ena foten när han sparkat genom en ruta. Han fördes till sjukhus för att få sin skada omsedd. En annan asylsökande omhändertogs p.g.a. berusning.

I lokaltidningens notis om polisingripandet framgår inte om händelsen resulterade i någon brottsanmälan, och om den man som sparkade sönder en ruta kommer att ställas till svars för skadegörelsen. Varken de asylsökandes åldrar eller deras nationaliteter/etniciteter uppges.

* * *

Strax före kl. 16 på torsdagen larmades väktare och polis till ett boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn på Östra Esplanaden i Älmhult. En yngling som uppges vara omkring 18 år gammal hade av okänd anledning uppträtt mycket våldsamt. Han uppges ha gått bärsärkagång och slagit sönder matsalen på boendet. När polis anlände till platsen hade ynglingen försvunnit. Det är oklart om han senare gripits.

Ynglingens nationalitet/etnicitet uppges inte i polisens notis om ärendet. Som bekant lämnar en stor del av de s.k. flyktingbarnen troligen falska åldersuppgifter till svenska myndigheter. Det bör alltså påpekas att ynglingen i själva verket kan vara betydligt äldre än den ålder som uppges av polisen.

* * *

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen tvingades polisen rycka ut till ett HVB-boende i området Skiljebo i Västerås. En yngling som uppges vara i övre tonåren hade misshandlat och dödshotat en anställd på boendet. Under tumultet ska även en dörr ha slagits sönder. Ynglingen misstänks för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Lokaltidningen uppger i sin korta artikel om incidenten inte vilket klientel som bor på det aktuella HVB-boendet. Det är alltså oklart om det är fråga om ett boende för s.k. ensamkommande flyktingbarn eller om det är ett boende för svenska ungdomar med någon typ av sociala/psykiska problem. Såvitt Avpixlat kunnat utröna ligger minst ett HVB-boende för “ensamkommande” i området Skiljebo, men vi har inte med säkerhet fått bekräftat att det var på det boendet våldsdådet skedde.

Print Friendly
FacebookTwitter

OBSERVERA!

Kommentarer förhandsgranskas inte av Avpixlat och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Genom att kommentera intygar du att du är införstådd med och lovar att följa Avpixlats kommentarsregler.

Avpixlat på Facebook           
Donera
Donera med Swish
Annonsera på Avpixlat
Bojkotta bojkotten
SD Huddinge
Fakta om romer - artikelserie
SD Nacka
Yttrandefrihet 2.0 – Avpixlats nya teknik för fria kommentarer i gammelmedia
Bli medlem i SD
Hjälp till att sprida Avpixlat
Från sjuklövern till SD
Artiklar i samarbete med Dispatch International

Krönikörer

Mats Dagerlind
Björn Norström
Joakim Mårtensson
Rolf Malm
John Gustavsson
MigiLeaks

Arkiv

Kategorier

Besökare


MediaCreeper Creeper

Boktips

Vaclav Klaus - Folkvandring

Boktips

PK-samhället

Boktips

Haveriet - Den humanitära stormaktens fall

Boktips

Rekyl - Jan Öhman Gustafsson

Boktips

M/S Estonia - Stefan Torssell

Boktips

Landsplågan islam - Hege Storhaug

Boktips

Därför är mångkultur förtryck - Nima Gholam Ali Pour

Boktips

Nötskalet - Arnstberg och Sandelin

Boktips

Candida Olsson - Arvid Klegg

Boktips

Romer i Sverige - Karl-Olov Arnstberg

Boktips

Framtidsmannen - Jan Sjunnesson

Boktips

Landet som försvann: Politiskt inkorrekta krönikor - Julia Caesar

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Islam under slöjan - Nils Dacke

Boktips

Låsningen - Jan Tullberg

Boktips

Invandring och mörkläggning - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Invandring och mörkläggning II - Arnstberg & Sandelin

Boktips

Farliga ord - Carlqvist & Hedegaard

Boktips

Satis Polito - Jimmie Åkesson

Boktips

Inte svart eller vitt utan svart och vitt - Merit Wager

Boktips

Världsmästarna - Julia Caesar

Boktips

Absolut Sverige - Mikael Jalving

Boktips

Sverige 2020: Från extremt experiment till normal nation - Jan Sjunnesson